Изтекоха онлайн бъдещите функции в играта Dota Underlords
Dota 2

Изтекоха онлайн бъдещите функции в играта Dota Underlords

Valve изглежда без да си искат бяха оставили публична една от вътрешните страници на underlords.com, в която пишеше какво ново ще има в играта… скоро предполагам.

Запален фен на новото заглавие на Valve реши да си поиграе със страниците на официалния сайт underlords.com и да провери дали все пак има някоя публична страница, в която е налична повече информация за играта. По този начин, опитвайки да отвори underlords.com/home (вече страницата е недостъпна), той открива цялостен списък с неща, които в момента липсват в играта.

Цялата тази случка беше публикувана в reddit от същия този човек.

И това не е някаква измислица - чрез уеб архив можеше да се разгледа какво е имало на същия уеб адрес. За съжаление кешираната уеб страница също вече не е достъпна чрез уеб архива, затова в следващите редове ще ви разкажа и може би покажа (понеже имам snapshot на цялата страница) какво съдържаше тя.


Нов герой

Още в самото начало, като превъртим страницата малко надолу, след call-to-action елементите за включване в бетата, намираме споменаването на изцяло нов герой, който е от расата Faun. Героят е жена и нейното име е Anessix.


Ranked Matchmaking

Малко по-надолу, в отделено пространство в самата страница, са наредени бъдещите функционалности, които играта предстои да получи. Първата от тях е именно така желания Ranked Matchmaking.

Това е може би едно от най-важните неща, които една съвременна игра трябва да съдържа. В момента знаем, че играта включва само играене срещу ботове, самостоятелна игра и игра с приятели (в парти). Никой все още не може да каже дали тази функция ще влезе в отворената бета, тъй като във въпросната страница върху Ranked Matchmaking е сложен надпис "COMING SOON", който просто ни подсказва, че отговора на този въпрос е много вероятно да бъде НЕ.


Нови карти

В момента играта съдържа само една единствена карта, но както от вече недостъпната страница, така и от Twitter публикация, става ясно, че в бъдеще ще видим и други дизайни на терена, на който героите ни воюват. Ето и за кой tweet точно говоря.


Battle Pass

Това е една много важна и популярна функционалност в Dota 2. Тя дава на общността голям набор от ново игрово съдържание, като предмети за герои, нов външен вид на картата, нови предизвикателства, постижения, куестове и т.н. Във въпросната страница като втора функция е споменат именно Battle Pass-ът.

Все още не е ясно как тази функция ще бъде интегрирана в Dota Underlords и какво точно ще ни носи, но ако съдим по Drodo Studio и техния Dota Auto Chess мод в Dota 2, то те го реализираха по следния начин. Добавиха в Dota 2 т.нр. "Dota Auto Chess Pass", който отключва на закупилия го нов герой и уникален цвят за рамка на аватар и псевдоним в играта, с които да покажеш, че си си закупил Pass-a.


Други неща

Турнири - това е още едно нещо, което е загатнато в страницата. За изображение е използвана купата, която също така намираме в Battle Cup-а на Dota 2, така че това може само да ни подскаже, че най-вероятно тези турнири ще са по модел на Battle Cup-а в Dota 2. Другата известна теория е, че ще следват модела на Artifact с автоматизираните турнири.

Повторените на мач - това ни показва, че ще можем да гледаме вече изиграни игри.

Онлайн и офлайн режими - вероятно става дума за това, че ще можем да играем играта в инкогнито режим, така че хем да сме в играта, хем да ни показва в Steam, че не сме на линия.

 

Ако искате да видите как е изглеждала цялата уеб страница, посетете този сайт.

Няма коментари

Напиши коментар