MATUMBAMAN вече не е част от Team Liquid
Dota 2

MATUMBAMAN вече не е част от Team Liquid

Team Liquid изпратиха на резервната скамейка своя легендарен играч Lasse "MATUMBAMAN" Urpalainen.

Промяната в състава на отбора се случва едва 10 дни преди началото на EPICENTER Major 2019 - последният Major турнир от DPC сезон 2018-2019, в който участие ще вземе и съставът на Team Liquid.

Ако погледнем исторически над отбора, ще забележим, че организацията не е правила промени в Dota 2 състава в продължение на 892 дни (2 години и 5 месеца време), което за професионалната Dota 2 сцена това е доста време и Team Liquid е единственият отбор, който е издържал толкова дълго с едни и същи играчи.

Въпреки че финландеца Lasse "MATUMBAMAN" Urpalainen не е отстранен от организацията, от официалното изявление става ясно, че той е отворен за нови предложения за развитие на друго място. Въпреки че в изявлението се казва, че е взаимно решение, най-вероятно просто е бил отстранен в опит отбора да се подобри преди да започне участието си в The International 2019 след два месеца.

Моменти като тези са трудни, без съмнение, не само за MATUMBAMAN, но и за поддръжниците на Team Liquid по целия свят. Започвайки през януари 2017 година, този състав спечели много и остави след себе си наследство, което ще бъде трудно да се сравнява дори и с най-силните отбори, които сцената е виждала досега.

В официалното изявление на Team Liquid се казва следното:

Бихме искали да обявим, че Lasse "MATUMBAMAN" Urpalainen вече не е част от нашия активен Dota 2 състав. Това беше взаимно решение, което според нас е в интерес на всички страни. Той е отворен за нови възможности, докато изследваме идеалната следваща стъпка за него в кариерата му.

Само 10 дни до следващия Major, това изявление беше с неотложна необходимост, за да дадем на всички страни достатъчно време. Ние подготвяме видео, в което ще покажем най-доброто от MATUMBAMAN от времето му в Team Liquid. Видео, чрез което ще отпразнуваме всичко, което сме постигнали заедно с него.

Нека погледнем какво е постигнал отборът с MATUMBAMAN през 892-те дни, в които съставът е бил еднакъв.

Обща статистика

Изиграни игри - 437, от които 283 са спечелени (64.76% победи)
Изиграни игри на LAN - 325, от които 208 са спечелени (64% победи)
Спечелени LAN турнири - 10

Спечелени турнири от сезон 2016-2017

 1. StarLadder i-League StarSeries Season 3
 2. StarLadder i-League Invitational Season 2
 3. EPICENTER 2017
 4. DreamLeague Season 7
 5. The International 2017

Спечелени турнири от сезон 2017-2018

 1. StarLadder i-League Invitational Season 3
 2. AMD SAPPHIRE Dota PIT League
 3. StarLadder i-League Invitational Season 4
 4. China Dota2 Supermajor

Спечелени турнири от сезон 2018-2019

 1. Winter MegaFon Clash
 2. MDL Macau 2019


Team Liquid спечели The International 2017

MATUMBAMAN започна да играе за Team Liquid през 2015 година и за времето си досега е помогнал на отбора да постигне много постижения в Dota 2, включително и за победата по време на The International 2017.

 

Източник: VP Esports

Няма коментари

Напиши коментар