OG - многократните победители на Major турнири от Valve
Dota 2

OG - многократните победители на Major турнири от Valve

The International наближава. Най-добрите отбори по Dota 2 от цял свят ще се борят за шанса си да бъдат запомнени завинаги като най-великите за всички времена. Всеки отбор и играч носят със себе си уникална история, която да се препредава напред във времето.

Царете на завръщанията в играта (comeback kings). Известни като един от най-успешните отбори в Dota 2 за всички времена, OG са видели много по пътя си, но когато ножът опре до кокала, няма друг по-известен отбор от тях, който да превъзмогне трудностите и да доминира.

Разглеждайки какво е постигнал отборът в много кратък период от време, е доста трудно да си спомним, че въобще е започнал по много скромен начин. Първоначално създаден от приятелите n0tail и Fly, които са играли игри заедно преди Dota 2 дори да бъде създадена, OG е една от малкото Dota 2 организации, създадени от играчи, която е успешна и все още действаща. Докато светът приема, че на новата организация ще ѝ отнеме време преди да успее да спечели нещо голямо, скоро след формирането на си, те се отправят към The Frankfurt Major. Първият официален Major турнир на Valve.

За малко дори да не успеят да стигнат до събитието, те започват от Lower Bracket-а, където само една загуба ги дели от това да си тръгнат. И все пак отборът избухна с уникални draft-ове и фантастичен геймплей, с които отборът пое пътя си към спечелването на целия турнир.

OG продължи своята безпрецедентна победна серия на Major турнири, завършвайки сезона само с едно второ място на турнира в Шанхай преди участието им на The International 6, но участието им там... това вече е съвсем различна история. Жертви на най-голямото разочарование в историята на The International, OG, познати като царете на завръщанията в играта, този път не успяха да го постигнат и бяха победени веднъж от MVP Phoenix в Upper Bracket-а (2:1) и още веднъж от TNC Pro Team в Lower Bracket-а (2:0) на събитието.

След една година на господство, те бяха съкрушени, но успяват да се завърнат с изцяло сменен състав. Новият отбор на Fly and n0tail имаше доста добра година и по пътя си към TI 7 печелят четири от общо седемте Major турнира, но накрая отново се сблъскват с трудности да завършат The International победоносно. С едничката разлика, че този път се представят една идея по-добре от миналата година, но отново приключват своето участие със загуба в Lower Bracket-а.

Шокиращо за света, в отборът, изграден върху приятелство и любов, се появява разединение, което никой не очаква. Изглеждайки, че OG нямат шанс да се класират за тазгодишния TI, Fly - съоснователят на организацията, се присъединява към EG и заедно със себе си взима един от най-добрите играчи в OG - s4. Този удар под кръста променя изцяло OG. Смятани вече за окончателно довършени, в най-мрачните им дни, когато целият свят си мисли, че няма начин те да се върнат обратно към живота, противно на това царете успяват да излязат от най-трудната регионална квалификация в историята на Dota 2 и стигат отново до The International. Успявайки да се класират за TI, те за първи път биват смятани за аутсайдери. Ако знаете историята на OG, то тогава знаете много добре, че отборът много обича да бъде смятан за такъв.


n0tail


Снимка от EPICENTER XL

OG изобщо нямаше да съществуват без n0tail. Методите на n0tail са доста лесни за разбиране - отнасяйте се добре с хората и ще получите същото отношение взамяна.

Един от най-приятелски настроените и весели професионалисти в цялата Dota 2 сцена, n0tail създава OG в опит да помогне на своите приятели от професионалната сцена, давайки им организация, която се бори за техните интереси и ги защитава в дивия свят, който познаваме като електронен спорт. В очите на общността n0tail е като цвете - нежен, съвършен и добродушен. Въпреки това професионалните играчи го познават като доста болезнен опонент в играта.

Доста умел Support играч, n0tail има доста конкурентен старт на своята кариера и играе Support в отбори от най-високо ниво от 2012 г. насам, започвайки с Fnatic, но впоследствие преминавайки през по-известни отбори като Team Secret и Cloud9 преди накрая да сформира свой собствен отбор.

Той е известен със своите начини, по които играе някои герои, създавайки си собствени стратегии и мислейки извън кутията, превръщайки Support героите в Carry герои и взимайки предмети за тях, които по принцип те не би трябвало да имат. По негови думи в Dota 2 всичко може да сработи. n0tail говори за отбора си с много любов и приятелски чувства, което направи раздялата с дългогодишният му приятел и съосновател на OG, Fly, толкова по-шокираща за света.

n0tail и Fly пристигат във Ванкувър за TI 8 като съперници за първи път от 2015 г. насам.

­

7ckngMad


Снимка от EPICENTER XL

Единственият Major в цялата история на OG, на който те завършват втори, беше легендарният The Shanghai Major турнир. Панелист по онова време, 7ckngMad обръща внимание на техните неистови усилия. Той беше очарован от отбора. И когато си мислеше, че е видял всичките им недостатъци по време на събитието, той накрая предлага да стане техен треньор и да им помогне да се върнат в играта.

Изненадващо склонни да му дадат шанс, OG приветстват 7ckngMad като техен треньор, което довежда до поредица от победи на Major турнири. По това време отборът приписва много от победите си именно на него.

През по-голяма част от кариерата си 7ckngMad имаше хитростта, но му липсваха умения, които да го направят успешен професионалист. Играч, който е имал победи в турнири, но никога не и в големи такива. След почти шест години опит, 7ckngMad накрая отстъпва от сцената, за да се преориентира като анализатор, но да бъде треньор на OG, го вдъхновява повече.

По време на един от преходните периоди отборът използваше 7ckngMad като резервен играч и преминавайки през най-различни предизвикателства, той напомняше на света, че някога е бил много добър професионалист. Сега, като бивш треньор на отбора, той най-накрая намира отбор, за който винаги е искал да играе и в неговите очи това са OG.

­

ana


Снимка от EPICENTER 2017

Историята на играчът ana в OG е много интересна. Той беше сравнително неизвестен играч, когато OG го взеха. Прекарал е известно време като резервен играч в Китай, но отборите никога не са му давали шанс за изява. OG обаче наистина повярваха в него.

ana беше извикан, за да замени Miracle-, който по това време бе безспорно един от най-добрите играчи в цялата игра, да не говорим, че е и най-добрият Middle играч.

Обществото незабавно заклейми ana като единственото слабо звено в отбора. Безкрайно му се подиграваха и го обвиняваха като причината за всичко лошо, което се случваше в OG, но след малко корекции вече нямаха за какво да му се подиграят, защото той не можеше да спре да печели игри. ana е звезден играч на отбора от доста време насам. Абсолютен разрушител на отбори от целия свят, който носи на OG още повече Major титли.

След невероятното си приключение в OG, ana решава, че има нужда от малко почивка и паузира своята професионална Dota 2 кариера за известно време, но точно когато OG са в голяма нужда от помощ, губейки Fly и s4, ana отново се завръща от тъмнината, за да поеме OG и да го отведе отново до върха, което все още изглежда да прави.

ana сега играе като Carry за отбора, вместо като Middle, но това не е много важно, тъй като OG винаги му дават всичко, което му е нужно, за да заблести.

­

JerAx


Снимка от EPICENTER XL

JerAx беше един от силните играчи, докарани, за да съживят OG по пътя им към TI 7 и сега той прави точно това. Финландската суперзвезда започва кариерата си по подобен начин на OG в началото, като се захваща в отбор със свои четирима добри приятели. Заедно кръщават отбора 4 Anchors + Sea Captain. Той се състоеше от финландските приятели MATUMBAMAN и JerAx, които бързо се изкачиха високо в класациите и причиниха цунами във всички европейски квалификации.

MATUMBAMAN и JerAx напуснат финландския отбор заедно и се присъединят към няколко отбора преди да се закотвят в Team Liquid и да го издигнат до съвсем друго ниво. Когато Liquid бяха побеждавани всеки път от най-големият им противник по това време, OG, JerAx започна наистина да уважава този отбор и имаше чувството, че има още много неща, които може да научи, ако се присъедини към тях.

Оставяйки най-добрия си приятел да се развива като играч, JerAx се присъединява към OG и се е подобрява значително оттогава. Световно известен със своите Earth Spirit отигравания още в най-ранния период от кариерата си, JerAx играе героя толкова добре, че героят става синоним на него. Той става толкова влиятелен, че всеки отбор в света се принуждава да има играч, подобен на него, за да може да му се противопоставя. Забавен и любящ младеж с усмивка на лице, JerAx винаги е бил много подходящо попълнение в OG и когато му беше даден шанс да напусне отбора точно преди TI 8, в отчаян ход да намери нов отбор, той решава да остане, за да помогне на своите другари да стигнат до гранд финала на събитието.

Благодарение на JerAx ще видим OG на TI 8 и всички се надяваме да видим този известен Earth Spirit поне още няколко пъти.

­

Topson


Снимка от WESG

И накрая стигаме до Topson. След напускането на MATUMBAMAN и JerAx от 4 Anchors + Sea Captain, отборът продължава да добавя още финландски професионалисти и се преименува на 5 Anchors No Captain. Да, точно така. Морският им капитан е отплавал отдавна.

Една от тези “котви”, обаче, по-късно е Topson - обикновен играч, който играе от години. Той е уникален с това, че е изключително забавен и е стриймвал цялото си пътешествие от момента, в който е бил доста добър обикновен играч до момента, в който се превръща в един от най-добрите играчи в света за последните няколко години.

Той е особено агресивен на Middle, най-вече със своя Invoker. Докато повечето Invoker играчи са сравнително безполезни в началото на играта, той си позволява да сразява опонентите си дори зад кулите им с Quas Wex и Spirit Vessel, изнасяйки външните им постройки в рамките на 12 минути. Също добре познат като един от най-добрите Monkey King играчи в света, той представя своя груб и агресивен бранд в Ranked игрите от известно време насам, но най-накрая успява да пробие и на професионалната сцена.

­


Снимка от MDL Changsha Major

И това е приказката за OG. Отбор, който е роден в огън и стрес, винаги на една крачка от разпадане, но винаги намиращ начин за преодоляване на проблемите.

Веднъж като аутсайдери, а друг път като най-добрият отбор в света, сега се завръщат, за да опитат да спечелят The International 8.

 

Източник: превод на The International Lowdown 2018 - OG видеото от SirActionSlacks

Няма коментари

Напиши коментар