OG победиха PSG.LGD във финала на The International 8
Dota 2

OG победиха PSG.LGD във финала на The International 8

Това беше финалът, който всички искахме - вълнуваща битка между два достойни отбора, от която OG излязоха победители с резултат от 3:2 срещу китайците от PSG.LGD.

OG влязоха в турнира като аутсайдери и повалиха китайския фаворит PSG.LGD в гранд финалите на The International 8 с резултат от 3:2 игри, чупейки проклятието, което бе надвиснало над Dota 2 в продължение на 7 години. Проклятие, което се изразяваше в това първото място в турнира да се печели всяка втора година от китайски отбор. Заедно с победата на Team Liquid миналата година и победата днес на OG, прави две последователни години с победа на европейски отбори.


Игра #1

Първата игра бе доста в полза на PSG.LGD, като в ранния етап от играта Ame успя да събере няколко убийства със своя Bloodseeker и да контролира картата със своето умение Thrist. Китайският отбор имаха солидна преднина, но това се промени изведнъж, когато момчетата от OG започнаха да отвръщат на ударите. С Treant Protector, Monkey King, Earthshaker и Winter Wyvern под контрол на OG, те смазваха всеки шанс на PSG.LGD да измъкнат играта.

Запис от игра 1


Игра #2

Във втората игра нещата бяха много по-различни и за двата отбора. OG избраха да играят Io и Gyrocopter комбо, а PSG.LGD взеха Earthshaker. Somnus просто унищожи отбора на OG със своя Kunkka, а заедно с Enchantress-а на Chalice, те не дадоха и една възможност на OG да спечелят втората игра, докарвайки резултата на мача до 1 на 1.

Запис от игра 2


Игра #3

В третата игра видяхме различни герои, като Earthshaker бе баннат още в самото начало. OG едва виждаха преднина в играта, тъй като Morphling-а на Topsen не успя да устои на състава на китайския отбор. fy бе просто неудържим със своя Phoenix, намирайки по две убийства за себе си постоянно и спомагайки на своя отбор да спечели втора игра. PSG.LGD бяха на една игра разстояние от това да вдигнат Aegis of the Champions в Rogers Arena.

Запис от игра 3


Игра #4

OG влязоха в четвъртата игра с още един нестандартен подбор от герои. Същите онези герои, с които ги видяхме да помитат опонентите си в Upper Bracket-а на турнира по-рано тази седмица. С Axe и Invoker, OG се надяваха да докарат мача до равенство и това да ги отведе до петата и последна игра.

Играта беше безумна, но отиграванията на Ceb със своя Axe бяха просто перфектни, успявайки да задържи ранния етап от играта в полза за OG. PSG.LGD намериха начин да се противопоставят на плана на OG и във всяка следваща отборна битка китайците започнаха да играят по-предпазливо. Още по-свирепо стана, когато PSG.LGD събориха Middle постройките на OG, принуждавайки ги да се отбраняват за своето оставане в мача отново и отново.

Абсолютно шантава игра, която приключи за час и пет минути в полза на OG благодарение на ana и неговия Phantom Lancer, който бе решаващ в завръщането на OG в играта.

Запис от игра 4


Игра #5

Петата игра от гранд финала на The International 2018 е решителната и след нея победителят ще бъде провъзгласен за The International шампион.

PSG.LGD изглеждаха изключително силни с fy, който игра Earthshaker, и изфарми Blink Dagger и Arcane Boots в рамките на 12 минути, но дори с тази преднина, в даден момент PSG.LGD се подхлъзнаха в желанието си да грабнат този Aegis of the Champions и бяха напълно съкрушени от OG. Те използваха преднината в този момент, поемайки контрола върху играта. За PSG.LGD играта изглеждаше вече приключила, оставайки само с четири бараки, които OG минаха и за нула време събориха, достигайки до трона, който за нула време ги направи шампиони на The International 8.

Запис от игра 5


Отборът, който преживя една изключително тежка година, загуби играчи и влезе в турнира чрез отворени квалификации. OG успяха! Поздравления за отбора и за тяхната невероятна демонстрация на сила и борбеност в целия DPC сезон, както и в участието си на The International!


n0tail най-сетне запълни своя инвентар!


Финално класиране

1. OG - $11,225,166
2. PSG.LGD - $4,081,879
3. Evil Geniuses - $2,678,733
4. Team Liquid - $1,785,822
5-6. Virtus.pro и Team Secret - $1,148,028
7-8. OpTic Gaming и VGJ.Storm - $637,794
9-12. Team Serenity, Mineski, Winstrike Team и Vici Gaming - $382,676
13-16. Fnatic, TNC Pro Team, Newbee и VGJ.Thunder - $127,559
17-18. Invictus Gaming и paiN Gaming - $63,779

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар