Отборите за Dota PIT Minor 2019 са вече известни
Dota 2

Отборите за Dota PIT Minor 2019 са вече известни

Затворените квалификации вече приключиха и са ясни 8-те отбора, които ще вземат участие в хърватския Minor турнир по Dota 2.

Dota PIT Minor 2019 е четвъртият Dota 2 Minor от DPC сезон 2018-2019.

Започвам с българското участие в югоизточноазиатските затворени квалификации на турнира, където Николай "Nikoababy" Николов игра в състава на WarriorsGaming.Unity.

По пътя си към финала на квалификацията нашенеца пребори Tigers - отбор, в който играят Danil "Dendi" Ishutin и Marc "Raven" Fausto, след това се справи също и с WESG 2018 шампиона TNC Predator, но отпадна на финала от BOOM ID. И така шанса да имаме втори българин, класирал се за Minor, се изпари. Аз лично съм сигурен, че рано или късно Nikobaby ще пробие, време е!

В отворените европейски квалификации също беше интересно. Там имахме отбор, съставен изцяло от българи, наречен copy paste. В него играеха небезизвестните на българската Dota 2 сцена играчи Иван "Bashruk" Вълев, Пламен "JackalBG" Костадинов, Симеон "FAILETZ" Станков, Станимир "eN" Киров и Стоян "lil pleb" Костов (познат още като m3m3nto). В четвъртфиналите нашите момчета се пребориха със знаменитите румънски играчи Turtoi "Ar1sE" Ionut и Pittner "bOne7" Armand, които играеха за отбор No Bounty Hunter, но в полуфиналите отпаднаха от отбор Kingdra, съставен от други известни европейски играчи, като Mihai "canceL^^" Antonio и Alaan "SexyBamboe" Faraj.

Освен тях, отново видяхме Стоян "SlashStrike" Кралчев в LizZardFanstr8s, който отпадна от Kingdra в четвъртфиналите.

Толкова за българските участия на различните нива на турнира. А сега нека направим кратък разбор на затворените квалификации по региони.


Европа

Тъй като регион Европа можеше да излъчи два отбора, то схемата беше с двойна елиминация.

В квалификацията директно поканени бяха отборите на The Final Tribe, Ninjas in Pyjamas, Alliance, SexyAsF и Goblin Legs, а от отворените квалификации се класираха Kingdra, Team Singularity и Freelancers.


Ninjas in Pyjamas по време на The Bucharest Minor 2019, снимка от PGL Esports

За да се класират Ninjas in Pyjamas, те преминаха през отборите на Kingdra, Alliance и Goblin Legs, а от долната част на схемата стана ясен и вторият класирал се отбор за Minor-а в Хърватска. Това беше Alliance, който отдолу се справи със SexyAsF, Kingdra и Goblin Legs.


Китай

Този регион също излъчи два отбора към основното събитие. Директни покани за квалификацията получиха Royal, Newbee, EHOME, Team Sincere и Royal Never Give Up, а от отворените квалификации се класираха Newbee Young, CDEC Gaming и IamPoint Club.


EHOME, вдигайки титлата на The Bucharest Minor 2019, снимка от PGL Esports

Първият класирал се за основното събитие отбор бе Royal Never Give Up, който по пътя си победи отборите на Team Sincere, Royal и EHOME - шампиона от The Bucharest Minor 2019.

Вторият отбор пък се оказа EHOME, който падна в Lower Bracket-а от Upper Bracket финала и имаше нужда само от една игра срещу Newbee, за да се класира.

Дали EHOME ще се приберат с втора Minor титла у дома, след като за малко да не успеят дори да се класират?


Северна Америка

Оттук нататък следват региони, които излъчват само по един отбор.

В този регион преобладаваха отбори тип стакове с играчи, които не са ни много познати. Директна покана за квалификацията получиха Forward Gaming, J.Storm, Team Xolotl, gg and gg (където за малко е играл и Кирил "kikoni" Минков) и Vega Academy, а от отворените квалификации се класираха Fickle Minds, Sub2Kong и 4Fats n 10ld.


Forward Gaming по време на DreamLeague Season 11, снимка от Adela Sznajder

Предполагам, че само от имената на отборите разбирате кои са консистентни и кои не.

Forward Gaming успяха безпроблемно да се класират за основното събитие, побеждавайки по пътя си отборите на 4Fats n 10ld, gg and gg и J.Storm.


ОНД (CIS региона)

Руският регион беше една идея по-пълен с познати лица в професионалната Dota 2 сцена. Директна покана получиха Natus Vincere, Gambit Esports, Old but Gold, Black Hornets Gaming и FlyToMoon, а от отворените квалификации дойдоха Pavaga Junior, Winstrike Team и No Creativity.

Gambit Esports по време на The Bucharest Minor 2019, снимка от PGL Esports

Gambit Esports успяха да се класират за основното събитие, минавайки през Pavaga Junior, Natus Vincere и Old but Gold. За тях това ще бъде трети Minor турнир от DPC сезон 2018-2019, като в предните два са завършили на второ място. Абе, като цяло малко им трябва, за да спечелят Minor турнир.


Югоизточна Азия

Това е регионът, в който Nikobaby отпадна на финала от BOOM ID. За разлика от останалите региони, тук бяха директно поканени общо 6 отбора, а още два дойдоха от отворени квалификации.


BOOM ID по време на The Bucharest Minor 2019, снимка от PGL Esports

По пътя към класирането си за основното събитие BOOM ID се справиха с отборите на Neon Esports, EVOS Esports и WarriorsGaming.Unity.


Южна Америка

И последния регион, за който ще кажа няколко думи, има никому известен победител в лицето на Pacific eSports. Отбор, основан само преди два месеца с напълно неизвестни играчи.

Отборът премина през съставите на SG e-sports, Team X и Thunder Predator, за да заеме последното място в предстоящия Minor в Хърватска.


Списък с всички отбори, които ще вземат участие в Dota PIT Minor 2019:

  1. Ninjas in Pyjamas
  2. Alliance
  3. Forward Gaming
  4. Pacific eSports
  5. Gambit Esports
  6. BOOM ID
  7. Royal Never Give Up
  8. EHOME

Основното събитие на Dota PIT Minor 2019 ще се проведе в Spaladium Arena в Сплит, Хърватска от 22-ри до 28-ми април, като формата му е двойна елиминация с Best of 3 мачове и финал, който ще е Best of 5. Отборите ще си разделят 300 хиляди долара от наградния фонд, както и 500 DPC точки. Победителят ще се класира за MDL Disneyland Paris Major 2019.

 

Източник: Liquipedia

Няма коментари

Напиши коментар