Първата покана за ESL One Birmingham 2019 е ясна
Dota 2

Първата покана за ESL One Birmingham 2019 е ясна

Първата директна покана за предстоящото Dota 2 събитие в Бирмингам, Англия отива за Vici Gaming.

Макар китайците от Vici Gaming да не започнаха много убедително сезона, то само за един месец те успяха да спечелят цели два поредни турнира по Dota 2, част от DPC сезона.

Това бяха StarLadder ImbaTV Dota 2 Minor, където на финал се справиха с Gambit Esports, както и DreamLeague Season 11 Major, където надвиха Virtus.pro. Двата турнира са част от DPC сезона и им генерираха парична сума от 475 хиляди долара, както и така важните 5 070 DPC точки, които ги изстреляха бързо от осмото място в DPC класацията до челната тройка, където са Virtus.pro и Team Secret, респективно на първо и второ място.

Vici Gaming в момента разполагат с 5 970 DPC точки, което означава, че те автоматично са вече класирани за The International 9, тъй като по груби сметки, за да бъдеш в топ 12 отборите, които получават директна покана за събитието, ще са ти нужни около 3 821 DPC точки.

Деветото издание на The International тази година ще се проведе в Шанхай, Китай, като това ще бъде първият случай, в който събитието отива на Изток. Досега то се състоя веднъж в Германия, веднъж в Канада и още шест пъти в САЩ. Повече за това може да научите в тази статия, а от тази статия може да научите каква ще бъде темата на събтието тази година.

ESL One Birmingham 2019 събитието, което ще бъде последното от ESL One поредицата за тази година, ще започне на 31-ви май и ще приключи на 2-ри юни.

То няма да бъде част от DPC сезона, както и всеки ESL One турнир преди него, като например ESL One Katowice 2019 (22-24 февруари) и ESL One Mumbai 2019 (19-21 април) турнирите. Това обаче не пречи на ESL да раздават по 300 хиляди долара на издание, сякаш са домакин на Minor турнир от DPC сезона.

Дали Team Secret и Virtus.pro ще получат директна покана (по-скоро дали ще я приемат, като я получат)? Те са трикратни шампиони на ESL One турнирите. Evil Geniuses също са трикратни… ама като подгласници в тези турнири. Очакваме с нетърпение да научим кои други отбори ще вземат участие.

 

Източник: ESL

Няма коментари

Напиши коментар