Какво ново в тазгодишния Battle Pass на The International?
Dota 2

Какво ново в тазгодишния Battle Pass на The International?

Късно вчера Valve пусна Battle Pass-а за The International 2019 събитието, което ще се проведе в Шанхай, Китай.

Края на Dota Pro Circuit сезона наближава. Остават само два турнира - StarLadder Ukraine Minor 2019 (10-16 юни) и EPICENTER Major 2019 (22-30 юни), които ще се състоят след края на провеждащия се в момента MDL Disneyland Paris Major 2019 (4-12 май), а Valve вече се готвят за The International 2019 след тях, пускайки тазгодишния Battle Pass.

Все още не са минали 24 часа от пускането на Battle Pass-а, а наградният фонд на The International 2019 вече е 6.4 милиона долара, стартирайки с 1.6 милиона долара, които идват директно от Valve и с които полагат основата. Това ще рече, че в момента на писане на тази статия, общността на играта е допринесла с 4.8 милиона долара, които са отишли към наградния фонд.

Ако направим сравнение с първия ден от пускането на миналогодишния Battle Pass, тогава общността успя да покачи наградния фонд до 5.7 милиона долара, което означава, че в момента тазгодишния Battle Pass е със 700 хиляди долара напред спрямо миналата година, а денят още не е минал!

Имайте предвид, че от всички пари само 25% отиват към покачването на наградния фонд! С други думи, общността е похарчила около 25.6 милиона долара в Dota 2 до този момент.

Стига толкова сме говорили за пари. Нека направим разбор на нещата, които Battle Pass-а включва за парите, които почти всички ние даваме.


Съдържание


Нови функционалности

Wrath of the Mo'rokai събитие

Все още не е дадена информация кога това събитие ще бъде достъпно за играене, но се очаква да бъде нещо ново, което досега Valve не са пускали в играта.

С няколко думи е написано, че играчите ще трябва да хранят някакви специални създания, докато те не се събудят, за да им помогнат в битката с техните опоненти в играта.

­

Обратно горе


Jungle Expedition

Това не е нов режим на игра, а променена версия на миналогодишния Cavern Crawl, където играчът можеше да избере в коя посока да играе и съответно с кой герой в своята следваща игра. Стигайки края, играчът получаваше специален скин за конкретен герой, като играчът можеше да поеме по три пътища - Carry, Support и Utility.

Тази година на практика функционалността е същата. Ето и как изглежда тя в играта:

­

Обратно горе


Living Towers

Подобно на миналата година, кулите при определено достигнато ниво на Battle Pass-а получават нов външен вид. Този път те ще изглеждат като създания, които стоят на едно място и мятат камъни по вражеските единици.

За това страхотно удоволствие ще ни трябва 335-то ниво на Battle Pass-а, а ето и как изглежда то в играта:

­

Обратно горе


Coach's Challenge

Всеки с Battle Pass може да се изживява като треньор в играта. За да се възползвате от новата придобивка, е нужно в партито ви да има играчи с до 500 MMR по-малко от вашия текущ.

Всеки треньор ще получава отзив от съответния стак от играчи след края на играта чрез всеобщо гласуване, така че въпросният треньор ще трупа рейтинг и съответно рейтинг на треньор.

­

Обратно горе


Party Finder и функция за блокиране на играчи

Може би едно от най-вълнуващите новости в тазгодишния Battle Pass, а именно функционалност, която ще ни улесни максимално всеки път, когато седнем на компютъра и решим да се съберем с приятелите ни да играем Dota 2.

Party Finder функцията е нещо, в което добавяте своите приятели, с които обикновено играете редовно, в специален списък. Чрез натискане на един бутон, всички тези хора едновременно биват канени в парти. Така си спестявате търсене на профили и канене индивидуално.

А още по-хубавото е, че след всяка игра чрез менюто за докладване на играч ще може да блокираме даден играч, така че той никога повече да не се пада в отбор с нас. Това не означава, че изцяло няма да се срещате повторно в бъдещите ви игрите, но поне няма да е от вашия отбор.

­

Обратно горе


MVP гласуване

В края на всяка игра ще има възможност да се гласува за най-ценен играч, който е в отбора, спечелил играта. Всеки играч, който бъде избран за MVP, ще получи специално съобщение на своя профил, че е бил избран за MVP от някого от другия отбор.

­

Обратно горе


Avatar Banner и High Five

Влезте в обувките на Алън Шепърд, който забива знамето на Америка върху повърхността на Луната през 1971-ва година.

Или с други думи - когато направите убийство в играта, ще можете да забиете в земята флаг с картинката на героя си, а ако сте стигнали 502-ро ниво на Battle Pass-а си, картинката ще бъде всъщност вашият Steam аватар.

И още нещо - на 125-то ниво и на 455-то ниво от Battle Pass-а ще получите опция за "дай пет" / "high five" с героите на съотборниците и опонентите си в играта.

Обратно горе


Versus Screen

Преди началото на играта, всички ще могат да видят статистиките ви с героя, който сте избрали.

Играта ще избира кой от всички вас да покаже на останалите на база последно ви представяне в игрите, вашето Battle Pass ниво, както и статистиките ви за героя, който сте избрали.

­

Обратно горе


Assistant Features

Това са функционалности, които ще ви помогнат да разберете кога да стаквате кампове с неутралки, къде е прието да се слагат уардове и други. Демонстрирам в следващите няколко картинки:

­

Обратно горе


Стари функционалности

 1. Можем да залагаме отново своя рейтинг в Ranked игрите
 2. Можем да рециклираме Immortal предмети
 3. Можем да залагаме точки в началото на игрите
 4. Можем да търсим Ranked игри, избирайки конкретна роля, която ни се играе
 5. Можем да гласуваме за следващ Arcana предмет на герой
 6. Можем да даваме бакшиш на играчи по време на игра (tipping)
 7. Можем да участваме във въпросника преди всяка игра
 8. Можем да въртим колелото на Crystal Maiden
 9. Можем да изберем любимият ни отбор, така че в чата да използваме неговото лого
 10. Можем да пускаме предположения за изход на мачове
 11. Можем да изпълняваме дневни и седмични куестове
 12. Имаме и постижения, които да изпълняваме
 13. Когато The International 2019 наближи, ще ни се запълни и Compendium секцията
­

Обратно горе

Освен всичко това, получаваме още много други неща като награди, които може да разгледате от официалния сайт на играта.

Няма коментари

Напиши коментар