Играта Dota Underlords вече е достъпна в затворена бета
Dota 2

Играта Dota Underlords вече е достъпна в затворена бета

Едва ли някой е очаквал толкова бързо да се стекат обстоятелствата.

Търговската марка Dota Underlords, която Valve пуснаха за регистрация преди няколко седмици, вече се използва официално за новото им заглавие, което е самостоятелна версия на Dota Auto Chess мода, но реализирана през призмата на Valve. Drodo Studio, които са оригиналните създатели на мода, работят върху своя собствена PC версия, като вече имат и мобилна такава.

Новото заглавие на Valve, наречено Dota Underlords, е вече достъпно напълно безплатно за всеки, който има закупен Battle Pass в Dota 2.

Играта се намира в затворена бета засега, като от Valve казват, че отворената бета ще се случи най-рано седмица по-късно. Отворената бета също се предвижда да бъде напълно безплатна, като тя бе бъде достъпна както за PC чрез Steam (Windows, Mac и Linux), така и чрез мобилни устройства (Android или iOS).

Ето малко повече информация за самата игра, в случай, че нямате възможност в момента да я изтеглите и пробвате. Тя включва много от основните механики на Dota Auto Chess, като интерфейсът е значително подобрен и съдържа дузина нови герои и предмети. Механиката за синергии е малко променена, като в нея някои от героите са комбинирани и се намират в "Alliances" секцията в играта. Всеки герой има по два "алианса", което означава два типа синергии. Измежду новите герои може да видите например Pudge, който е категоризиран като Heartless и Warrior.

Ето официалното изявление на Valve:

Споделяме с вас доста ранна версия на Dota Underlords. И въпреки че възнамеряваме непрекъснато да актуализираме играта и да добавяме функции през бета сезона, вашите отзиви са от решаващо значение, за да помогнете на екипа да разбере какви проблеми са важни за вас. На началния екран добавихме бутон за изпращане на обратна връзка. Чувствайте се свободни да го използвате. Кажете ни какво обичате и ни кажете какво би могло да бъде по-добро според вас. Отворени сме към всякакви идеи и предложения.

В този ред на мисли, изглежда Valve се опитват да се поучат от грешката си, която допуснаха с Artifact и търсят непрестанна връзка с потенциалната общност на новата си игра, за да отстранят евентуалните проблеми още в техния зародиш, което ми звучи като доста добро решение.

Подробности за играта може да прочетете в публикация от официалния блог на Dota 2.

Няма коментари

Напиши коментар