Evil Geniuses, където всеки може да стане северноамериканец, ако поиска
Dota 2

Evil Geniuses, където всеки може да стане северноамериканец, ако поиска

The International наближава. Най-добрите отбори по Dota 2 от цял свят ще се борят за шанса си да бъдат запомнени завинаги като най-великите за всички времена. Всеки отбор и играч носят със себе си уникална история, която да се препредава напред във времето.

Това е историята на Evil Geniuses. Америка. В цялата Dota 2 история има безброй северноамерикански отбори, но има само един, който винаги е бил синоним на гордост за Северна Америка и за добро или лошо това винаги са били Evil Geniuses.

Без значение колко европейски, ОНД или други играчи са в отбора, Evil Geniuses винаги са с американско знаме. EG носи тежестта на целия регион на гърба си. Те не са само американски отбор, в очите на света те са северноамериканската сцена като цяло.

Когато EG са силни, северноамериканската сцена е силна. Когато те са слаби, цял свят иска Северна Америка да получи един слот по-малко за TI. Нещата не винаги са били слънце и пеперуди, защото EG са смятани за метафора за региона, а не за обикновен отбор, и поради тази причина общността често хленчи по тях.

Не ме разбирайте погрешно. Когато EG печели, те получават огромен положителен отзвук, но когато губи, отзвука от това е в пъти по-голям и силен от на всеки друг Dota 2 отбор.

EG - светлината на надеждата за Северна Америка, имаше доста тежък сезон, стигайки само до един единствен гранд финал в целия DPC сезон. Ако обаче има един отбор, който е показал, че може да се справи с пламъка и да излезе като един от най-добрите отбори в света, то това винаги са били Evil Geniuses. И веднага след спечелването на регионалните квалификации за TI 8, е време отново EG да покажат на света защо те са един от най-емблематичните отбори в историята на Dota 2. Те не биха стигнали дотам без малко помощ от някои силни нови съюзници.


Arteezy


Снимка от DOTA Summit 9

Невъзможно е да се говори за EG без да се спомене първо Arteezy. Той е един от най-любимите Dota 2 играчи. Този отдаден човек винаги е имал изключителен стремеж към постигане на целите си, както и голяма любов към общността. Започвайки кариерата си от най-ранна възраст и стремглаво издигайки се в северноамериканската класация, Arteezy играеше предимно Middle и бързо бе разпознат като един от най-добрите играчи в света на тази позиция.

Когато неговият отбор, Speed ​​Gaming, се нуждаеше от спешен резервен играч за MLG Columbus 2013, Arteezy - сравнително неизвестният играч, се отзовава, за да се изправи срещу най-добрите Middle играчи в света и успява. Там той ги съсипва. След това създава стак с някои от добрите си приятели, които заедно по-късно стават първата по рода си добра итерация на EG.

Arteezy е човек, който никога не е преставал да играе, откакто е започнал. Той винаги е жадувал за TI титлата. Дори, ако това е означавало да напусне EG, за да играе за Team Secret с надеждата да увеличи шансовете си за успех на TI. Това никога не е било правено с лоши чувства, Arteezy винаги е бил коректен към двата отбора. Той просто иска да бъде колкото се може по-добър. Въпреки това, той все още живее в сянката на миналото, когато не е бил в EG. Период, в който, за негово съжаление, EG печелят The International, но това не го отказва. С подкрепата на цялата общност, която вика за него, както на неговия stream, така и в залите на събитията, феновете по цял свят просто искат да видят как това момче печели тазгодишното издание на TI.

­

Suma1L


Снимка от The Bucharest Major 2018

Един от членовете на състава на EG, с който те печелят TI, е Suma1L, който се изкачва до светлината на прожекторите като невероятен заместник на Arteezy през 2015 г.

Когато Arteezy напуска EG, за да играе за Secret, изглеждаше, че отборът ще има сериозен проблем, но Suma1L беше готов да зашемети света в първия си важен турнир - Dota Asia Championship 2015 (DAC), който бе смятан от мнозина за китайската версия на The International.

Когато EG взеха Suma1L, той беше скромно 15-годишно момче от Пакистан, което тъкмо се беше преместило в САЩ, но вече имаше неутолима жажда за някоя друга Dota 2 титла. Въпреки възрастта си и сравнително неизвестния статус, EG решават той да бъде техен Middle. На тази позиция той показва повече от всеки друг в отбора досега.

На DAC опонентите смятаха Suma1L за слабо звено в EG и се събираха по двама или трима играчи наведнъж, за да го съсипят на Middle. Разбира се, Suma1L бе повалян многократно, но въпреки многото умирания в ранния етап от играта, той беше толкова устойчив със своя Storm Spirit в средния етап, че унищожаваше всички без никакъв проблем. Suma1L спечели Dota Asia Championship 2015 почти без помощта на своя отбор EG, а отиграванията му със Storm Spirit останаха в историята.

Няколко месеца по-късно този емблематичен Storm Spirit в неговите ръце го доведе до вдигането на Aegis of the Champions на TI 5. Той бе само на 16 години, а на тази възраст вие какво правихте? Защото Suma1L в този момент вече купуваше къща на майка си.

Оттогава насам Suma1L израсна много, продължавайки по пътя си ентусиазиран в това да стане най-добрият играч в света. Недоброжелателите могат до един момент да гледат как най-добрият се проваля, точно както се случи в DAC - те могат да съборят краля, но в даден момент той се завръща и удовлетворява света със своята неподправена мощ, побеждавайки ги.


Cr1t-


Снимка от PGL Open Bucharest

Датското чудо, Cr1t-, е един от най-добрите Support играчи в историята на Dota 2. Играейки в продължение на няколко години в датски лиги и турнири, Cr1t- не след дълго се мести към NADota Elite League (NEL) в търсене на предизвикателство. NEL е лига за играчи с много висок MMR и играе ролята на “развъдник” на нови таланти за северноамериканската сцена.

В първите си години Cr1t- признава, че губел повече, отколкото е печелел, но тази способност да преобразува загубите си в мъдрост, от която да се учи, го превръща в много по-добър играч накрая. След това той бива извикан да играе Support ролята за отбор Monkey Business, който впоследствие се превръща в знаменития Team OG.

Cr1t- бе гръбнакът в много победи на OG, особено в многобройните им участия на Major турнири в сезона след TI 5. Той се прославя със званието на най-добър играч на позиция 4 в света, но Cr1t- е човек, който винаги иска да израства и да завладява нови територии. Когато EG му предлагат да поведе свой собствен отбор, той напуска OG, за да създаде свой собствен. OG - отбор, който мнозина считаха за най-добър в света по онова време.

Сега, обратно към Support ролята си, но вече с богат опит, придобит от капитанската позиция, която получи с присъединяването си в EG, Cr1t- е по-силен от всякога и е готов да докаже на света, че все още не е загубил формата си.

­

Fly


Снимка от DOTA Summit 9

Капитанът на Evil Geniuses тази година е ново лице в състава, но ветеран в DPC сезона. Това е Fly. След като беше заместник капитан на северноамериканския отбор compLexity Gaming по време на TI 5, Fly искаше да сформира отбор с него начело.

Той обединява сили със своя бивш съотборник и дългогодишен приятел n0tail от Fnatic, за да сформира Monkey Business, който по-късно се превръща в уважавания и до ден днешен Team OG. Отбор, с който печелят четири от петте Major турнира на Valve преди въвеждането на DPC сезона. Това се дължеше предимно на невероятните му и гениални draft-ове.

Той поведе отбора си от дъното и го изведе на върха. Когато става дума за Major турнири, OG бяха недосегаеми и Fly се утвърди като капитан от световна класа, какъвто той винаги знаеше, че някой ден може да стане. Той обаче шокира света, като напуска отбора, който сам вече беше създал, за да се присъедини към Evil Geniuses.

В този момент EG бяха близо до потапяне и се нуждаеха от силен водач, който да им помогне, а Fly беше идеалният кандидат за тази работа. По време на интензивна проверка Fly отклони кораба на EG далеч от опасността и разсея дъждовния облак, който от известно време се бе надвесил над отбора. EG бяха спасени и със Suma1L обратно на Middle, Cr1t- обратно на позиция 4 и Fly като капитан, гигантите от Северна Америка се класираха за The International 8.

Fly беше светлината и с играчите, с които разполагаше, и тактическия си блясък, той е на прага да донесе зората на нова ера за Evil Geniuses.

­

s4


Снимка от DOTA Summit 9

И най-сетне стигаме до s4, мекият и смирен швед, който по цял свят се смята за жива легенда. След спечелването на The International 3 за своя отбор, Alliance, с Dream Coil отиграване за милион долара - един от най-емблематичните моменти в историята на Dota 2, в който той възпрепятства трима играчи от Natus Vincere да се върнат, за да защитят своята база, позволявайки на отбора си да унищожи техния трон и така да спечелят The International.

За останалите от Alliance това беше върха, но s4 продължи да се развива и се стреми към още повече съвършенство. След като направи име за себе си като Middle играч за Alliance и по-късно звезда в Team Secret, s4 направи смела крачка напред, за да овладее нова роля - Offlane, и го постигна за малко повече от един месец време.

Да се научиш да играеш една роля на такова ниво е вдъхновяващо, но да се научиш да играеш две роли и същевременно да си един от най-добрите в тях, е доста невероятно, но за s4 всичко изглеждаше възможно. Сега, сплашвайки играчи на нов континент, новото попълнение на EG се стреми да стане първият играч в историята, който печели два пъти The International.

­


Снимка от DOTA Summit 9

И това е историята на Evil Geniuses, героите на Северна Америка. Сега знам какво ще си помислите - един израелец, един канадец, един швед, един датчанин и един роден в Пакистан американец. Как това може да се нарече отбор от Северна Америка? Е, не е ли това великото на Америка като цяло. Всеки може да бъде северноамериканец, ако поиска.

Evil Geniuses е отбор, който се бори за собствена слава, свобода и победи, независимо кой сте или откъде сте, а с The International 8 във Ванкувър - родния град на Arteezy, отборът се чувства като у дома си и ние сме готови да видим някои отигравания от северноамериканци там.

 

Източник: превод на The International Lowdown 2018 - EG видеото от SirActionSlacks

Няма коментари

Напиши коментар