Make TV ще помогнат с продукцията на ESL One Mumbai 2019
Dota 2

Make TV ще помогнат с продукцията на ESL One Mumbai 2019

Едно от най-големите имена в стрийминг услугите ще си партнира с ESL, за да упражни своите компетенции в първото Dota 2 събитие на ESL в Индия.

За първи път в Индия ще се проведе издание на ESL One турнир по Dota 2, като до този момент това ще бъде и най-голямото Dota 2 събитие въобще, което ще се е провеждало там.

През 2018 видяхме DreamHack да разширява своя обхват от Dota 2 събития чак до Индия, като и тази година страната ще види още по-фантастични изпълнения, но този път с ESL One, които също разширяват своите граници до Индия. Мащабите на ESL One Mumbai 2019 за Индия са нещо, което досега страната не е виждала. Това се очертава да бъде най-голямото еспорт събитие в Индия до този момент. Събитието ще включва 12 отбора от цял свят, които се борят за дял от наградния фонд, който е в размер на 300 хиляди долара, като то ще се проведе в рамките на три дни - от 19-ти до 21-ви април.

Make TV си партнира с лидери в новините, електронните спортове, традиционните спортове и забавленията, като например MLBAM, Fox Sports Brasil, NBC Universal и Viacom. Партньорството между Make TV и ESL не е нещо ново, като двете компании са работили заедно и върху други еспорт събития в миналото. Сега ще се съюзят, за да предоставят на зрителите на ESL One Mumbai 2019 качество на продукция, което до момента не са реализирали заедно.

Ключовото нещо, което Make TV предлага като услуга, е т.нр. Live Video Cloud, което на български може да се преведе като "облак за видеосъдържание в реално време" и означава точно това. Услугата предоставя възможност на компанията, осъществяваща някакво събитие, да качва видеосъдържание в реално време в специален облак на Make TV, което впоследствие да използва в продукцията си, където и когато има нужда от него.

Това позволява на ESL да събира видеосъдържание от камерите в цялата зала, като например тези върху мониторите на играчите на сцената, и да ги използва още на момента без нито секунда забавяне.

Облачната услуга на Make TV също така предоставя и бърз обмен на файлове, което улеснява значително нуждата на създателите на съдържание (като снимки и видеа) да качат някъде съдържанието си, така че да бъде лесно достъпно след това от продукционната на събитието.

Andreas Jacobi - главен изпълнителен директор и съосновател на Make TV, коментира:

Еспорт аудиторията нараства експоненциално. Само в Индия има 120 милиона геймъри онлайн. Работата с ESL ни помага да предоставим на тези геймъри възможност да се включат към останалите 400 милиона еспорт фена от цял свят, които ще гледат онлайн в Twitch или YouTube. Това е бъдещето на излъчването на еспорт и ние сме горди да бъдем част от него.

 

Източник: Make.TV

Няма коментари

Напиши коментар