MinD_ContRoL като резерва на Kuala Lumpur Major
Dota 2

MinD_ContRoL като резерва на Kuala Lumpur Major

33 от NiP остава без виза за първия Major от Dota Pro Circuit сезон 2018-2019, затова нашенецът ще играе вместо него.

Поради проблеми с визата, Neta "33" Shapira няма да може да присъства и участва на първия Major за сезона - The Kuala Lumpur Major 2018 с отбор Ninjas in Pyjamas. Поради създалата се неудобна ситуация, Team Liquid се съгласиха да допуснат Иван "MinD_ContRoL" Иванов да заеме свободното място в Dota 2 отбора на шведската организация, но само като резервен играч за турнира в Малайзия.

В официално изявление капитанът Peter "PPD" Dager на Ninjas in Pyjamas написа следното:

"Сформирахме отбора с Neta след края на The International 2018 без да имаме информация от Valve относно това къде ще се провеждат следващите Major турнири по Dota 2. При новината за първият Major в Малайзия бяхме много обезпокоени за опциите на Neta за виза. Не знам всички подробности, но от това, което ми казаха,  Малайзия не са в добри отношения с Израел. Писахме на PGL и от там ни свързаха с хора, които биха могли да помогнат на Neta да влезе в страната, но това не пожъна успех. Ние сме невероятни късметлии, че MinD_ContRoL се отзова като резерва, но се чувстваме така, сякаш е несправедливо да ни се налага наказание в получаването на DPC точки. Писахме и на Valve преди няколко седмици, но никой не отговори. Надяваме се сега, когато ситуацията е публична, някой от там да обърне внимание и да ни даде отговор."

Според новите условия за участие в DPC сезона, отборите, които използват резерва, ще получат с 40% по-малко DPC точки в края на турнира. Играчът, който е бил използван за резерва, също няма да получи точки, както и отбора, за който по принцип играе.

Интересно е да се спомене, че MinD_ContRoL е играл с FATA- и преди, още в отбора 5Jungz преди да бъдат взети под крилото на Team Liquid. От друга страна,  MinD_ContRoL и Saksa се познават отдавна, а това несъмнено е част от причината NiP да изберат Иван за техен резервен играч за малайзииския Major, тъй като няма да отнеме дълго време, за да успеят да се сработят, след като с няколко от играчите Иван вече има изградена комуникация.

Организацията Ninjas in Pyjamas се завърна на Dota 2 сцената след една година отсъствие, след като реши да приюти отбора Shangri La на Peter "PPD" Dager.

Текущият състав на Ninjas in Pyjamas e:

Marcus "Ace" Hoelgaard
Adrian "FATA-" Trinks
Neta "33" Shapira
Martin "Saksa" Sazdov
Peter "PPD" Dager

Иван "MinD_ContRoL" Иванов - резерва за Kuala Lumpur Major

 

Източник: Ninjas in Pyjamas

Няма коментари

Напиши коментар