Обявиха следващите два Major-а по Dota 2
Dota 2

Обявиха следващите два Major-а по Dota 2

В рамките на 48 часа бяха обявени следващите два Major турнира от DPC 2018-2019 сезона, които ще се състоят в Европа и Азия.

Както вече ни е известно, първият Major за новия DPC сезон ще бъде в Куала Лумпур, Малайзия и ще се организира от PGL. Повече за него може да прочетете в тази статия. А сега вече знаем къде ще бъдат и следващите два Major-а.


The Chongqing Major 2019

StarLadder и ImbaTV обявиха, че ще бъдат домакини на втория от общо пет Major турнира в DPC сезона. Турнирът, както може да се подразбере от неговото име, ще се проведе в китайският град Чунцин или Чонгкинг (и двете са валидни - интерпретацията на имената в китайския език невинаги е акуратна) от 19-ти до 27-ми януари 2019-та, като залата все още не е ясна.

Като всеки друг Major турнир, този ще съдържа 1 милион долара награден фонд и ще дава 15 000 DPC точки на отборите, които ще са общо 16 на брой.

За осъществяването на събитието ще бъдат извикани на място таланти и коментатори, които ще го покрият на английски, руски и китайски език.

15 от отборите в Chongqing Major ще дойдат от отворени и регионални квалификации, а 16-тото място ще бъде дадено на победителя в The Bucharest Minor (повече информация тук). Всички квалификации ще се състоят между 25-ти и 30-ти ноември, като регионите са общо шест: Европа, Северна Америка, Южна Америка, ОНД (Общност на независимите държави), Китай и Югоизточна Азия. Повече информация за графиците ще бъде налична на по-късен етап.

В допълнение на това от StarLadder бързат да ни подхвърлят и това, че те ще организират два от следващите все още необявени Minor турнира.


DreamLeague Season 11

Вторият от двата обявени се явява следващ сезон на DreamLeague. Моля, не се бъркайте със сезон 10, който беше Minor и свърши вчера.

Както споменах и за горния Major, този също ще има 1 милион долара награден фонд и 15 000 DPC точки за участниците.

Информацията за единадесетия сезон е много оскъдна. Това, което се знае, е, че ще се състои в зала Annexet, намираща се в Стокхолм, Швеция, между 14-ти и 24-ти март 2019, като залата ще бъде отворена за три дни, през които най-вероятно ще се проведе цялата плейофна фаза.

Засега не са известни нито отборите, които ще вземат участие, нито къде и кога ще се проведат квалификациите за събитието.

Източници: StarLadder и DreamHack

Няма коментари

Напиши коментар