Обявиха DreamLeague Season 12
Dota 2

Обявиха DreamLeague Season 12

Следващото издание на DreamLeague по Dota 2 ще се състои в Ротердам, Холандия, като това ще бъде вторият път, в който лигата излиза от пределите на Швеция.

Еспорт организаторът на събития DreamHack, в партньорство с CORSAIR, Esport-Management и Monster Energy, обяви официално 12-ти сезон на своя Dota 2 турнир, наречен DreamLeague.

Турнирът ще се състои по време на дебюта на събитието DreamHack Rotterdam 2019 в залата Rotterdam Ahoy от 18 до 20 октомври тази година, като DreamLeague Season 12 ще предложи общ награден фонд от 250 хиляди долара. Допълнителна информация относно отборите и формата на турнира ще стане ясна на по-късен етап, когато събитието наближи.

Ето и какво каза заместник изпълнителният директор Marcus Lindmark от DreamHack:

Вълнуващо е да продължим събитието от миналия сезон в Стокхолм, като изпратим DreamLeague в изцяло нова страна. DreamHack Rotterdam 2019 ще послужи за перфектното място, където да проведем CORSAIR DreamLeague Season 12 турнира, който хиляди еспорт и гейминг фенове ще проследят в Rotterdam Ahoy, идвайки за тридневния фестивал.

 
Vici Gaming с победа в DreamLeague Season 11

За втори път след дебютния си сезон, CORSAIR DreamLeague турнирът ще бъде организиран извън границите на Швеция. Първият път беше в Атланта, САЩ и ставаше въпрос за сезон 7-ми на DreamLeague. Миналата година пък CORSAIR DreamLeague отбеляза десет успешно организирани сезона, като 10-тия сезон дори беше част от DPC сезон 2018-2019 в категория Minor, а 11-ти сезон беше вече Major, отново част от DPC сезона. Major турнирът, който се проведе в Стокхолм, беше спечелен от китайския отбор Vici Gaming, който победи в гранд финалите Virtus.pro. Може да си припомните за това от тази статия.

Jolanda Jansen - главен изпълнителен директор на Rotterdam Ahoy, също остави няколко думи по случая:

Много сме развълнувани да бъдем домакин на 12-ия сезон на Dota 2 турнира. За първи път в Бенелюкс ще се състои Dota 2 турнир от такъв голям калибър. Той напълно отговаря на амбицията ни да се превърнем във фестивал номер едно за еспорт и гейминг в нашата страна. Dota 2 турнирът със сигурност ще привлече още фенове, като той е голямо разширение за нашето събитие, за което по-рано обявихме Counter-Strike: Global Offensive турнир.

 

Източник: Esports Insider

Няма коментари

Напиши коментар