Ninjas in Pyjamas спечели Dota PIT Minor 2019
Dota 2

Ninjas in Pyjamas спечели Dota PIT Minor 2019

За първи път в Dota 2 историята Ninjas in Pyjamas печели Minor турнир.

Нинджите започнаха своето участие в Dota PIT Minor 2019 доста колебливо. В своята група те завършиха трети с 1-2 резултат, като загубиха мачовете си срещу Royal Never Give Up (първенците в групата) и BOOM ID (подгласниците в групата).

Въпреки това по пътя си към финала Ninjas in Pyjamas не допуснаха нито една загуба на игра, елиминирайки всеки един фаворит за спечелването на четвъртия Minor турнир от DPC сезон 2018-2019. В първия си мач европейците победиха Majestic Esports, след което преминаха през Forward Gaming, за да стигнат до Alliance във финала на Upper Bracket-а. След категорична победа и там, NiP се отправи към гранд финалите, до където по-късно стигнаха китайците от EHOME.

EHOME от своя страна споделят историята на NiP в своята група. Завършвайки трети с 1-2 резултат, китайците изгубиха мачовете си от Alliance и Majestic Esports, от които бяха изненадани. Навлизайки вече в плейофната фаза на турнира, EHOME преминаха от Lower Bracket-а през отборите на Gambit Esports, Forward Gaming, Majestic Esports и Alliance, за да стигнат гранд финалите, където Ninjas in Pyjamas вече ги чакаха.


Игра 1

В първата игра играчите на Ninjas in Pyjamas решиха да заложат на Broodmother в ръцете на Neta "33" Shapira, който създаде достатъчно пространство за своите съотборници. Още повече за Marcus "Ace" Hoelgaard, който успя много добре да се нафарми със своя Morphling. В рамките на 37 минути играчът зад героя Broodmother буквално доминира на картата, достигайки 8k злато преднина спрямо останалите играчи в играта.

В късният етап от играта Yang "NeverEnd" Pu със своя Wraith King успя да помогне на своите съотборници от EHOME да издърпат играта обратно в своя полза цели два пъти. Morphling-а на Ace обаче бе голям проблем за EHOME. Той успяваше да взима ключови герои във всяка отборна битка и след като NiP за пореден път изпревариха EHOME по показатели, то те най-накрая успяха да затворят играта в своя полза.


Игра 2

Във втората игра EHOME отговориха на Broodmother-а от предната игра, давайки на Luo "Ferrari_430" Feichi героя Medusa. Въпреки този ловък ход от тяхна страна, играчите на NiP не се дадоха лесно и успяха да поведат по показатели в ранния етап от играта, доближавайки 10k злато преднина само в рамките на 35 минути от играта. Единственият им проблем обаче си остана Medusa, която много трудно успяваха да събарят. NeverEnd със своя Wraith King свърши страхотна работа, създавайки пространство на Medusa-та да фарми. Той завърши играта с резултат от 10-1-7.

Играчите на NiP не успяваха дори да докачат Medusa-та в късния етап от играта. Тя беше толкова дебела, че беше невъзможно да бъде съборена и това се оказа ключовият фактор за изхода от играта. Играта бе спечелена от EHOME, изравнявайки резултата.


Игра 3

След толкова силна игра с Medusa от страна на EHOME, то Ninjas in Pyjamas си я заплюха за третата игра. По стара традиция в Dota 2, когато срещу теб някой играе даден герой, то той е много силен, а когато ти решиш да го играеш, просто не се получава работата. Същото нещо ги сполетя и NiP-аджиите с тяхната Medusa. Звездите на играта всъщност се оказаха Doom-а на 33 и Puck-а на Adrian "FATA-" Trinks.

EHOME избраха Sniper в отговор на Medusa-та на NiP и се справиха доста добре с него до средния етап от играта. За 28 минути EHOME имаха 10k преднина по показатели, въпреки че 33 и FATA- създаваха достатъчно пространство за Ace, за да нафарми своята Medusa. След много мъки третата игра отиде в ръцете на Ninjas in Pyjamas.


Игра 4

Изглежда европейците вече се бяха изморили доста от третата игра, като в четвъртата положението беше доста едностранно за китайците от EHOME, които доминираха почти през цялото време. Още от самото начало те поведоха по показатели. Не малка заслуга за това беше Razor-а на Ferrari_430, който създаде бързо темпо за своя отбор на Midlane, а Zhao "XinQ" Zixing беше вторият играч, заради който EHOME взеха четвъртата игра.

Той просто се намираше навсякъде по картата, контролирайки своите опоненти. XinQ завърши играта с резултат от 10-2-9 за 42 минути.


Игра 5

Решаващата игра от гранд финалите на Dota PIT Minor 2019 беше най-дългата от серията от пет игри. Тя завърши за 1 час и 8 минути.

Ninjas in Pyjamas заложиха на Huskar и Drow Ranger, поставени в ръцете на FATA- и Ace. Те успяваха да избутват бързо своите линии, спомагайки за създаването на преднина в показателите - 17k преднина в рамките на 46 минути, но това не успя да попречи на EHOME. Те намираха начин да оживяват въпреки присъствието на NiP по картата и запазиха своите вътрешни постройки непокътнати, докато NeverEnd фармеше своя Spectre.

Не след дълго EHOME достигнаха базата на NiP и имаха преднина, но NiP ги надиграваха, че и стигнаха до средната част от базата на своите китайците. Вместо да играят предпазливо, европейците продължиха да събарят всичко наред, убивайки Rubick-а на XinQ, знаейки, че той е доста важна част от защитата на базата им.

След прераждане EHOME бяха принудени да се включат във финална отборна битка, но без своя плеймейкър, което им изигра много лоша шега. Ninjas in Pyjamas надви EHOME в петата игра и се превърна в шампион на Dota PIT Minor 2019.


За Ninjas in Pyjamas това беше първи спечелен Minor турнир въобще. Печелейки този турнир, те автоматично си гарантират място в предстоящия Major - MDL Disneyland Paris Major 2019.

Класиране

1. Ninjas in Pyjamas - 125 хиляди долара и 120 DPC точки
2. EHOME - 65 хиляди долара и 100 DPC точки
3. Alliance - 35 хиляди долара и 90 DPC точки
4. Majestic Esports - 25 хиляди долара и 70 DPC точки
5-6. BOOM ID и Forward Gaming - 15 хиляди долара и 40 DPC точки
7-8. Royal Never Give Up и Gambit Esports - 10 хиляди долара и 20 DPC точки

 

Източник: joinDOTA

Няма коментари

Напиши коментар