Играчи от Liquid оглавяват европейската Dota 2 класация
Dota 2

Играчи от Liquid оглавяват европейската Dota 2 класация

Почти никакви турнири не се случват, нито има някаква активност по социалните медии или стриймове от протата.

Всички отбори, които ще вземат участие на The International 2018, са фокусирани върху това да тренират повече за предстоящото събитие във Ванкувър, Канада, но поглеждайки към класацията, се запитваме следното - кой полага най-много усилия?

Класацията е разделена на четири региона - Америка, Европа, Североизточна Азия и Китай. Понеже Dota Pro Circuit включва ОНД и Южна Америка като отделни региони, тук те са причислени съответно към Европа и Америка. Нека погледнем топ десетте играчи от всеки регион.

 

Европа

Позиция Играч
1 Liquid.MATUMBAMAN
2 @Believe
3 Liquid.Miracle-
4 coL.Limmp
5 Liquid.Gh
6 .Xcalibur
7 twitch.tv/KudaiBERG
8 ML.Madara
9 VP.RAMZES666.六六六
10 Liquid.MinD_ContRoL

Измежду първите 10 в европейския регион можем да видим значителен брой TI представители. Четири от общо пет играча на Team Liquid окупират първите 10 места, като петият играч в отбора - капитана Kuro "KuroKy" Takhasomi - дори не е в топ 500. Той се намира на 661-во място (в момента на писане на статията). Може би е зает с анализиране стила на игра на отборите, срещу които ще се изправят в предстоящия турнир на Valve, а съотборниците му осъвършенстват своите умения в Ranked в същото време.

Измежду първите 10 можем да видим също и представители на Virtus.pro - Vladimir "no[o]ne" Minenko (играейки от смърф акаунт с nickname @Believe) и Roman "RAMZES666" Kushnarev, заемащи второ и девето място в класацията, както и Linus "Limmp" Blomdin - представител на compLexity Gaming, нареждащ се на четвърто място.

 

Америка

Позиция Играч
1 Fnatic.Abed
2 VP.No[o]ne-
3 EG.rtz YB`a.唐柔
4 I will remind u
5 Secret.MidOne
6 paiN.w33.haa.ANGGAME
7 Hubert
8 sr4ever.喀秋莎K?
9 OpTic.CCnC
10 vanN

На пръв поглед можем да забележим много играчи, които поначало не са от Америка, но се намират в топ 10 там.

В този ред на мисли, на първото място можем да видим играч, идващ от Югоизточна Азия - Abed "Abed" Yusop, който също е определян и като най-добрия играч в Северна Америка в момента.

Вече видяхме, че No[o]ne е успял да се изкачи до втора позиция в европейската класация със смърфа си. Това обаче не го спира и заема втора позиция с основния си акаунт, но в американския регион. Украинецът е единствения играч, който се намира в топ 10 на два различни региона.

На трето място виждаме канадец - Artour "Arteezy" Babaev, който играе за американският отбор Evil Geniuses в момента. На пето място отново не е американец. Yeik "MidOne" Zheng от Южна Корея заема четвъртата позиция. Дори можем да видим и румънец, заемащ шестото място в класацията - Omar "w33haa" Aliwi от paiN-Gaming.

Първият американец в класацията е едва на 11-то място - това е Saahil "UNiVeRsE" Arora, който играе за Fnatic.

Причината за тази мешана скара е, че доста от отборите вече са някъде на Bootcamp в Америка или Канада и се готвят за The International 2018.

 

Североизточна Азия

Позиция Играч
1 TP.NND.inYourdreaM.california
2 FDG.`AlaCrity -
3 TNC.Raven.竞技宝
4 SeTH.j3E3Bie
5 TNC.Armel.竞技宝
6 TNC.Tims.竞技宝
7 BOOM.Fervian
8 EVOS.ilLogic
9 Fnatic.EternaLEnVy
10 GeekFam.skemberlu.Solo

Поглеждайки в класацията за Североизточна Азия, ни прави впечатление доминацията на играчи от TNC Predator от Филипините - Marc Polo Luis "Raven" Fausto, Armel Paul "Armel" Tabios и Timothy John "Tims" Randrup, заемащи съответно трето, пето и шесто място.

В тази класация виждаме и присъствието на канадец - Jacky "EternaLEnVy" Mao, който играе за Fnatic.

 

Китай

Позиция Играч
1 VG.Paparazi灬.Mr.Cat
2 Serenity.zhizhizhi
3 iG.Xxs
4 PSG.LGD.Ame.凌仕lynX
5 VG.Ori.Mr.Cat
6 ghost
7 FTD.S1umang
8 anaapple
9 VGJ.T.Yang.U赢电竞
10 PSG.LGD.Somnus丶M.凌仕LYNX

В китайския регион няма как да видим нещо различно от китайци точно в този момент, тъй като както вече ни стана ясно, почти всички са някъде в Америка или Канада.

Тук виждаме наличие на играчи от PSG.LGD - Wang "Ame" Chunyu и Lu "Somnus丶M" Yao на четвърто и десето място, Vici Gaming - Zhang "Paparazi灬" Chengjun и Zeng "Ori" Jiaoyang на първо и пето място, и по един играч от Team Serenity, Invictus Gaming и VGJ.Thunder.

TI8 учасниците Newbee и Mineski нямат играчи в китайския топ 10.

 

Източник: joinDOTA

Няма коментари

Напиши коментар