OG ще се изправят срещу OpenAI Five в Сан Франциско
Dota 2

OG ще се изправят срещу OpenAI Five в Сан Франциско

The International 2018 шампионите OG ще играят във финално събитие на живо срещу изкуствения интелект OpenAI Five.

OpenAI - компания, основана от Илон Мъск и Сам Алтман, ще представи за трети път своя изкуствен интелект OpenAI Five, като за втори път отбор от пет невронни мрежи ще бъде изправен срещу реален професионален отбор по Dota 2.

Изкуственият интелект бе представен за първи път пред публика по време на The International 7, когато OpenAI успя да победи легендата Danil "Dendi" Ishutin от Natus Vincere (по онова време) в серия от три игри в индивидуална битка с него, възпрепятствайки украинеца от шанса да вземе дори и една победа. ИИ след това победи и много други професионални играчи, някои от които бяха Syed Sumail "SumaiL" Hassan и Artour "Arteezy" Babaev от Evil Geniuses.

Година по-късно - по време на The International 8 - беше представена и "отборната версия", наречена OpenAI Five. Срещу нея бяха пуснати два отбора от професионални Dota 2 играчи. Това бяха бразилците от paiN Gaming и събрани ветерани от китайската Dota 2 сцена в отбор на име Big God. И двата отбора от хора се справиха безпроблемно с изкуствения интелект, но няколко седмици по-рано при тестова демонстрация на OpenAI Five, отбор от бивши професионални играчи и понастоящем Dota 2 коментатори, не успяха да надвият ИИ в две от три изиграни игри.

Тази година за първи път ще видим как The International 8 шампионите OG ще се справят с подобрената версия на OpenAI Five, която отново ще има своите ограничения и няма да представя пълната форма от комплексност на играта.

OG ще се изправят срещу OpenAI Five на 13-ти април в Bay Area в Сан Франциско, САЩ, а ето и какво казва Johan "N0tail" Sundstein - капитан на отбора, по случая:

Преди всичко бих искал да кажа, че се радвам и съм развълнуван, че имам тази възможност.

Видеоигрите са страхотни и Dota 2 е най-добрата от тях за мен. Сега ще имам възможност да играя срещу най-развития изкуствен интелект, разработен за тази невероятно сложна и любима за мен игра.

Ако целта на машината е да спечели, тогава имаме нещо общо.

Въпросният мач ще бъде коментиран на живо от Blitz, Capitalist, ODPixel, Purge и Sheever, като ще може да се гледа и онлайн от Twitch канала на OpenAI.

 

Източник: OpenAI Blog

Няма коментари

Напиши коментар