Полша ще бъде домакин за втори път на ESL One по Dota 2
Dota 2

Полша ще бъде домакин за втори път на ESL One по Dota 2

Веднага след ESL One събитието в Хамбург, Германия в края на тази година, то ще се пренесе още в началото на идната година в Катовице, Полша.

ESL One Hamburg 2018 ще започне още този вторник - 23 октомври, но Electronic Sports League (ESL) бързат да ни кажат какво можем да очакваме в близко бъдеще след този турнир, обявявайки ESL One Katowice 2019.

Тази година беше изключително успешна за първото ESL One събитие по Dota 2, провело се в Катовице, Полша, затова без изненада приемаме, че то ще се проведе отново там, година по-късно.

Събитието, което ще бъде цели шест дни, започвайки от 19-ти февруари и завършвайки на 24-ти февруари, ще се състои в Spodek Arena и ще имаме честта да наблюдаваме 12 отбора, борещи се за награден фонд от 300 000 долара. Както може би помните, Virtus.pro успяха да спечелят с лекота тазгодишното издание във финала срещу Vici Gaming, но полското издание догодина ще използва нов формат, който ще бъде приложен още в Хамбург. Това означава повече мачове и по-голямо съревнование за всички Dota 2 фенове.

С няколко думи, новият формат, който ESL ще използват, се състои в това да поканят директно осем отбора, като останалите четири места ще бъдат заети от отбори, спечелили съответните регионални квалификации в Европа, Северна Америка, Китай и Югоизточна Азия.

Старшият вицепрезидент Ulrich Schulze на ESL коментира:

"Очакваме с нетърпение да върнем ESL One обратно в легендарния Spodek Arena в Катовице, като част от друг двуседмичен уикенд, изпълнен с електронни спортове. Нашите събития в Катовице не са като другите, благодарение на страстните фенове, които пътуват до Полша от цяла Европа и създават вземаща дъха атмосфера."

Засега не е ясно кога ще бъдат отворените регионални квалификации, но за сметка на това има насрочени дати за груповата фаза. Тя ще започне на 19-ти февруари и ще приключи на 21-ви, след което от 22-ри до 24-ти ще се проведат плейофите, както и гранд финала на събитието в Катовице.

 

Източник: ESL One

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар