Наградният фонд на TI8 достигна 20 милиона долара
Dota 2

Наградният фонд на TI8 достигна 20 милиона долара

За трета поредна година наградният фонд на световното по Dota 2, наречено The International, минава 20 милиона долара.

Базовият награден фонд, който Valve (компанията-разработчик и издател на играта) дават в пари всяка година, е 1.6 милиона долара, което означава, че останалите 18.4 милиона са пари, дошли от общността на играта чрез т.нр. crowdfunding метод (групово финансиране).

The International 2018 Prize Pool

Сигурно се чудите как се достигат такива умопомрачително високи суми за отрицателно време? Ето, обяснявам.

Около три месеца преди кулминацията на The International се пуска Battle Pass пакет, който дава на своите притежатели възможност да се сдобият с множество нови и уникални предмети в играта, нов режим на игра, тематичен терен и още доста функционалности, достъпни само и единствено за хората с въпросния пакет.

The International 2018 - Purchase Battle Pass Levels

Пакетът разполага с нива, които могат да бъдат покачвани безплатно чрез играене, отключване на постижения, правилни прогнози и други, като цената за пакет с ниво 1 е на стойност 7,95€, а през определен брой нива пакетът дава определени неща, което означава, че колкото по-високо ниво достигнете в Battle Pass-а, толкова повече неща ще получите. Разбира се, освен да вдигате нивата безплатно, можете и да си ги купувате, както е показано на изображението отгоре.

Имайте предвид, че само 25% от всички пари, които се дават за Battle Pass-а и нещата, свързани с него, се добавят към наградния фонд на The International.

The International 2018 Prize Pool - Day 1

В момента на писане на тази статия наградният фонд е в размер на $20,044,659, но въпреки впечатляващия старт, както е показано на изображението отгоре, с 4 милиона долара в първите 24 часа от пускането на Battle Pass пакета, в този момент се намираме с едва 455 хиляди долара (2,47%) назад спрямо миналогодишния награден фонд за същия период от време.

Разбира се, тази разлика е нищо в сравнение с това, което беше преди две седмици, когато наградния фонд на The International 2018 изоставаше с цели 10% спрямо The International 2017, но благодарение на допълнение към Battle Pass-а, даващо 100 нива и по 7 броя от Immortal Treasure 1 и 2 на цена от 22€ (изчислено със 75% по-ниска от тази, която по принцип бихте дали, за да ги получите), наградния фонд беше покачен с впечатляващите 4 милиона само с този ход.

Независимо от това, интересът на феновете с тазгодишния Battle Pass в сравнение с миналогодишния очевидно постепенно намалява и вероятно тази година ще бъде първата в историята на Dota 2, в която наградния фонд няма да бъде по-висок от предходната година, както през всички години, в които Valve са използвали crowdfunding похвата за набиране на средства.

Целта, поставена от Valve за тази година, е 30 милиона долара.

Все пак нека не бъдем толкова черногледи, защото ни остават още 45 дни, в които всеки може да допринесе за покачването, а също така знаем със сигурност, че ни очаква пускането на третия сандък с Immortal предмети, който също ще допринесе с някой друг четвърт милион отгоре. Това радостно за всички Dota 2 фенове събитие се очертава да се случи другата седмица, а кой знае, може и нещо ново да изникне, което миналите години от Valve не са правили и то да помогне за достигането и задминаването на миналогодишния награден фонд.

Няма коментари

Напиши коментар