Лятно обновление на услугата Dota Plus
Dota 2

Лятно обновление на услугата Dota Plus

Патчът доставя промени, фокусирани в подобрението на някои функционалности и въведение на приятни и нови неща за всички Dota Plus абонати.

Dota Plus е услуга с месечен платен абонамент, която предоставя на Dota 2 играчите подобрени статистики и показатели. Услугата получи своя първи ъпдейт от дебюта си на 13 март тази година.

Както Valve са се изразили, Dota Plus е еволюцията на Battle Pass пакета. В миналото бяха пускани по два типа Battle Pass-ове - едните се отнасяха за Major турнирите и съдържаха неща, свързани само и единствено с тях, а другите бяха фокусирани само към The International събитието. Dota Plus е услуга, която замества и надгражда многократно всичко от миналото и е налично постоянно - без давност, както бяха Battle Pass-овете преди. Месечната такса е 3,25€, а при закупуване за 6 или 12 месеца се предлагат 6% и 12% отстъпка от калкулираната за периода цена.

Нека обаче се върнем на темата - първият голям ъпдейт за услугата. Той включва както поправки на неща, които не функционираха добре досега, така и съвсем нови придобивки, една от които е статистиката на героите в различните рангове с възможност за сортиране по процент на успеваемост, пикване или банване в мачовете.

Тази новост в играта е сходна на вече съществуваща услуга в сайт като Dotabuff, но с разликата, че Valve показват и процент на банване за всеки герой - нещо, което не е достъпно за свободно извличане чрез приложно-програмния интерфейс (API) на Steam, чрез който сайтове като Dotabuff колекционират цялата информация, впоследствие обработват и показват в достъпен за потребителите си вариант.

В работата на ръководствата също се забелязва промяна - алгоритъмът за машинно изучаване е подобрен и вече показва по-подходящи билдове за героите, които решите да играете. В допълнение на това, Valve добавят още постижения, козметични предмети за героите и дългоочаквания сезонен терен, доставящ лятна визия на картата, пълна с птички и лавандулови цветя, разпръснати по бойното поле. За любителите на графиките в игрите мога да се изразя по следния начин: "Какъв разкош само". Вижте го от видеото отдолу.

Следващата новост също е много интересна и тя е обвързана с вече съществуващия турбо режим, в който всичко в играта е забързано до толкова, че игрите обикновено не продължават повече от 15-20 минути. Става въпрос за това, че досега играейки Turbo Mode, героите след приключване на мач не получаваха XP при победа/загуба. Е, вече можете да си вдигате прогреса на героите дори и в този режим, но с едничкото уточнение, че вдигането е на половина по-малко от изиграването на едни нормален Dota 2 мач.

И не, това не е всичко! Може би най-готиното нещо в този ъпдейт е именно възможността да наблюдавате приятелите си как играят, но не както преди - с около 2 минути закъснение, а директно и в реално време. Вече няма да е нужно да имате шести човек в партито, който да ви напътства как да играете, ако сте нови. Възползвайки се от тази възможност, вие ще можете да наблюдавате само отбора, от който вашият приятел играе, без да виждате терена на опонентите или статистиките, които като Spectator на друга игра бихте имали.

Има и още неща, но те са не толкова забележителни, колкото упоменатите в статията тук, така че останалите може да откриете в официалния блог пост в сайта на играта.

Няма коментари

Напиши коментар