Ето кои отбори ще участват на The International тази година
Dota 2

Ето кои отбори ще участват на The International тази година

Осемнадесетте отбора, които ще вземат участие в тазгодишното издание на The International са ясни.

За трета поредна година на световното по Dota 2 ще имаме удоволствието да наблюдаваме участието на български електронен спортист - Иван "MinD_ContRoL" Иванов, който ще ни представя с Team Liquid. Нека припомним, че миналата година именно те - отбор с играчи от пет различни националности - извоюваха титлата на най-добър отбор по Dota 2 в света, спечелвайки The International 7 с награден фонд от близо 25 милиона долара.

До участие в тазгодишното издание на The International хиляди отбори трябваше да преминат през специален турнирен цикъл, наречен Dota Pro Circuit, който освен, че даде милиони долари в наградни фондове, разпределени по Minor и Major турнири, също даваше на най-добрите участници т.нр. DPC точки. Чрез класация осемте отбора с най-много събрани точки печелят директна покана за The International 8 и не се изисква от тях да играят в последващи квалификации.

Директна покана според събраните Dota Pro Circuit (DPC) точки получиха следните отбори:

 1. Virtus.pro с 12372 точки
 2. Team Liquid с 9459 точки
 3. PSG.LGD с 7332 точки
 4. Team Secret с 5136 точки
 5. Mineski с 3150 точки
 6. Vici Gaming с 2835 точки
 7. Newbee с 2445 точки
 8. VGJ.Thunder с 1935 точки

На 25 юни пълният списък с отбори беше завършен с приключването на регионалните квалификации. За класиране се бориха хиляди отбори от цял свят в продължение на близо две седмици, но само десет от тях успяха да заемат слот на шампионата с награден фонд малко над 15.5 милиона долара в момента на писане на тази статия.

Ето и списък с отборите по региони, които чрез квалификациите допълват списъка с онези осем, споменати по-горе:

 • Северна Америка - VGJ.Storm, Evil Geniuses и OpTic Gaming
 • Китай - Team Serenity и Invictus Gaming
 • Югоизточна Азия - Fnatic и TNC Predator
 • Южна Америка - paiN Gaming
 • Европа - OG
 • ОНД (CIS) - Winstrike Team

В отворените квалификации и впоследствие в регионалните квалификации участие взеха стотици играчи от различни националности. Разбира се, имаше и български играчи, които успяха да оставят отпечатък след себе си:

 • Ивайло "Mastermind" Петков и Николай "Bashruk" Вълев, които бяха поканени в европейските регионални квалификации с отбор Team Singularity
 • Николай "Nikobaby" Николов, който се класира за ОНД регионалните квалификации с отбор 20 min afk les заедно с бивш играч на Natus Vincere - SoNNeikO
 • Николай "CTOMAHEH1" Калчев и Стоян "SlashStrike" Кралчев, които достигнаха до осминафинал в европейските регионални квалификации с отбор Unchained Esports

Осмото издание на The International ще се проведе за първи път във Ванкувър, Канада между 15 и 25 август в Роджърс Арена, като това ще бъде втория път, в който световното по Dota 2 няма да бъде на американска земя. Нека припомним, че първото издание се проведе в Европа - Кьолн, Германия по време на GamesCom през 2011-та година.

Остават близо два месеца подготовка до започването на груповата фаза на турнира във Ванкувър.

Интересни факти

Що се касае до това играчи от кои националности ще играят тази година, то отново китайската Dota 2 сцена доминира с цели 27 представителя, разпръснати в 7 различни отбора. След тях на второ и трето място, с драстично по-малкият брой представители - едва 8 и 7, се нареждат играчи от Филипините и Русия.

Тази година от Балканите имаме само наш Ваньо и w33 от Румъния, като най-силно присъствие на играчи от Балканите имаше миналата година, когато участие взеха играчи от Сърбия, Гърция, Босна и Херцеговина и България. През годините само Албания, Косово, Черна гора и Словения не са имали нито един представител на The International.

Източник на картинки : Flickr

Няма коментари

Напиши коментар