Информация за квалификациите за EPICENTER Major 2019
Dota 2

Информация за квалификациите за EPICENTER Major 2019

Датите вече са обявени и има много време за подготовка!

Преди месец от Epic Esports Events официално обявиха, че ще бъдат домакин на последния Dota 2 Major турнир от сезон 2018-2019 на Dota Pro Circuit, който ще се нарича EPICENTER Major 2019.

Последният етап от турнира ще се проведе в Москва, Русия от 22-ри до 30-ти юни. Победителят ще прибере у дома наградата от 350 хиляди долара от общия награден фонд, който ще бъде 1 милион долара, както и ще получи 4950 DPC точки по пътя си към най-очакваното събитие за годината, а именно The International 2019.

Както разбрахме, тазгодишното издание на The International ще се проведе в Шанхай, Китай и ще се осъществи от румънската продуцентска компания PGL. Повече за това може да научите в тази статия, а ето тук обсъдихме темата на TI9.

Без да губя повече време, преминавам към съществената част, а именно към датите за всички етапи от EPICENTER Major 2019, както и съответно към линковете, от които можете да се запишете за участие.


Отворени квалификации

Дати: 11-ти и 12-ти май

Всеки от петте региона ще си има общо по две отворени квалификации, от които ще се класират напред два отбора. Формата е директна елиминация с Bo1 мачове до финала.

Европа: квалификация 1, квалификация 2
ОНД: квалификация 1, квалификация 2
Северна Америка: квалификация 1, квалификация 2
Южна Америка: квалификация 1, квалификация 2
Югоизточна Азия: квалификация 1, квалификация 2

Китайските квалификации ще се проведат в платформата VARENA на 29 и 30 април.


Затворени квалификации

Дати: от 15-ти до 19-ти май

Понеже Valve въведоха промени в броя на слотовете за отборите, които можеха да се класират за основното събитие чрез затворените регионални квалификации, то тук все още стои въпросът къде точно ще сложат освободилите се 3 слота, които бяха отнети от регионите Европа, Китай и ОНД.

Това ще рече, че засега от затворените квалификации напред ще преминат по 2 отбора от всеки регион.

Форматът все още не е обявен, но се очаква отново да има групова фаза за сийд, от която всички продължават към плейоф с двойна елиминация и Bo3 мачове.


Основно събитие - групова фаза

Дати: 22-ри и 23-ти юни

По модел на груповата фаза от затворените квалификации, тук отново няма да има отбори, които да отпаднат. Всички продължават напред към плейофите.


Основно събитие - плейофи

Дати: от 24-ти до 30-ти юни

Форматът е двойна елиминация с Bo3 мачове и Bo5 гранд финал, като в залата CSKA Arena ще се играят всички мачове от 28-ми до 30-ти юни.

 

Източник: EPICENTER

Няма коментари

Напиши коментар