Liquid спечели Starladder i-League Invitational #4
Dota 2

Liquid спечели Starladder i-League Invitational #4

Иван "MinD_ContRoL" Иванов отново бе с ключова роля за спечелването на Starladder i-League Invitational #4! Трудът е отново възнаграден!

Множество Herald-ски сърца се събраха, за да отпразнуват заедно голямата победа на Liquid на финала на Starladder | i-League Invitational #4. Под  „събраха“ се има предвид, всеки поотделно и пред компютъра вкъщи, разбира се, но чувството за споделена радост все пак бе неизбежно. 
Мнения, коментари, квалитетни анализи – изобщо целият безсмислен спам, който можеше да се очаква, се трупаше из българските фейсбук "DotA 2" групи, докато тези млади рицари се подготвяха за поредната тежка загуба, която щяха да претърпят на бойното поле, още същата вечер. Няма как да пропуснем и броящите се на пръсти истински, качествени играчи, разполагащи с Divine + медали, които небрежно и някак отвисоко подминаваха този излишен спам, но все пак се оглеждаха за някое от 5-те момичета, играещи  Дота, да напише своя коментар, който да Лайк-нат с цел да станат една идея по-забелижими в съзнанието ѝ. Не че това щеше да се случи, но както Мигел де Сервантес пише в своя роман „Дон Кихот“ – Надеждата умира последна. Ако трябва все пак да бъдем болезнено откровени докрай, мнението ѝ най-вероятно щеше да бъде погрешно или без кой знае каква стойност. 
Връщайки се на темата с Liquid и знаменитата им победа, няма как да не обърнем внимание, че те са един от малкото отбори, които запазват силната си игра и след спечелването на най-големия DotA 2 турнир - The International. Вече ставахме свидетели през годините колко отбори се разпадаха или просто играеха на изключително слабо ниво след това. Но не Liquid. Тази съдба бе избегната с много труд, дисциплина и психическа устойчивост. Едва ли ще е погрешно да се предположи, че Ванката и компания успешно съумяха да избегнат изкушенията, които обикновено спохождат всеки успял играч и които един обикновен Старозагорски плейбой метафорично би описал като „кока и жени, братле“.  


 
Но как всъщност се разви финала на на Starladder | i-League Invitational #4 между отборите на Liquid и LGD? Ето няколко думи за всяка игра: 
Първата игра бе поставена на везните от самото начало, а зрителите станаха свидетели на истинска виртуална битка, в която LGD опитаха всичко възможно да преобърнат ултра-нафармения Storm Spirit на Miracle. Няколко лоши стратегически решения от страна на Liquid почти им костваха играта, но LGD не се възползваха изцяло от тях и в крайна сметка допуснаха "Mega Creeps" и малко след това загуба в този титаничен първи сблъсък. 
 
Втората игра може да се опише с две думи – Тъга и Показност. Тъга в очите на играчите от Liquid, които едва няколко минути след първия Creep Wave осъзнаха мощта, пред която са поставени и Показност от страна на LGD за това какво означава перфектно изиграна Early game Push стратегия. Lycan, Beastmaster, Keeper of the Light, Dragon Knight и Witch Doctor подчиниха европейския отбор за по-малко 20 минути. Liquid не бяха губили толкова бързо игра, от повече от година! 
 
В третата игра за съжаление не присъства драма – Liquid взе един от най-силните герои на Мароун "GH" Мереж - Io the Wisp, а към него добави могъществото на Sven, the Rogue Knight. Оттам насетне всичко може да се определи като „Тексаско масакре“, в което нито за секунда LGD не успя да получи шанс да изплува от бездната и в крайна сметка тронът им потъна в сълзи и кръв. 
 
Човек би си помислил, че ако го тупат като чувал с брашно, най-разумното би било да вземе адекватни мерки или казано конкретно в нашия случай – да се банне "Io". Не на същото мнение бяха професионалистите от LGD, които приеха отново да се изправят срещу Wisp-а на GH, което се оказа последната грешка, която правят на този турнир. Макар да стояха доста добре първите 20 минути, точно една грешка на LGD при Roshan позволи Gyrocopter-а на Matumbaman да внесе субективно правосъдие и впоследствие да затвори играта. 
  
Тази победа донесе 600 точки на отбора на Liquid и ги приближи още повече до лидера в класацията – отборът на Team Secret. И ако някой се 
е питал колко още драма предстои, тогава затаете дъх! Всеки запознат с капитаните на двата отбора, Kuroky (Liquid) и Puppey (Secret) знае, че двамата пожънаха заедно множество успехи преди години. Драмата тук е в начина, по който се разделиха и най-вече за изтеклите чатове след това, в които станаха публично достояние доста истини, лъжи и не дотам лицеприятни игри „под масата“. Но повече за тях ще говорим отново в друга публикация. 
  
Dota Tip: Както бе обещано и в предишната статия, продължаваме с Дота съветите, които ще публикуваме накрая на всеки един подобен материал. Ето и следващия Dota Tip: От време на време обичаш да играеш за fun с приятели? Вземете Dark Seer + Gyrocopter и max-вайте ракетите на Gyrocoptera. В момента, в който пуснете ракета, можете да ѝ сложите Surge от Dark Seer-а, при което тя буквално ще се изстреля, вместо да ускорява бавно. За още по-голям fun вдигнете талантите за АоЕ Surge и 3 Gyro ракети (най-лесно става в Turbo mode) и буквално взривете enemy support-a наведнъж, за да получите доза мимолетно удоволствие и руски обиди. 

Няма коментари

Напиши коментар