MinD_ContRoL беше глобен заради обидни думи към руснаци
Dota 2

MinD_ContRoL беше глобен заради обидни думи към руснаци

Всеки геймър е имал моменти, в които е бил ядосан, но българинът Иван "MinD_ContRoL" Иванов изпусна своите нерви малко повече от нормалното.

По време на нормална игра, в която Иван губеше, шампионът от TI7 написа следното в чата:

MinD_ContRoL игра под различен никнейм, но DotA 2 обществото успя да разбере, че именно Иван е играчът, който изписва този хейт в игра. Естествено, реакцията не се забави. Руската общност реагира много остро и с право.

Руският коментатор Vitalii "v1lat" Volochai каза само "MinD_ContRoL направи голяма грешка днес", но той беше един от малкото, с толкова лека реакция. Khaled "sQreen" El-Khabbash сигнализира на Valve чрез Twitter, като се надява играчът да бъде наказан допълнително, с думите "Надявам се Valve да накаже mind control затова и той да не може да играе на TI8. Хора като него са рак за Dota обществото. Този човек отиде на про сцената случайно и не заслужава своите успехи."

 Няколко часа след инцидента, MinD_ContRoL се извини на руското общество, чрез Twitlonger публикация:

 "Днес направих нещо много глупаво, казах на моите съотборници в игра нещо много лошо, което е неприемливо и нямам никакво извинение за това. Първоначално не обмислих какво съм направил, но когато видях Reddit публикацията почувствах прилив на емоции, като в тях присъстваше притеснение и срам. Този ден и тази игра, която изиграх, ме накараха да преоценя начина, по който се държа в игра и от сега нататък обещавам, че няма да видите нищо подобно. Разбирам, че имам отговорности към DotA 2 обществото и признавам, че съм правил лоши неща, в тази прекрасна игра (с което не се гордея). Ще дам най-доброто от себе си, за да стана по-добър човек, в моите игри, вместо да бъда задник, какъвто бях днес. Извинявам се на всички и специално на руската общност. Надявам се да публикувате неща, когато забележите такова отношение. Ще работя много усилено за тази промяна и ще имам позитивно мислене в моите игри. Искам да се науча как да бъда за пример на обществото, защото те го заслужават."

Скоро, след тази публикация, съсобственикът на Team Liquid - Victor Goossen обяви, че организацията е глобила MinD_ContRoL, като "първа стъпка" и тя ще даде шанс на Иван да "избере благотворителна инициатива, на която да дари парите, от глобата."

 

 Пътешествието на MinD_ContRoL, заедно с Team Liquid започна през октомври 2015-та, когато организацията подписа с Kuro "KuroKy" Takhasomi и неговия отбор 5Jungz. MinD_ContRoL е единственият българин, който е печелил The International и сега е на нова мисия, заедно с Team Liquid, които ще се постараят да спечелят "Aegis of Champions" за втори път.

Хубаво е, че Team Liquid не изгониха моментално нашенеца, понеже практиката на повечето отбори е такава, за жалост. Всеки се учи от грешките си, а ние силно вярваме, че играч, като MinD_ContRoL със сигурност ще го направи и ще бъде пример за бъдещата генерация еспорт играчи.

Източник: vpesports

Няма коментари

Напиши коментар