Можем да гласуваме кои предмети да бъдат добавени в TI9 Collector's Cache
Dota 2

Можем да гласуваме кои предмети да бъдат добавени в TI9 Collector's Cache

Късно вчера от Valve пуснаха нов ъпдейт в играта, с който ни позволиха да гласуваме за предметите, които впоследствие ще станат част от The International 2019 Collector's Cache.

Крайният срок за подаване на заявления с предмети към Valve беше 12 май. Близо 200 предмета бяха подадени от художници и артисти чрез Steam Workshop, но за първи път Valve вземат решение да подходят по различен начин относно подбора на предметите за Collector's Cache.

В предходните години всички заявления преминаваха през Steam Workshop, като гласуването за тях се случваше само и единствено там от общността на играта. Крайното решение за това кои предмети ще влязат в TI Collector's Cache впоследствие обаче си оставаше в ръцете на Valve. Тази година бележи промяна по отношение на мястото, където гласовете ще бъдат зачитани. Всички собственици на Battle Pass имат възможност да дадат своя глас за 83 предмета чрез панел в самия Battle Pass в играта, като срокът за това е 5 дни, започвайки от днес.

Предвид, че са били подадени близо 200 заявление, а сега виждаме общо 83 предмета, за които да гласуваме, ни навежда на мисълта, че все пак е минал някакъв вътрешен подбор от страна на Valve, за да станат 83 накрая. Вероятно са избрани само най-добре изработените предмети, които се вписват в темата на тазгодишния The International и покриват изискванията на Valve.

По този начин можем ясно да изразим собственото си мнение кои искаме и кои не. Разбира се, по този начин тези предмети ще достигнат до по-голяма аудитория от хора.

С по-голямата аудитория идват и притесненията от страна на артистите, които са най-различни. Например това, че хората ще гласуват положително за творби на база текущите най-вървежни герои в играта (meta тенденциите) или пък, че ще дадат своя глас за героите, които най-често играят. Или друга подобна причина, като така ще игнорират наистина стойностни предмети, които не влизат в тези техни лични предпочитания.

Christian "ChiZ" Gramnaes, който от години работи върху създаването на предмети за Dota 2 и доста от тях са вече официално одобрени и пуснати в играта, изрази своето лично мнение относно решението на Valve в своя Twitter профил. Той изписа цели 15 tweet-а, в които обяснява защо това решение не е добро според него и как ощетява всички артисти.

ПС: Имаме три предмета, създадени от български артисти. Те са създадени в колаборация между DNADota (които са българите в случая) и други артисти, така че можете по това име да ги откриете в списъка.

Няма коментари

Напиши коментар