Групите за ESL One Hamburg 2018 излязоха
Dota 2

Групите за ESL One Hamburg 2018 излязоха

Групите за предстоящото събитие по Dota 2 са вече публични, едва седмица преди провеждането му.

ESL One Hamburg 2018 ще се проведе от 23 до 28 октомври, но официалният списък с участващи отбори бе финализиран едва вчера и бяха направени някои промени, за да се запълнят празните места.

TNC Predator решиха да не участват на турнира в Хамбург и да се фокусират върху друг - World Electronic Sports Games (WESG), затова организаторите от Electronic Sports League (ESL) бяха принудени да намерят решение и да извикат друг отбор на тяхно място. Така те извикаха подгласника в квалификациите от регион Югоизточна Азия, а именно EVOS Esports, които официално потвърдиха присъствието си. За индонезийците, това ще бъде първото участие в турнир на запад.

В този турнир участие ще вземат общо 12 отбора от цял свят. Осем от тях получиха директна покана, докато останалите четири трябваше да преминат през тежки квалификации в своя регион, за да се класират. Поканените отбори са наскоро спечелилите Autumn Brawl турнира Virtus.pro, Evil Geniuses, Team Secret, Mineski, Ninjas in Pyjamas, Forward Gaming, paiN Gaming и Vici Gaming. Класиралите се отбори са EVOS Esports от Югоизточна Азия (които ще заемат слота на TNC Predator, както вече стана ясно), Team Aster от Китай, compLexity Gaming от Северна Америка и Alliance от Европа.

Турнирът ще се проведе в изцяло нов формат. Отборите ще бъдат разпределени в две групи по шест във всяка, като те ще трябва да изиграят серия от две игри (two-game series) срещу всеки друг в групата си. Първите два отбора от всяка група заемат местата в Upper Bracket-а на плейофите, а следващите два заемат местата в Lower Bracket-а. Последните два отпадат окончателно от турнира.

Плейофите ще бъдат с двойна елиминация, както вече се загатна с наличието на Upper и Lower Bracket, като всеки мач ще бъде във формат Bo3 с изключение на финалите, които ще са в Bo5.

Събитието стартира на 23 октомври с груповата фаза, като първият мач от нея ще започне в 13:00 часа българско време, а ето и график с всички мачове за първия ден.

13:00 - 15:20 (група A)

Мач #1 - Team Secret vs Evil Geniuses
Мач #2 - paiN Gaming vs Vici Gaming
Мач #3 - Alliance vs Mineski

15:20 - 18:00 (група A)

Мач #1 - Alliance vs Vici Gaming
Мач #2 - paiN Gaming vs Evil Geniuses
Мач #3 - Team Secret vs Mineski

18:00 - 20:20 (група B)

Мач #1 - Forward Gaming vs Virtus.pro
Мач #2 - Team Aster vs Ninjas in Pyjamas
Мач #3 - EVOS Esports vs compLexity Gaming

20:20 - 22:25 (група B)

Мач #1 - EVOS Esports vs Ninjas in Pyjamas
Мач #2 - Team Aster vs Virtus.pro
Мач #3 - Forward Gaming vs compLexity Gaming

ESL One ще се проведе за втора година в Хамбург, Германия, в престижната зала Barclaycard Arena и ще включва награден фонд от 300 000 долара. За съжаление, този турнир няма да бъде част от Dota Pro Circuit и няма да дава на отборите точки за там.

 

Източник: ESL One

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар