Newbee в търсенето на отмъщение
Dota 2

Newbee в търсенето на отмъщение

The International наближава. Най-добрите отбори по Dota 2 от цял свят ще се борят за шанса си да бъдат запомнени завинаги като най-великите за всички времена. Всеки отбор и играч носят със себе си уникална история, която да се препредава напред във времето.

Отмъщение. Някои търсят възмездие по различни причини, но целта на Newbee е честна. Те търсят отмъщение за победата, която им бе отнета на миналогодишния International. Те не са непознати за най-големия еспорт турнир в света, защото по време на TI 4 Newbee печелят първото място, побеждавайки популярната “deathball meta” (термин, който означава забързан метод за бутане на кули с фокус върху убийствата).

Но след TI 4 изглежда отборът грохна и страстта им към играта сякаш изчезна. След TI 6, беше време за нов подход и старите стражи отстъпиха. Newbee взеха със себе си Sccc и uuu9 (понастоящем се пише Moogy) като новите им първа и втора позиция, заедно с ветерана Faith. В седмиците, които водеха до TI 7, Newbee бяха силни претенденти - страховит отбор, който унищожаваше всеки един отбор по пътя през Upper Bracket-а.

Разбира се, това се случи до финалите, където срещнаха Team Liquid - отборът, който ги елиминира от предния International и същият този отбор, който оцеля в кървавия Lower Bracket. Въпреки доминиращата им година, въпреки почти безгрешната им игра на International, те се изправиха срещу Liquid - отбор, който Newbee не могат да победят от 2016 година насам.

Newbee изгуби с 3-0. Загуба на International е повече от достатъчна да смаже който и да е отбор, но Newbee останаха заедно за невероятните 18 месеца. Задържаха се през трудни моменти, през които един обикновен отбор би се разпаднал. Може би се чувстваха длъжни да донесат славата обратно в една емблематична организация. Може би беше приятелството, защото отборът е преживял множество бури заедно. Но може би, просто може би, беше нещо повече. Може би бе нуждата да вземат обратно отнова, което им бе отнето, да си отмъстят.


Sccc


Снимка от EPICENTER XL

След приключването на казармата, Sccc прекара следващите 11 месеца в игра, стигайки топ 5 по MMR в Китай. Това привлече вниманието на Newbee Young, отбор създаден да намира и оформя таланти за основния отбор. Sccc прекара цяла година и половина, трудейки се в дъщерния отбор, бързо превръщайки се в звездата на организацията.

До TI 6, Sccc беше готов да вземе ключа за главния отбор, след 3 години тренировки и труд. Модел за подражание що се отнася до работа, дисциплина и отдаденост. Хубавата външност на Sccc отговаря на красивите му отигравания в Dota 2.

­

Kaka


Снимка от EPICENTER XL

За Kaka се говореше като новата кръв при старите кучета. 24-годишният стартира като онлайн звезда в почти безизвестен отбор на име HyperGlory Team - отбор от случайни играчи, които една година след сформирането си започна да се класират на по-високи места дори от най-тежките китайски отбори, включително и Newbee.

След като бе взет от по-голям отбор, Kaka отбеляза, че се чувства като марионетка. Той искаше да промени света, водейки собствен отбор. Именно заради това когато от Newbee му предлагат капитанската роля, той веднага се съгласява, водейки отбор с три ветерана от International към много победи. Въпреки, че вече не носи капитанската лента, мъдростта и опита на Kaka са безценни за сегашния състав на Newbee.

­

Faith


Снимка от EPICENTER XL

Един от най-големите и опитни герои от китайската Dota 2 сцена - Faith. Борейки се на TI 2 като може би най-емблематичният Support играч на сцената, първоначално част от Invictus Gaming през 2011 г., Faith печели първия си International само година по-късно и продължава да играе в същия отбор години наред, извеждайки отбора си до 4 последователни International турнира.

Изявявайки желание да учи нови играчи, Faith започва да тренира свежите таланти на Dota сцената, което води до много бележити китайски играчи. Когато Newbee се реформираха с изцяло нов състав, Faith бе избран като техен лидер благодарение на опита му като капитан.

­

Moogy


Снимка от EPICENTER XL

А тайното му оръжие е Moogy, преди познат като uuu9, негов ученик, който вече е собственият си господар.

Първоначално играейки за сравнително неефективния отбор TongFu, Moogy бе представен в редиците на Newbee като заместник на Hao - един от най-успешните китайски Dota играчи в историята. Да замениш такава легенда с неизпробван новобранец е огромен риск, но Moogy бе готов с тази задача. С огромен набор от герои за Carry играч, Moogy бе труден за предвиждане, трениран от най-добрите и почти невъзможен да бъде контролиран на бойното поле. Moogy бързо става една от най-ярките звезди на китайската Dota сцена.

­

kpii


Снимка от EPICENTER XL

Първият австралийски играч, който да стигне до International, kpii е пътещественик, който е играл за китайски, корейски и англоговорящи отбори. Част от отбора на Newbee от TI 6, kpii е агресивен Offlane играч, известен с навика си да оцелява в ситуации, от които никой не би трябвало да се измъква.

Не е рядкост да чуете как коментаторите викат името му в повечето отигравания на Newbee. kpii се превърна в гласа на Newbee за Запада през последните години, говорейки за желанието му да играе срещу най-добрите отбори в турнира, вместо да има лесен път до финалите. kpii е винаги готов за предизвикателство.

­


Снимка от EPICENTER XL

Ето, това време дойде. Миналата година Newbee успяха да победят Liquid за първи път в DPC сезона, но никога не са ги побеждавали на International. Единственият състав, който остана заедно, отборът който се възстанови наново от изгубено наследство, отбор който се превърна в ярък пример за превъзходство в цял Китай.

Те се завръщат на International отново. Въпросът е дали ще получат своя шанс за отмъщение. Е, скоро ще разберем.

 

Източник: превод на The International Lowdown 2018 - Newbee видеото от SirActionSlacks

Няма коментари

Напиши коментар