Mineski - завоевателите от Югоизточна Азия
Dota 2

Mineski - завоевателите от Югоизточна Азия

The International наближава. Най-добрите отбори по Dota 2 от цял свят ще се борят за шанса си да бъдат запомнени завинаги като най-великите за всички времена. Всеки отбор и играч носят със себе си уникална история, която да се препредава напред във времето.

Когато обединявате сили с най-големия си съперник, знаете, че сте в отчаяна ситуация, но когато вие сте последната надежда на вашия регион, гордостта излита през прозореца, а враждите в миналото се превръщат в най-добри приятелства. Това е историята на Team Mineski, последната надежда на Югоизточна Азия.

Историята на Mineski е една от ярките искри, последвани от месеци борба. В началото на 2017 г. те решиха да рискуват, време беше да предприемат драстични мерки, за да променят съдбата си. Те наеха най-емблематичния играч от Югоизточна Азия, Mushi, за да ги поведе към по-светлото им бъдеще. Организацията му даде пълна свобода да направи всичко, което е необходимо, за да ги превърне във велик отбор. Mushi запретна ръкави и започна да работи по въпроса. Първото, което Mushi направи, беше да направи коренна промяна в състава на отбора, вземайки изцяло нови играчи от ОНД региона, а Mineski е организация, която в миналото се е самоопределяла като югоизточноазиатска, но точно когато нещата изглеждаше, че ще се оправят, подобна ситуация се случваше и в друг отбор от този регион.

iceiceice - играч и свободен агент, започна да финансира собствен отбор без помощта на която и да е организация. Така Team Faceless се появиха от нищото и бяха изгряващите звезди, които бяха наравно с Mineski във всеки техен ход и с всяка следваща битка уменията им нарастваха, но парите от наградни фондове на двата отбора започнаха да намаляват, тъй като често те се съревноваваха помежду си във всички квалификации.

Когато TI 8 се появи на хоризонта, шансовете им за класиране започнаха да избледняват. Време беше да се съберат в един отбор. Въпреки всичко, Mushi и iceiceice някога бяха като братя, които играеха заедно в легендарния Team DK. Team Faceless се разпадна, а Mineski израстна - двама малайзийци, един сингапурец, един филипинец и един тайландски играч. Те обединиха силата на Югоизточна Азия в едно цяло, за да се борят да върнат славата на своя регион. Така революцията в Югоизточна Азия започна и Team Mineski я поведе.


Mushi


Снимка от EPICENTER XL

Mushi е най-успешният югоизточноазиатски играч в историята на Dota 2. Завършвал е в топ 4 на три различни The International издания. Капитан на Orange Esports - най-високо класиралия се югоизточноазиатски отбор в историята, с който успява да се класира на трето място на TI 3, а също така и мозъкът зад състава на Fnatic, с който завършва на четвърто място на TI 6.

Mushi е разумен капитан и посланията му винаги са били ясни. Или се представяш както трябва или напускаш отбора.

Макар и суров, той отново и отново показва, че трудната му любов носи невероятни резултати. За една година Mushi печели с Mineski общо $775,000 долара чрез участия в DPC сезона, което е три пъти повече от парите, които организацията е спечелила четири години преди той да се присъедини към нея. Така че да, това е доста невероятно.

­

Ninjaboogie


Снимка от EPICENTER XL

ninjaboogie е един от лоялните войници на Mushi, който е единственият оцелял от миналото преди Mineski. Първоначално се присъединява към Team Rave през 2014 г., където нещата изглеждаха добре за него до средата на 2016, но след поредица от лоши резултати напуска, за да приеме поканата на Mushi да се присъедини към новия Mineski. Оттогава той е лоялен боец и единственият филипинец във филипинската организация.

ninjaboogie многократно е споделял гордостта си, за да може да представлява региона, който обича. В играта той поема ролята на този, който дърпа конците. Обикновено казва на отбора си какво да прави и заема лидерска позиция в ранния и средния етап от играта.

­

Moon


Снимка от EPICENTER XL

Middle играчът на Mineski е Moon от Малайзия. Сравнително нов в Dota 2 като цяло, най-голямата му победа преди Mineski е осмо място на The Boston Major с отбор WG Unity, но след неговото присъединяване към Mineski, той има само успешни представяния. Извън играта Moon не е много приказлив, но в играта неговите впечатляващи отигравания в Mineski винаги биват акцентирани.

Липсата ни на познания за него в реалния свят се компенсира с голямата му история в играта. В югоизточноазиатския регион всеки иска да бъде на Middle. Moon е най-добрия сред тях, загърбвайки Support ролята.

­

iceiceice


Снимка от EPICENTER XL

Мозъкът зад Team Faceless, iceiceice, от самото начало е разигравал Dota 2 сцената и безспорно е един от най-забавните и интересни професионални играчи в Dota 2. Той е играч, който възхищава връстниците си със своите умения, заради които Mushi да го забелязва през 2012 г. и му помага да стане част от нов китайски суперотбор, наречен Team DK.

Той остава в Китай в продължение на три години, през които работи усилено, за да се усъвършенства, така че през 2016 да се завърне и да създаде своя югоизточноазиатски отбор - Team Faceless. В продължение на много години от престоя си в Китай iceiceice е бил мостът между Изтока и Запада.

­

Jabz


Снимка от EPICENTER XL

Истинският шегаджия в Mineski обаче е Jabz - блестяща 19-годишна тайландска звезда, която iceiceice взима в Team Faceless. Докато много Middle играчи биват ограничавани само до тази роля, при Jabz е точно обратното. Той има свободата да отстъпи ролята и да заеме Offlane ролята или дори още по-изненадващото - сега той играе Support в Mineski.

Играчите прекарват цялата си кариера в това да се усъвършенстват в основната им роля и да стават експерти в нея, но Jabz има уникалната способност да играе всичко, от което отборът му се нуждае. По всяко време, без да губи ритъм.

Jabz поддържа духа си с весела усмивка и непрекъснати лудории, а в игра е разрушение за опонента.

­


Снимка от EPICENTER XL

Ето го и краят - историята на два отбора в един. Най-доброто, което Югоизточна Азия можеше да ни предостави, комбинирано в един от най-добрите отбори в света.

Макар да направиха малко шум в началото на DPC сезона, Mineski едва наскоро откриха своята сила отново. Те влязоха в историята с това, че през последната година станаха единственият отбор от Югоизточна Азия, който някога е печелил Major турнир, а това просто не е достатъчно за тях. Дойде време отбор от Югоизточна Азия да спечели първия си The International и Mineski може би е отборът, който ще го направи.

 

Източник: превод на The International Lowdown 2018 - Mineski видеото от SirActionSlacks

Няма коментари

Напиши коментар