Квалификациите за Dota PIT Minor 2019 започват скоро
Dota 2

Квалификациите за Dota PIT Minor 2019 започват скоро

Dota PIT Minor 2019 е седмият турнир по Dota 2, който One Game Agency ще организира.

За втора поредна година Dota PIT турнир получава Minor статус и е част от DPC сезоните, а за четвърта ще съдържа LAN част, която се състои в Сплит, Хърватска. Миналогодишното издание беше спечелено от Team Liquid, които надвиха Vici Gaming във финалите.

В тазгодишното издание осем отбора ще се борят за награден фонд от 300 хиляди долара, както и за така важните 500 DPC точки, от които всеки се нуждае, за да получи директно място на предстоящия The International 9 турнир по-късно тази година в Шанхай, Китай. Победителят също така ще се класира за следващия Major, а именно този във Франция - MDL Disneyland Paris Major 2019.
- отворени квалификации, където всеки ще може да се запише и участва;
- затворени квалификации, в които участие ще вземат по 8 отбора, някои от които ще идват от отворените квалификации, а останалите - ще бъдат поканени директно;
- основно събитие, в което участие ще вземат само 8 отбора, които ще дойдат от затворените квалификации.

Отворените квалификации за събитието ще започнат на 2-ри април, като ще се проведат във FACEIT, с изключение на китайските, които ще бъдат в китайската платформа Varena.

Ето и линковете за записване в отворените квалификации на различните региони, както и броя на отборите, които ще се класират за затворените квалификации:

Европа - записване (3 места);
Китай - записване (3 места);
Северна Америка - записване (3 места);
Южна Америка - записване (2 места);
ОНД - записване (2 места);
Югоизточна Азия - записване (2 места).

Формата на отворените квалификации е схема с директна елиминация и Best of 1 мачове, а за затворените - отново същото, но мачовете там ще са Best of 3.

До основното събитие ще стигнат по два отбора от Европа и Китай, и по един отбор от останалите региони - Северна Америка, Южна Америка, ОНД и Югоизточна Азия.

Основното събитие на Dota PIT Minor 2019 ще се проведе в Spaladium Arena в Сплит, Хърватска от 22-ри до 28-ми април, като формата му е двойна елиминация с Best of 3 мачове и финал, който ще е Best of 5.

 

Източник: Dota PIT

Няма коментари

Напиши коментар