Pajkatt вън от OG, iLTW идва на негово място
Dota 2

Pajkatt вън от OG, iLTW идва на негово място

Изглежда мъките в OG ще продължават и през тази година с напускането на Pajkatt от състава на отбора.

След тежък старт в DPC сезон 2018-2019, организацията OG трябваше да се пребори с два проблема в изключително кратки срокове.

The International 2018 шампионът беше принуден да намери нов играч на мястото на най-доброто си попълнение - Anathan "ana" Pham, когато той обяви, че отново е решил да си почине от света на Dota 2. Отборът го направи с неактивен статус и започна да търси негов заместник веднага.

Първият опит на OG да запълни празнината в състава на отбора си беше Anders "Pajkatt" Lille, но едва след по-малко от два месеца, на 3-ти януари, организацията го отпрати с анонс във Facebook.

В началото на съобщението се пише:

Духът на OG винаги е бил този на доверието и стабилността. Ние не се плашим от предизвикателствата или упоритата работа, както всички знаете. Приветствахме Pajkatt. Той е много механично надарен играч, голям ум в Dota 2, но и истински професионален член на отбора.

И се продължава с това как нещата не се получават:

Осъзнахме, че не дадохме достатъчно време на Pajkatt да покаже пълния си потенциал. Неговият профил, в края на краищата, без значение колко е отличен, не съвпадаше. Химията на отбора е много сложна материя и независимо от това колко е компетентен играчът, понякога пъзелът просто не се събира.

И след пожеланията към Pajkatt на всичко хубаво и успех във всяко негово следващо начинание, организацията споменава, че ще се опита да запълни празнината преди началото на The Bucharest Minor.

Само един ден по-късно, на 4-ти януари, беше обявено, че в OG ще играе Igor "iLTW" Filatov, който идва от руския отбор Espada. iLTW е доста очевиден избор за организацията, тъй като те се нуждаят от някой, който е запознат с тяхната система, за да се състезават в толкова кратък срок.

По време на квалификациите за The Bucharest Minor именно той взе участие в няколко мача, когато Pajkatt беше оставен встрани поради това, че е болен. Това предишно взаимоотношение позволи на OG да заобиколи мъките си по търсене на съвсем нов играч в полза на работата за изграждане на химия преди следващото им голямо представяне.

Отборът наскоро завърши на второ място на WePlay! Dota 2 Winter Madness, където загуби от Gambit Esports с 3 на 0 в гранд финала на турнира. OG ще се състезава в The Bucharest Minor от 9 до 13 януари за дял от 300 хиляди долара и 500 DPC точки. Победителят ще получи и последната покана за The Chongqing Major.

 

Източник: Dot Esports

Няма коментари

Напиши коментар