Ninjas in Pyjamas и Alliance се класират за EPICENTER Major 2019
Dota 2

Ninjas in Pyjamas и Alliance се класират за EPICENTER Major 2019

Двата отбора се срещнаха в гранд финалите на StarLadder ImbaTV Dota 2 Minor Season 2, с което си подсигуриха място в предстоящия EPICENTER Major 2019.

Дори и след като двата европейски отбора - Ninjas in Pyjamas и Alliance - вече бяха на финал и с това си гарантираха място в EPICENTER Major 2019, все пак Bo5 финалът трябваше да се изиграе, за да се разпределят DPC точките и паричните награди за първо и второ място в турнира.

И двата отбора бяха достатъчно стабилни и се знаеше, че са способни да достигнат до гранд финалите, особено след като преминаха през групова фаза, в която завършиха първи с 2 на 0 резултат, с което продължиха безпроблемно към плейофната фаза на турнира.

Alliance се изправиха срещу Team Sirius, а Ninjas in Pyjamas бяха поставени срещу Team Anvorgesa. И двата отбора бързо и лесно се справиха със своите опоненти, за да се срещнат един срещу друг в Upper Bracket финала, където Alliance надделя над NiP. Падайки долу, NiP трябваше да играят срещу Team Sirius - отборът, който успя да вземе една игра от Alliance в първия рунд от плейофите. Нинджите се справиха безупречно с перуанският състав на Team Anvorgesa и продължиха напред за мач-реванш с шведите.

Първата игра от гранд финалите беше от самото начало в полза на NiP. Техният драфт беше изключително агресивен и пасваше перфектно на стила на игра на Нинджите, което доведе и в повеждане на резултата.

Alliance бяха принудени да играят на отбраняване и атакуавне, за да се напаснат по стила на NiP, които успяха да вземат следващите две игри и им оставаше само още една победа, за да се нарекат шампиони. Alliance обаче извадиха Storm Spirit и Juggernaut в четвъртата игра и това реално обърна нещата в тяхна ползата, довеждайки нещата до пета и решаваща игра.

В петата игра, в 30-ата минута, Michael "Micke" Vu със своя Faceless Void успя да хване съставът на NiP в ложата на Roshan с красива хроносфера, но това не беше достатъчно, тъй като Ace осигури победата в отборната битка със своя герой Meepo, с който дори направи Ultra Kill. В крайна сметка въпреки всички усилия от страна на Alliance да запазят нивото от четвъртата игра, те не бяха достатъчни и Ninjas in Pyjamas станаха шампиони на StarLadder ImbaTV Dota 2 Minor Season 2.

И все пак загубил в този случай едва ли има, защото и двата отбора продължават напред към EPICENTER Major 2019, където ги чакат още 14 от най-добрите отбори от цял свят. Повече за този турнир, както и всички други отбори, може да научите от тази статия.

Няма коментари

Напиши коментар