Faith_bian обратно в EHOME като активен играч; въпроси и отговори с xiao8
Dota 2

Faith_bian обратно в EHOME като активен играч; въпроси и отговори с xiao8

В активния състав на EHOME се завръща The International 2016 шампионът Zhang "Faith_bian" Ruida.

Играчът Faith_bian беше изваден от активния състав на EHOME поради възникнала фрактура на дясната му ръка. Той беше заместен от треньора на отбора Zhang "xiao8" Ning. Сега изглежда процесът по възстановяване е към своя край и китаецът е в състояние отново да се присъедини към активния състав на отбора.

През февруари той получи много сериозно нараняване на дясната си ръка по време на участието му в турнира MDL Macau 2019. До ден днешен той не е играл за своя отбор, използвайки това време за възстановяване. От февруари насам отборът не е същият без него в състава. В последните няколко месеца от The Bucharest Minor 2019 шампион и топ 6 на The Chongqing Major 2019, съставът на EHOME наистина изпитва сериозни затруднения дори да се класира за турнир от Dota Pro Circuit сезона.

Без него отборът успя да завърши на 13-16 място на DreamLeague Season 11 и не успя да се класира за MDL Disneyland Paris Major 2019 от затворените квалификации, а след това и от Dota PIT Minor 2019, където завърши на второ място.

Отборът в момента се намира на 12-то място в DPC класацията с общо 589 точки и е на ръба да загуби дори шанса си за получаване на директна покана за The International 2019 по-късно тази година в Шанхай, Китай. За EHOME е жизнено важно да успеят да се класират за EPICENTER Major 2019, както и да завършат на прилично място, ако желаят наистина да имат шанс за TI9, без да се налага да играят квалификации и за там впоследствие.

Миналата събота xiao8 - треньорът на EHOME, на личния си стрийм отговори на няколко въпроса от зрителите си. Въпросите се отнасяха именно за Faith_bian и потенциалното му завръщане към състава.

Как се справяте без Faith_bian?

Справяме се добре. Можем да бием всеки отбор, но в същото време можем и да загубим от всеки отбор. Когато замествах Faith_bian, ние тренирахме срещу Vici Gaming и чувствахме, че имаме някакъв шанс за победа срещу тях. Сега, след като Faith_bian е отново в състава ни, дори без да тренираме срещу тях, мисля, че на теория сме по-силни.

Значи казваш, че Faith_bian е по-добър от теб?

Иска ли питане? Разбира се, че Faith_bian е по-добър от мен. Аз не съм играл професионално от 1-2 години насам и ако Faith_bian не беше по-добър от мен, щеше доста по-дълго време да отсъства поради "лични проблеми". Аз съм само заместник и нашият истински цар се завърна. Трябва да сме по-силни сега. Мога само да кажа, че наистина трябва да се класираме за предстоящия EPICENTER турнир.

Какво става с Ferrari_430?

Той става все по-добър и по-добър, но все още не е толкова добър, колкото едно Ferrari. По-скоро бих го определил като Toyota, Honda или Audi сега, но му трябва още доста време, докато се превърне в автомобил от класа на Ferrari.

Смятам, че нашето Offlane дуо Faith_bian и XinQ се справя много добре. Извън играта те са много близки един с друг и двамата имат желание и мотивация да бъдат по-добри и да постигат добри резултати заедно. В началото, по време на тренировки, те фийдваха по 10 убийства в рамките само на 5 минути. Сега те фийдват само 8, а понякога стигат и до 10.

Кой е играчът, който получава най-много упреци в състава ви?

Ferrari. Той винаги губи своята линия и подбора му на предмети в игрите винаги е под въпрос. Midlane ролята наистина зависи от формата на играча, който я играе. Имаше ден, в който Ferrari игра много добре, ние успяхме да спечелим всички тренировъчни игри срещу други професионални отбори, с което всички в отбора получихме по 500 RMB (~130 лева) като награда. В този ден Ferrari просто беше във вихъра си и ходеше да прави соло убийства.

За какви 500 RMB говориш?

Всеки ден играем по 6 тренировъчни игри с други професионални отбори. Ако спечелим 5 от тях, всеки играч получава по 500 RMB като награда. Ако загубим 50% или повече от игрите, тогава всеки играч получава глоба от 500 RMB.

Ако един играч получава глоба всеки ден, то тогава той ще изгуби 15 000 RMB (~3 800 лева) за един месец

Ти си професионален играч. Ако не можеш да спечелиш 50% от тренировките си, тогава защо въобще се бориш да играеш състезателно? Ако си толкова сакат, по-добре не се присъединявай към отбор с амбиции, а отиди в отбор от по-ниско ниво (tier 2 или tier 3).

 

Източник: VP Esports

Няма коментари

Напиши коментар