OpenAI успя да победи The International 2018 шампионите
Dota 2

OpenAI успя да победи The International 2018 шампионите

Миналият месец писахме, че The International 2018 шампионите OG ще се изправят срещу изкуствения интелект OpenAI Five.

OpenAI - компания, основана от Илон Мъск и Сам Алтман, представи за трети път своя изкуствен интелект OpenAI Five, като за втори път отбор от пет невронни мрежи беше изправен срещу реален професионален отбор по Dota 2.

Изкуственият интелект бе представен за първи път пред публика по време на The International 7, когато OpenAI успя да победи легендата Danil "Dendi" Ishutin от Natus Vincere (по онова време) в серия от три игри в индивидуална битка с него, възпрепятствайки украинеца от шанса да вземе дори и една победа. ИИ след това победи и много други професионални играчи, някои от които бяха Syed Sumail "SumaiL" Hassan и Artour "Arteezy" Babaev от Evil Geniuses.

Година по-късно - по време на The International 8 - беше представена и "отборната версия", наречена OpenAI Five. Срещу нея бяха пуснати два отбора от професионални Dota 2 играчи. Това бяха бразилците от paiN Gaming и събрани ветерани от китайската Dota 2 сцена в отбор на име Big God. И двата отбора от хора се справиха безпроблемно с изкуствения интелект, но няколко седмици по-рано при тестова демонстрация на OpenAI Five, отбор от бивши професионални играчи и понастоящем Dota 2 коментатори, не успяха да надвият ИИ в две от три изиграни игри.

Вчера се изигра мача между TI8 шампионите OG и изкуствения интелект OpenAI Five, като победител в двубоя излезе ИИ.


Игра 1 - 38 минути

Първата игра протече с надмощия от страна и на двата отбора, редувайки се по net worth. OpenAI извърши няколко buybacks, което изглеждаше доста съмнително, но с напредването на играта се оказваше, че всяко такова решение всъщност е напълно оправдано и е в тяхна полза.

"Вземането и даването" в един момент приключи, когато ИИ успя да събори всички кули и казарми на отборът от хора, като в 38-мата минута OpenAI приключи и самата игра, побеждавайки TI8 шампионите OG.

OpenAI играха Sven на позиция 4.


Игра 2 - 21 минути

Втората игра беше доста по-различна от първата. Тя протече още по-зле за отборът от хора, като изкуственият интелект успя да ги победи само в рамките на 21 минути, вече без особени затруднения.

Този път Sven беше поставен на позиция 3, с което OpenAI показа, че е способен да адаптира всеки герой към друга позиция.

 

Източник: VPEsports

Няма коментари

Напиши коментар