Интервю със Стоян
Dota 2

Интервю със Стоян "SlashStrike" Кралчев от Unchained Esports

Unchained Esports е турска организация с отбор по Dota 2, в който има двама български играчи в лицето на Стоян "SlashStrike" Кралчев и Николай "CTOMAHEH" Калчев.

Момчетата от Unchained Esports бяха извикани да играят в Taurora Invitational #2 на мястото на отбор The Final Tribe. Те преминаха през груповата фаза, губейки само две игри от Team Empire, които впоследствие прекратиха участието си в турнира и така завършвайки с резултат от 5-0-0 в своята група (тъй като мачовете с Team Empire не се брояха).

Класирайки се напред към плейофите, отборът на SlashStrike и CTOMAHEH се изправи пред състава на Team Invincible, който ги изпрати към долната част на схемата, побеждавайки ги с 2 на 1. В Lower Bracket-а игрите им бяха оспорвани. Там те преминаха през съставите на HAPPY GUYS (2 на 1), WU TANG (2 на 1) с участието на още един българин - Ивайло "Mastermind" Петков, отново Team Invincible, които този път победиха с 2 на 0.

Стигайки до финала, те се изправиха срещу Team Spirit - руски отбор с няколко професионални играча, които познаваме от други известни отбори - fng, който преди сме виждали в класни отбори като Vega Squadron, Virtus.pro и Natus Vincere, както и Biver, който преди сме виждали в Natus Vincere. Във финалa момчетата от Unchained Esports победиха Team Spirit с 2 на 0 и спечелиха 7 200 долара.

Taurora Invitational #2 е второто издание на Taurora турнира, в което бяха поканени 10 отбора и още два бяха класирани от квалификации. Участниците преминават от групова фаза тип Round Robin (всеки срещу всеки), разделени на две групи по шест отбора всяка, към плейофи с двойна елиминация и Bo3 мачове. Общият награден фонд на турнира е 12 000 долара.

Класиране на турнира:

1. Unchained Esports - $7,200
2. Team Spirit - $3,000
3. Team Invincible - $1,200
4. WU TANG - $600
5-6. Elements Pro и HAPPY GUYS
7-8. Espada и dota2.pl
9-10. FCDB Esports и Team Seasid3
11-12. URUK-HIGH и Team Empire (и двата отбора се отказаха да участват)


Поради този успех на нашите момчета в Unchained Esports, решихме да се свържем със Стоян "SlashStrike" Кралчев и да му зададем няколко въпроса, за да научим повече за страстите в отбора им.

Представи се с няколко думи?

Казвам се Стоян Кралчев, на 21 години съм и на скоро се прибрах да живея в София.

Учиш, работиш или си изцяло отдаден на играта в момента?

Занимавам се само с Dota 2, играем с отбора за турска организация, давам уроци (coaching) за допълнителни доходи и отделно разработвам сайт с един партньор, макар че за последното не остава много време напоследък.

Роднините ти подкрепят ли те?

Биха предпочели да се занимавам с нещо, което е по-надеждно в техните очи, стандартна традиционна работа, така че по-скоро не. Наложи се да стигна до сегашния момент, в който мога да живея и да се издържам самостоятелно, за да се отдам изцяло на играта.

Как ти се струва последния пач? Кой в момента е най-счупеният герой според теб?

Не е имало пач, от който да не се оплакват хората, но според мен сегашният и последните няколко бяха страхотни, като разнобразието на валидни герои и стратегии ми е главната мярка. Според мен няма счупени герои в момента, освен новият Grimstroke, но това нов герой да е прекалено силен за известно време е напълно нормално.

А кой герой е любимия ти и какво ти харесва в него?

Обичам да играя много герои и ми харесват почти всичките. Ако трябва да избера един, бих казал Ember Spirit, защото има уникалната възможност на внезапно глобално телепортиране, което след промяната на Morphling го няма никой друг герой.

Честито за победата ви на Taurora Invitational 2! Как се почуства, след като победихте Team Spirit във финала? Какво си казвате с отбора преди турнир?

Благодаря, почувствах се много щастлив, не само защото те са добър отбор и ги бихме, но и защото го направихме с някои герои, които не бяхме упражнявали преди. Нямаме някакви големи ритуали преди турнирни игри освен обсъждането на драфта. Просто си припомняме да се забавляваме по време на игрите, подхвърляме майтапи и шеги, за да разчистим напрежението и по този начин всеки може да играе на максималните си възможности.

Как със СТОМАНЕН станахте част от отбора?

Първите 3-ма от отбора бяхме Seleri, ar3a и аз. Знаех, че Ники има интерес да играе с нас и той беше първи избор, когато решихме да сменим другият съпорт.

Колко време Ви отне да се сработите? Как се подготвяте за участията си в турнирите?

С всички, освен W1sh, съм играл и преди в други отбори, и особено със Seleri в 3-4 други, така че не отне много време. Бих казал по-малко от месец за свикване един с друг и базово сработване, а после вече тънкостите на отборен дух и нюх са, разбира се, постоянен процес.

Какви са целите на отбора? Ще има ли промени по състава за следващите турнири?

Нямаме никакви намерения да сменяме играчи. Смятаме, че сме достатъчно силни да се представим добре на LAN турнири и имаме намерение да го докажем.

Срещнахте ли някакви затруднения в участието си на Taurora Invitational 2?

Затруднения, бих казал най-вече административни, би трябвало играчите да могат да се концентрират изцяло само върху играта, докато датите и часовете са уредени адекватно от админите на турнирите и мениджърите. За съжаление при нас това не беше случая и се наложи да изиграем Bo5 (финал на Rampage турнира), Bo3 и веднага след това още едно Bo3 за Taurora. Всичките серии отидоха до максимален брой игри, така че изиграхме 11 мача за един ден, което не бих желал да го повторя.

Участвате ли в други турнири в момента и предстои ли да участвате?

В момента сме в Autumn Cup, но разбира се, квалификациите за следващият Minor и Major са ни главната цел.

Билярд или джаги? На кое си по-добър?

Билярд - харесва ми. И джаги, но съм много слаб там.

Благодаря ти за отделеното време! Последни думи към читателите ни и къде могат да те открият?

Благодарим ви за подкрепата, оценяваме я! Можете да ме следвате в Twitter, Facebook, Twitch, както и отбора ни в Twitter.

Няма коментари

Напиши коментар