Отборите, които да следим в StarLadder Minor квалификациите
Dota 2

Отборите, които да следим в StarLadder Minor квалификациите

Представяме ви три отбора, които да проследите в квалификациите на StarLadder ImbaTV Minor 2019.

Квалификациите на EPICENTER Major 2019 вече приключиха и станаха ясни 14-те от общо 16 отбора, които ще вземат участие в последния Major от този DPC сезон. Това обаче не означава, че е дошъл краят на интересните мачове. Сега предстоят квалификациите за последния Minor турнир от сезона и в следващите редове ще ви разкажа за отборите, които ни направиха добро впечатление в квалификациите за Major-а, но не успяха да се класират за там. Затова и ще играят в Minor-а, за да се борят за последните два слота за Major-a.


Natus Vincere

Започваме с може би най-внушителния отбор от квалификациите на EPICENTER Major 2019, а именно този на Natus Vincere, който ни остави без дъх през цялата руска квалификация.

От известно време насам всеки път щом някой заговори за руския регион, винаги името на Virtus.pro присъства. Сега обаче Natus Vincere - отборът, който положи основите на професионалната Dota 2 сцена през 2011-та година, се прокрадва отново в ефирното ни време, защото показва сила, която дори Virtus.pro едва успява да усмири.

В гранд финалите на руската квалификация съставът на Na`Vi докара Virtus.pro до предела на силите им, играейки толкова добре, колкото тях. Начинът, по който момчетата правеха отиграванията си, показа с колко умни играчи разполага украинската организация. Момчетата показаха изключително зряла стратегия. Спойката между двата им Core играча Idan "MagicaL" Vardanian и Vladislav "Crystallize" Krystanek е повече от вдъхновяваща.

Обърнете внимание, че от общо 10 изиграни игри срещу VP, Na`Vi са спечелили 6 от тях! Представете си какво би станало, ако Na`Vi продължат в същия дух. Ще видим завръщането на една легендарна еспорт организация към върховете на Dota 2.


Alliance

Шведите отдавна не са фактор в професионалната Dota 2 сцена, но в квалификациите на EPICENTER Major 2019 те напомниха за славните си времена. Също като Natus Vincere, Alliance се противопоставиха на доста силни състави в европейската квалификация на турнира.

По-нагоре излъсках обувките на Na`Vi, но едва ли имаше по-силен мач във всички квалификации от този между Alliance и OG в европейския регион. Много добре знаете, че OG стават изключително силни, когато Anathan "ana" Pham се завърне в отбора. Този случай не беше изключение. OG бяха много силни, но всеки път щом се опитваха да навлязат в базата на Alliance, шведите просто намираха начин да останат в играта, правейки я невъзможна за спечелване от OG. Представянето на Michael "mICKe" Vu с Morphling просто беше от друго измерение, което дори надминава това на Amer "Miracle-" Al-Barkawi с този герой.

Много малко отбори са успявали да се представят така, както Alliance срещу OG. Ако шведите продължат да се движат в тази траектория, то в даден момент ще задминат много от топ отборите в момента. Ще видим славните времена на Alliance да се повторят.


Power of MYSG+AU

Третият отбор, който препоръчвам да наблюдавате в квалификациите за StarLadder Minor-а, е този на известния (три в едно) малайзиец Chan "WinteR" Litt Binn (играч, треньор и коментатор). Последният път, в който го видяхме като активен играч на професионалната Dota 2 сцена в сериозен отбор и за дълго време, беше през 2016 година с отбора на Mineski-X. След това го видяхме за много кратко в най-различни отбори и най-различни турнири за по няколко мача общо. След това той се насочи към професията на треньор, както и междувременно беше коментатор на редица турнири. Е, сега го виждаме обратно на професионалната Dota 2 сцена с отбора на Power of MYSG+AU.

Момчетата изиграха шест игри преди да стигнат до гранд финалите на югоизточноазиатските квалификации, където се изправиха срещу Fnatic и изиграха още пет игри от Bo5 серията. Още в групата те победиха Fnatic веднъж. Без съмнение Power of MYSG+AU са доста добри щом успяват да застанат толкова стабилно до отбор като Fnatic, и имат потенциал за по-добри резултати в бъдеще.

В плейофите момчетата изиграха общо 11 игри подред срещу BOOM ID (два мача) и Geek Fam (един мач).

 

Източник: joinDOTA

Няма коментари

Напиши коментар