OG и Team Liquid с покана за ESL One Birmingham 2019
Dota 2

OG и Team Liquid с покана за ESL One Birmingham 2019

ESL обявиха още два поканени отбора за събитието им в Бирмингам, Англия.

Vici Gaming, Virtus.pro, Ninjas in Pyjamas и PSG.LGD вече получиха своите директни покани за събитието ESL One Birmingham 2019. Към тях се присъединяват OG и Team Liquid, а още два отбора ще станат ясни до края на седмицата.


OG

Петата директна покана отива в ръцете на OG - шампионите от The International 2018. Те ще кацнат в Бирмингам, за да изиграят своето второ ESL One събитие за този сезон. Johan "N0tail" Sundstein и компания участваха в ESL One Katowice 2019, но за съжаление отпаднаха в Lower Bracket финалите от състава на Gambit Esports, заемайки трето място на събитието.

В своята история OG имат само един спечелен ESL One турнир - този във Франкфурт през 2016-та година. Две години по-късно отборът успява да се класира за ESL One Katowice 2018, както и за ESL One Birmingham 2018, но завършва съответно на 7-8 място в единия и на 5-6 място в другия. Това участие в ESL One събитие за OG ще бъде пето.

Що се касае до DPC сезона след победата на TI8, OG се справят изключително зле. Успяха да се класират само за два Minor турнира. Единият беше The Bucharest Minor 2019, където завършиха на 5-6 място, а другият - StarLadder ImbaTV Dota 2 Minor 2019, където отново завършиха на 5-6 място. Тези две участия им донесоха смешните 48 DPC точки, така че ако искат да получат директно място на The International 2019 в Китай този август и да се борят да запазят своята титла от миналата година, то със сигурност ще трябва да се вземат в ръце и да започнат да печелят точки. Не казвам да печелят турнири, защото при тях, както знаем, това е като ракетна наука - понякога успяват, понякога не успяват.

Най-близкото събитие, за което успяха да се класират и предстои да видим как ще се представят, е MDL Disneyland Paris Major 2019.


Team Liquid

Шестата покана отива при Team Liquid, които за разлика от OG, имат много повече участия на ESL One турнири, но вероятно причината да бъдат поканени след OG, се дължи на това, че OG спечелиха TI8 и това им дава предимство.

Като заговорихме за участия на ESL One турнири, то първият им опит е през 2014-та година, когато Team Liquid губят от Evil Geniuses на финала на американските квалификации на ESL One Frankfurt 2014. Стремежа им да участват в тази поредица от турнири е по-силен и година по-късно те не само, че се класират за ESL One Manila 2016, но и успяват да завършат втори след загуба от Wings Gaming на финала. Същата година в изданието във Франкфурт, Германия, те отстъпват от OG и завършват на 3-4 място, а година по-късно на ESL One Hamburg 2017 отново завършват на 3-4 място, но този път чрез загуба от Team Secret.

2018-та е тяхната ESL One година, тъй като завършват втори на ESL One Genting 2018 и трети на ESL One Katowice 2018. Това е и първата година, в която ESL е домакин на четири ESL One издания. На три от тях Team Liquid се класира, като на две вече разбрахме как са завършили. На третото издание - това в Бирмингам - Liquid завършват на 7-9 място. Надявам се на тазгодишното издание да покажат класата, която видяхме от тях на другите събития през годините, и да завършат в челната тройка, че защо не и на първо място?

Що се касае до представянето им в DPC сезона, то също не е много цветущо. Team Liquid нямат нито един спечелен Minor или Major засега, но имат 525 DPC точки от 7-8 място на The Chongqing Major 2019 и 13-16 място на DreamLeague Season 11.

Предстои да видим как ще се справят на MDL Disneyland Paris Major 2019, за където се класираха след оспорвана победа над OG в затворените квалификации.


В следващите дни ESL ще обявят още два отбора, с които поканите ще приключат. Кои два отбора според вас ще получат директно последните две места? Не забравяйте, че след поканите следват и затворени квалификации в Европа, Северна Америка, Китай и Югоизточна Азия, от където ще дойдат още 4 отбора, за да запълнят 12-те места в турнира.

ESL One Birmingham 2019, събитието, което ще бъде последното от ESL One поредицата за тази година, ще започне на 31-ви май и ще приключи на 2-ри юни.

То няма да бъде част от DPC сезона, както и всеки ESL One турнир преди него, като например ESL One Katowice 2019 (22-24 февруари) и ESL One Mumbai 2019 (19-21 април) турнирите. Това обаче не пречи на ESL да раздават по 300 хиляди долара на издание, сякаш са домакин на Minor турнир от DPC сезона.

 

Източник: ESL

Няма коментари

Напиши коментар