OG с първа изява след TI8 на турнир в Австралия
Dota 2

OG с първа изява след TI8 на турнир в Австралия

Австралийската Dota 2 сцена не е нещо, което ни е правило голямо впечатление, но ето че получава внимание.

Австралийците в Dota 2, в непълен списък, са Toby "Tobiwan" Dawson и David "Godz" Parker - едни от най-известните Dota 2 коментатори, Damien "kpii" Chok - играч на Mineski, Kim "Velo" Tae-sung - играч на Entity Gaming и Anatan "ana" Pham - играч на OG.

Поглеждайки малко назад във времето, можем да видим, че в цялата история на Dota 2 е имало само един единствен отбор от Австралия, който е стигал до TI - това са били Absolute Legends, които са играли на The International 2012, но стига сме говорили за миналото.

Въпреки това, първият турнир за OG след победата им на The International 2018 ще бъде Melbourne Dota 2 Pro Series в Австралия.

По-интересното нещо, което ме озадачи, е, че OG пропуснаха да участват в първите Minor и Major турнири от DPC сезона, където наградните фондове са $300 000 (Minor) и $1 000 000 (Major), а приеха покана за участие в австралийски турнир с награден фонд от ~$38 000 USD.

В турнира участие ще вземат общо осем отбора:

1-2. Mineski и OG - получили покана като международен отбор
3-4. Mr Game Boy и DeathBringer Gaming - класирани от регион Китай
5-6. PG.BarracX и Alpha Red - класирани от регион Югоизточна Азия
7-8. Natural 9 и AGN Black - класирани от регион Австралия

Засега е потвърдено, че хостове ще бъдат Jake "SirActionSlacks" Kanner и Michelle "MishMannering" Mannering. Коментаторите пък ще бъдат David "Godz" Parker и David "R1sk" Arnous.

Отборите ще преминат през групова фаза, в която ще играят всеки срещу всеки, разделени по четири отбора в група. Първите два отбора се класират за Upper Bracket, а останалите два - за Lower Bracket на плейофите, които ще бъдат с двойна елиминация.

Събитието ще се проведе между 7-ми и 9-ти декември в пленарната зала на The Melbourne Convention Centre в Мелбърн, Австралия.

Източник: CEG

Няма коментари

Напиши коментар