Отборите за MDL Disneyland Paris Major 2019 са вече известни
Dota 2

Отборите за MDL Disneyland Paris Major 2019 са вече известни

Затворените квалификации вече приключиха и са ясни 15-те отбора, които ще вземат участие в първия Major турнир по Dota 2 в Париж, Франция.

MDL Disneyland Paris Major 2019 е четвъртият Dota 2 Major от DPC сезон 2018-2019.

В отворените квалификации на турнира, в челната осморка в европейския регион, видяхме участие на двама българи - Стоян "SlashStrike" Кралчев и Ивайло "Mastermind" Петров, които играха в първата отворена европейска квалификация със стака Yolo Knight, а във втората SlashStrike игра със стака LizZardFanstr8s. Двамата не успяха да се класират по-напред.

За разлика от тях, в югоизточноазиатските отворени квалификации видяхме Николай "Nikobaby" Николов в състава на WarriorsGaming.Unity. Те успяха да се класират за затворените квалификации на Major-а, като позицията на нашенеца в отбора е Midlaner и играе там от януари тази година. Груповата фаза беше последното нещо, което отборът му изигра, тъй като завърши на последно място и не продължи напред.

За разлика от Nikobaby, в европейските затворени квалификации Иван "MinD_ContRoL" Иванов с Team Liquid премина груповата фаза без да губи и един мач, а в плейофите победи състава на OG с 2 на 1 игри, класирайки се за Major-а в Париж.

Толкова за българските участия на различните нива на турнира. А сега нека направим кратък разбор на затворените квалификации по региони.


Европа

Тъй като регион Европа можеше да излъчи три отбора, то схемата на плейофите беше с двойна елиминация и първите два отбора от всяка група бяха наредени в Upper Bracket-а, а третите - в Lower Bracket-а.

Team Secret изпълни всички очаквания и запази своето превъзходство в региона с още едно безупречно класиране. Начело в своята група, отборът продължи към плейофната фаза, където завърши без загубена игра. По пътя си Team Secret се изправиха срещу The Final Tribe и OG в групите, както и срещу Ninjas in Pyjamas в плейофите.


Team Secret по време на EPICENTER XL, снимка от EPICENTER

От втората група напред към плейофите продължиха Team Liquid, Ninjas in Pyjamas и Alliance. В плейофите пък бяхме свидетели на мач между TI7 и TI8 шампионите - Team Liquid срещу OG, където отборът на Иван "MinD_ContRoL" Иванов продължи напред след 3 игри срещу TI8 шампионите (общо над 2 часа изиграно време).

В Lower Bracket-а борбата за третото място на Major-а водеха шведите от The Final Tribe и OG, от където OG излязоха с беупречни и бързи две победи.


Китай

Vici Gaming шокираха цялата Dota 2 общност, когато само в рамките на две седмици се превърнаха в Minor и Major шампиони, справяйки се с всички най-стабилни отбори в Dota 2 сцената в момента. Именно те успяха да завършат участието си в своята група без да губят мач, оглавявайки я. Под тях останаха Newbee.

В другата група, без никакво съмнение, първенци станаха PSG.LGD - отбор, който също не веднъж е показал, че заслужава да бъде на първо място. На второ място в групата им завършиха Keen Gaming.


PSG.LGD по време на EPICENTER XL, снимка от EPICENTER

Преминавайки към плейофите, Vici Gaming изгубиха своя първи Upper Bracket мач от Keen Gaming, давайки им първото място от китайските квалификации и падайки в Lower Bracket-а, където трябваше да се преборят с още два отбора, за да се класират трети - EHOME и Royal Never Give Up.

PSG.LGD пък бяха вторият класирал се отбор. Те се справиха с Newbee.


Северна Америка

Третият регион, който можеше да излъчи общо три отбора, беше Северна Америка. Подобно на случилото се в китайския регион, тук стана почти същата врътка.

Evil Geniuses и Forward Gaming завършиха първи в своите групи, а на второ място останаха compLexity Gaming и J.Storm.


Evil Geniuses по време на The International 2018, снимка от Valve

В плейофите Evil Geniuses след три тежки игри се класираха за Major-а, а във втория Upper Bracket мач първенците в група Б Forward Gaming отстъпиха, отново след три игри, на compLexity Gaming, който заеха второто място в региона. Дори и със скорошната смяна на цели трима играчи в редиците на Forward Gaming, отборът все пак успя да оглави своята група, губейки само една единствена игра от J.Storm.

Отдолу се появи един нов отбор, който мнозина не очакваха да постигне нещо, но това е третият класирал се за Major-а отбор от Северна Америка. Отборът се казва просто TEAM TEAM и в него играят все играчи, които са се опитвали през годините да постигнат нещо, но все не са успявали да го направят. Е, там е EternaLEnVy - шампион на The Shanghai Major 2016 и подгласник в The Frankfurt Major 2015. Той е с по-солиден опит на професионалната Dota 2 сцена и може да им помогне, затова трепна в очакване да видя какво ще успеят да направят заедно с ixmike88 сред големите имена.


ОНД (CIS региона)

Руският регион или иначе казано - CIS региона, беше изпълнен с неочаквани игри. Това е и първият регион, за който ще пиша, и излъчва два отбора за Major-а.

Първият отбор, който успя да се класира, безспорно беше Virtus.pro. Отборът, който оглавява DPC класацията по точки в момента. Най-консистентния отбор в този сезон, както и в миналия. Съвсем очакван развой на нещата. Руснаците завършиха групата си без загубена игра, а след себе си оставиха Team Empire.

В другата група пък неочаквано Natus Vincere със своя съвсем свеж 6-месечен състав оглави първото място, оставайки StarLadder ImbaTV Dota 2 Minor 2019 и The Bucharest Minor 2019 подгласниците Gambit Esports на второ място.


Virtus.pro по време на EPICENTER XL, снимка от EPICENTER

В първите два мача от Upper Bracket-а на плейофите Virtus.pro прегазиха Gambit Esports, а Natus Vincere получиха шамар от Team Empire. В Upper Bracket финала Virtus.pro излезе победител, ставайки първия класирал се отбор от CIS региона.

В Lower Bracket-а стана мазало, като преобладаваха двубои между отбори от Upper Bracket-а. Gambit Esports отстъпи на Natus Vincere, а после падналият от горе Team Empire се справи с Na`Vi, ставайки вторият класирал се отбор от CIS региона.

Съжалявам, Na`Vi фенове. И този път няма да е ваш. (И не, не си мислете, че не харесвам Na`Vi - организацията е легендарна!)


Югоизточна Азия

Това е регионът, в който Николай "Nikobaby" Николов се състезава за WarriorsGaming.Unity. Макар завършвайки на четвърто място в своята група, се чувствам длъжен да спомена, че там имахме българин.

Е, на първо място в груповата фаза завършиха Fnatic и TNC Predator, а на второ - Neon Esports и Mineski.


Mineski по време на EPICENTER XL, снимка от EPICENTER

В плейофите Fnatic се срещнаха с TNC Predator на Upper Bracket финала, като победител и първи класирал се отбор от този регион излязоха играчите на Fnatic, докато в Lower Bracket-а Mineski преминаха през BOOM ID, EVOS Esports и TNC Predator, за да се превърнат във вторият класирал се отбор.

Изглежда скооршните нови две попълнения в Mineski изиграха добра роля в класирането на отбора за предстоящия Major.


Южна Америка

Chaos Esports Club и Butterfly Effec (впоследствие взети от paiN Gaming) завършиха на първо място в своите групи, като на второ бяха Thunder Predator и Infamous.


Chaos Esports Club по време на DreamLeague Season 11, снимка от Adela Sznajder

В Upper Bracket финалите на плейофите Chaos Esports Club се изправиха срещу paiN Gaming и паднаха в Lower Bracket-a, където пък победиха Infamous и се класираха втори.


Списък с всички отбори, които ще вземат участие в MDL Disneyland Paris Major 2019:

 1. Team Secret
 2. Team Liquid
 3. OG
 4. Virtus.pro
 5. Team Empire
 6. Keen Gaming
 7. PSG.LGD
 8. Vici Gaming
 9. Fnatic
 10. Mineski
 11. paiN Gaming
 12. Chaos Esports Club
 13. Evil Geniuses
 14. compLexity Gaming
 15. TEAM TEAM
 16. победителят от Dota Pit Minor 2019

 

Източници: VPEsports и Liquipedia

Няма коментари

Напиши коментар