Keen Gaming победиха Mineski в гранд финала на ESL One Mumbai 2019
Dota 2

Keen Gaming победиха Mineski в гранд финала на ESL One Mumbai 2019

За пети път китайски отбор успява да се увенчае с победа в издание на ESL One турнир по Dota 2.

След близо една седмица професионален Dota 2 екшън в Индия, вече ESL One Mumbai 2019 си има своя победител в лицето на Keen Gaming, които успяха безупречно да се справят със състава на Mineski в гранд финалите на най-голямото Dota 2 събитие в Индия до този момент.

Група A

TEAM TEAM показаха много добри игри, оглавявайки своята група и завършвайки я безупречно, без да губят нито една игра, побеждавайки Natus Vincere и TNC Predator по пътя си към плейофната фаза. Ще направя много лека вметка с това, че съставът на TEAM TEAM остана с трима играчи след участието им на ESL One Mumbai 2019.

Вторият отбор от групата беше Natus Vincere, който в първия си мач загуби от TEAM TEAM, но след това спечели втория срещу compLexity Gaming (с 2 на 0 игри) и решаващия трети мач срещу TNC Predator (с 2 на 1 игри).


Група B

Mineski имаха доста трудна групова фаза. В първия си мач се изправиха срещу The Pango, които успяха да победят с лекота, с 2 на 0 игри, но във втория загубиха с 2 на 0 игри от Keen Gaming, след което в решаващ трети мач, отново срещу The Pango, спечелиха с 2 на 1 игри, за да завършат втори в своята група с краен резултат от 4 победи и 3 загуби.

За Keen Gaming пък групата беше песен, като те победиха бързо и категорично Signify - единствения индийски представител в турнира, а след това минаха и през Mineski. И двете срещи бяха с по 2 на 0 резултат.


Преминавайки към плейофната фаза, Keen Gaming се изправиха срещу Natus Vincere в своя първи мач там, но го загубиха и изпаднаха в Lower Bracket-а, където трябваше да победят TNC Predator и да се реваншират на Natus Vincere, които впоследствие също паднаха долу, за да стигнат до гранд финалите.

За Mineski пътят до гранд финалите пък беше по-лесен, като след две победи срещу TEAM TEAM и Natus Vincere се настаниха удобно на гранд финалите и чакаха Keen Gaming за своя финален двубой.

След три безупречни игри от страна на китайците, те излязоха победители в първото издание на ESL One турнир в Индия, а MVP на турнира стана не кой да е, а играчът, който заместваше Bimbo в Mineski - това беше кореецът Febby. Тоест MVP трофея, както и специалният Mercedes-Benz автомобил отидоха в ръцете на играч, който отпадна на гранд финала и който дори не трябваше да участва в този турнир.

Макар и със спънките, които ESL One Mumbai 2019 изпита още преди началото си, турнирът се проведе без проблем. В него участие взеха общо 8 отбора от цял свят, които си разделиха сумата от 300 хиляди долара, която наградният фонд предложи. Турнирът не е част от DPC сезона, както и останалите ESL One издания през тази година няма да бъдат част.

Класиране

1. Keen Gaming - 135 хиляди долара
2. Mineski - 70 хиляди долара
3. Natus Vincere - 35 хиляди долара
4. TNC Predator - 20 хиляди долара
5-6. TEAM TEAM и The Pango - 12,500 долара
7-8. compLexity Gaming и Signify - 7,500 долара

Няма коментари

Напиши коментар