Обявиха MDL Disneyland Paris Major
Dota 2

Обявиха MDL Disneyland Paris Major

Mars Media вече официално потвърди, че ще организира Dota 2 Major турнир в Disneyland Париж.

MDL Disneyland Paris Major ще бъде четвъртият от общо пет Major турнира от DPC сезон 2018-2019. Събитието ще се състои от 4-ти до 12-ти май.

Zhang Yu - главен изпълнителен директор на Mars Media, коментира събитието в официално изявление:

Ние сме много развълнувани и горди да направим нашият MDL във Франция благодарение на Aymeric Magne и неговия екип в Disneyland® Paris. Не можехме да се надяваме на по-добро място и партньор, който да бъде домакин на първия MDL извън Китай. Очакваме с нетърпение да си сътрудничим с Disneyland® Paris, който бележи нашето първо, но не и последно посещение на западния пазар на електронните спортове.

Шест онлайн регионални квалификации ще определят отборите, които ще се състезават в Disney Events Arena пред 6 300 зрители. Това е първият път, когато Mars Dota 2 League, известна още като MDL, ще се състои извън Китай.

Aymeric Magne - директор на Disneyland Paris Event Group, добави следното в официалното изявление:

Изключително сме горди, че обединяваме усилията си с Mars Media за съвместно организиране на Major турнир по Dota 2 за първи път във Франция. Disneyland® Paris в продължение на девет дни ще бъде домакин на най-добрите отбори в света, обещавайки на нашите посетители грандиозно и единствено по рода си изживяване. Това ново събитие ще засили позицията на Disneyland® Paris като дестинация за събития на живо, както и като основен партньор в Европа за електронни спортове.

Досега в този сезон на DPC имаше три Major турнира - The Kuala Lumpur Major, организиран от PGL, The Chongqing Major, организиран от StarLadder & ImbaTV и DreamLeague Season 11, организиран от DreamHack. Всяко събитие разполагаше с награден фонд от 1 милион долара.

Това е доста вълнуващо Major попълнение по редица причини и е страхотно да се види, че най-накрая бе потвърдено, че събитието ще бъде в Париж, Франция.

Нямаме търпение да видим навлизането на Disneyland и в Dota 2, като това няма да бъде първата стъпка за Disney в сферата на електронните спортове, тъй като те продължават да прокарват еспорта на дневен ред в компанията си. Компанията вече е предавала по своя платен телевизионен канал Disney XD турнири по Overwatch (Overwatch League) и Injustice 2 (гранд финалите на Injustice 2 Pro Series), а през декември оглави League of Legends Open Tour France.

 

Източник: MDL Disneyland Paris Major

Свързани страници

Виж всички
Dota 2
Нов герой в Dota 2 - Mars
Еспорт
World Cyber Games се завръща през 2019-та
Dota 2
Team Secret с победа в ESL One Katowice 2019
Dota 2
Team Liquid спечели MDL Macau 2019

Няма коментари

Напиши коментар