Madara ще играе за Alliance в квалификациите за MDL Disneyland Major 2019
Dota 2

Madara ще играе за Alliance в квалификациите за MDL Disneyland Major 2019

Еспорт организацията Alliance обяви в Twitter публикация, че за предстоящите европейски квалификации за Major турнира в Париж ще извикат гръка Omar "Madara" Dabachach да играе за тях.

Гръцкото Carry ще заеме позиция едно в отбора и ще бъде заместник на играча Michael "miCKe" Vu, който временно ще отстъпи позицията си в отбора поради здравословни проблеми.

Досега най-доброто постижение на Madara е с отбор Ad Finem, с който успя да стигне до финал на The Boston Major 2016, но отпадна от OG. Последният отбор, за който игра, беше Vega Squadron, който напусна преди един месец и обяви в социалните мрежи, че планира да се оттегли от професионалната Dota 2 сцена за известно време. Но ето, че месец по-късно той отново ще бъде тук и то в състава на Alliance, макар и само временно като заместник на miCKe.

Новината за отсъствието на miCKe дойде под формата на видео в Twitter профила на Alliance, в което той обяснява поради каква причина ще отсъства и колко време няма да го има.

Малко по-късно през същия ден последва нова публикация със снимка, на която Madara вече присъстваше до останалите играчи в състава на Alliance. Публикация, с която организацията официално обяви, че той ще бъде заместника на miCKe за квалификациите на предстоящия MDL Disneyland Paris Major 2019.

За съжаление, miCKe се бори с проблеми с китката вече повече от година. Когато първоначално беше взет в Alliance, още през ноември 2017 година, проблемите с китката му тепърва започваха, което изискваше операция и време за възстановяване. miCKe винаги е бил внимателен с травмата си, но наскоро е бил диагностициран с неврогенен синдром на гръдния изход, който се проявява с болка и загуба на мускулен контрол в ръката. Новите симптоми са причината miCKe да си вземе почивка от един месец.

Затворените регионални квалификации за MDL Disneyland Major 2019 ще се състоят на 28-ми март, давайки възможност на Alliance и Madara да потренират заедно още една седмица преди началото.

Относно самия Major, това е доста вълнуващо попълнение в DPC сезона по редица причини и е страхотно да се види, че Disneyland Париж проявява интерес към Dota 2.

Нямаме търпение да видим навлизането на Disneyland в света на играта, като това няма да бъде първата стъпка за Disney в сферата на електронните спортове, тъй като те продължават да прокарват еспорта на дневен ред в компанията си. Компанията вече е предавала по своя платен телевизионен канал Disney XD турнири по Overwatch (Overwatch League) и Injustice 2 (гранд финалите на Injustice 2 Pro Series), а през декември оглави League of Legends Open Tour France.

Няма коментари

Напиши коментар