Неизплатени GESC турнири, спонсорирани от Valve
Dota 2

Неизплатени GESC турнири, спонсорирани от Valve

В отворено писмо, публикувано вчера, участници предупреждават за измама

Отвореното писмо бе съставено и публикувано онлайн няколко часа, след като Anthony "scantzor" Hodgson реши първи да засегне въпроса чрез блог публикация. Проблемът се състои в това, че никой от хората, взели някакво участие в GESC: Indonesia и GESC: Thailand турнирите, които бяха част от Dota Pro Circuit 2017-2018 сезона, не е получил заплащане. В това число се броят и наградите на отборите. Става въпрос за над 750 000 долара от двете събития.

Извадка от отвореното писмо:

"Играчите и отборите все още не са получили паричната си награда от организираните две събития, въпреки че GESC имаше споразумение с Valve да се придържа към 90-дневния срок за изплащане на наградния фонд."

"Нашето намерение е чрез това отворено писмо да предупредим общността, играчите, отборите и други хора, които може да бъдат подканени да работят на по-нататъшни събития, организирани от GESC. Известни са две предстоящи събития - едно в Сингапур и едно в Куала Лумпур, както и проект, озаглавен "Project Hero", който е гласен за 2019 г. Всички ние заставаме силно зад идеята, че събития на GESC или други проекти, ръководен от г-н Oskar Feng, не бива да се състоят, докато всички дългове не бъдат уредени изцяло. Също така, за по-нататъшни събития, сумите трябва да бъдат внасяни в набирателна сметка (escrow account) предварително, преди всяко лице или компания да се съгласи да вземе участие."

Въпросният Oskar Feng всъщност е главният изпълнителен директор на Global Electronic Sports Championship (GESC). Той е споменат в публикацията на scantzor и става ясно, че не му е отговарял на мейлите от юни месец насам.

Подписалите писмото към Valve предупреждават хората, които биха имали желание да инвестират в електронните спортове и Dota 2 турнирите на г-н Feng. Споменава се, че Oskar Feng продължава да посещава и да говори с най-различни компании и представители за своите "успешни събития" през 2018-та, с идеята да продължи тази дейност и занапред.

В допълнение на това писмо, Code Red - компания, основана от Paul "Redeye" Chaloner, която предоставя пълен набор от консултантски и агентски услуги, се чувстваше принудена да пусне изявление, тъй като изглежда, че Feng е стартирал кампания за набиране на средства за бъдещ проект, в който е включил и Redeye като "eSports Advisor".

Code Red ясно изразиха становището си, че Paul "Redeye" Chaloner никога не е бил съветник на този проект, нито е бил запознат със съществуването му до момента, в който отвореното писмо до Valve не се появява.

Източник: Cyborgmatt

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар