Newbee са шампионите на ESL One Genting 2018
Dota 2

Newbee са шампионите на ESL One Genting 2018

Newbee успяха да победят Team Liquid на MinD_ControL в 5-сериен мач с резултат 3-2.

Newbee и Team Liquid изиграха страхотен финален мач в 5 серии, като краен победител излезнаха китайците. И 2-та отбора показаха, че са в топ форма и са заслужили своето класиране на TI7, а също така ни обещават борба за титлата и на TI8.

ИГРА 1:

Liquid избраха Treant Protector, който трябваше да затрудни максимално Newbee, но китайските машини се адаптираха много добре, примамиха противниците си в "team fight", а след като спечелиха самата борба така и не загубиха преимуществото си и затвориха първата игра в своя полза.

ИГРА 2:

Newbee избраха Zeus, като последен герой, след като Liquid избраха Elder Titan. Всичко обаче беше в ръцете на Амир "Miracle-" Ал-Баркауи, който със своя Terrorblade беше MVP за самата игра, а Newbee нямаха отговор на агресивната игра на Йорданеца. Така Team Liquid спечелиха втората игра и резултата стана 1-1.

ИГРА 3:

Liquid успяха да вземат Invoker за Miracle-. В първите 13 минути от срещата и 2-та отбора си разменаха удари, като ключов играч за битките беше Invoker-а. Планът на Newbee беше да изолират Invoker още в началото на всяка битка, така в по-късната част на играта, те успяха да направят точно това и така се поздравиха с 3-тата отиваща в тяхна полза и 2-ра за сериите, като резултата стана 2-1 в полза на Newbee.

ИГРА 4:

След ранно убийство на MID, Team Liquid поведоха в резултата, а това продължи и до края, като Queen of Pain от отбора на Newbee така и не можа да се върне в играта. Във всяка една от битките, при решение на Newbee да се оттеглят, Liquid винаги намираха начин да убият поне 1 от тях, което им даваше време да притиснат противниците си и чрез много стабилна игра до самият край, вкараха финала в 5-сериен двубой, а самия резултат стана 2-2.

ИГРА 5:

Newbee вече знаеха, че не трябва да дават никаква инерция на Liquid и така до 23-та минута не видяхме кой знае колко шоу, когато точно тогава Liquid обърнаха една битка в своя полза. Това обаче не им даде нужното за да затворят играта, а Newbee от своя страна до края на играта изиграха всичките си карти перфектно, като в 33-та минута успяха да избият и 5-та от Liquid в "Roshan's Pit", което даде нужната инерция на китайците да затворят играта в своя полза и да спечелят сериите с 3-2.

 

Класирането в края изглежда така:

1-во място: $160,000 + 200 DCP Newbee
2-ро място: $80,000 + 120 DCP Team Liquid
3-то/4-то място: $40,000 + 40 DCP Team Secret/ Evil Geniuses
5-то/6-то място:  $20,000 Vici Gaming/ Virtus.pro
7-мо/8-мо място: $8,000 VGJ. Thunder/ Natus Vincere
9-то/12-то място: $4,000 compLexity Gaming/ Fnatic/ TNC Pro Team/ Mineski
13-то/16-то място: $2,000 Planet Dog/ SG e-sports/ PENTA Sports/ LGD Forever Young

 

Снимки: www.gosugamers.net / ESL

Няма коментари

Напиши коментар