PSG.LGD и премеждията им в оцеляването през годините
Dota 2

PSG.LGD и премеждията им в оцеляването през годините

The International наближава. Най-добрите отбори по Dota 2 от цял свят ще се борят за шанса си да бъдат запомнени завинаги като най-великите за всички времена. Всеки отбор и играч носят със себе си уникална история, която да се препредава напред във времето.

Често се случва в непредвидимия свят на електронните спортове отборите просто да се сриват и да спират да съществуват. Все пак голяма част от отборите се създават над разклатени основи, формирани часове преди заключването на 5 играча в отчаяно желание за най-добрата игра досега. Организациите съществуват именно заради това - да предоставят стабилност на тези отбори, но какво се случва, когато самата организация се срине?

Е, получавате ситуация, от която много малко могат да се възстановят. Точно това е случаят с LGD. Без да изпуснат нито един International, LGD Gaming винаги е бил основен елемент на китайската сцена за повече от десетилетие и е бил дом на най-добрите в света, но след четвъртото място на TI 7, нещата тръгнаха много бързо надолу.

Месеци наред отборът имаше минимални успехи в DPC сезона, а времето намаляваше все повече и повече. До декември 2017 отборът се срина публично, искайки от общността да направи реформа на състава, предлагайки играчи, с които да пробват отново. В очите на света LGD бяха мъртви, но от пепелта на отбора се появи нов талант, който не само върна организацията в играта, но и я издигна нагоре като феникс, завършвайки сезона като третия най-добър отбор в света.

И това, ако не е една страхотна история за завръщане, не знам какво е. Съставен от едни от най-младите играчи на тазгодишния International и спонсорирани от популярния френски футболен клуб - ПСЖ (“ФК Пари Сен Жермен”), завръщането като PSG.LGD от прага на отвъдното се превърна в легендарна приказка, изписана с кръвта на техните противници през сезона. Досега не сме виждали подобно явление в Dota 2, и към момента не виждаме LGD да забавят своето темпо към TI 8.


Ame


Снимка от EPICENTER XL

Въпреки че повечето от играчите в LGD са нови попълнения в организацията, единият от играчите, в който те инвестират адски много, е Ame. Започвайки в CDEC Youth, заедно с Xz и Victoria, целия му отбор бе взет в LGD - свежи попълнения, оформени от по-възрастните си съотборници. Първоначално бе взет на мястото на доминиращият Agressif, организацията имаше големи очаквания към Ame. Изненадващо той се справи чудесно, подобрявайки уменията си с отбора през последните 8 месеца.

Докато LGD бяха разочаровани от стария си състав, новият пожъна успехи на гърба на Ame. Само след една година в отбора, той подсигури впечатляващо постижение с четвърто място на миналогодишния International. Ame е в страхотен подем за последните две години и от DPC сезона на отбора му - не изглежда сякаш ще спре скоро.

­

Maybe (в момента се пише Somnus丶M)


Снимка от EPICENTER XL

Maybe беше голямото откритие на LGD през 2014 година, като много от китайските фенове го наричаха китайския Suma1L. Играч с изключително висок MMR без реален състезателен опит - LGD го взеха под крилото си и така започна неговото тихо обучение, установявайки се през 2015 година, но стоейки ниско повече от година.

Напълно инвестирани в новия си талант, LGD съставиха изцяло нов отбор, LGD Young, изцяло около него. Maybe повиши своите умения по време на тренировъчния си период, а до началото на DPC сезона, той вече беше най-дългогодишният играч в LGD Gaming, задържайки се в организацията над три години. Трето място на TI 5, четвърто място на TI 7, Maybe се трансформира от напълно непознат до популярен и успешен играч.

От скоро вече е и с нов псевдоним - Somnus, гръцкия брат на смъртта. Това хлапе се подготвя да спечели International.

­

Chalice


Снимка от EPICENTER XL

Една от по-необикновените истории на Dota играч е на Chalice, който получава по-големият си опит по турнири. Той се състезава с отбори в WESG и ROG Masters. Тези турнири са малко странни, тъй като играчите се включват в отборите на база националност и не са съставени от истински Dota 2 отбори. Chalice присъства на много от тези събития, рамо до рамо с големите професионалисти, създавайки добро впечатление, което му носи поканата в редиците на LGD.

Може би запомнен от професионалистите, може би предложен от фен - не сме сигурни как точно Chalice е получил тази покана, но от LGD със сигурност са щастливи, че го имат в отбора си, тъй като е един от най-добрите плеймейкъри. Все пак, ако сте гледали неговата игра с Underlord в DAC, можете да видите защо Chalice е станал топ играч.

­

xNova


Снимка от EPICENTER XL

Единствения играч в отбора, който не е от Китай, е малайзийският xNova, който стана популярен с отиграванията си в WarriorsGaming.Unity през 2016 г. - малайзийски отбор, който се класира в топ 8 по време на The Boston Major.

Въпреки, че е позитивна и мила персона, той бе негативно приет от обществото, тъй като трябваше да замести големи имена в LGD, но той прие всички негативни критики и ги използва като мотивация.

Не можеш да избегнеш критиките и обвиненията от хората, трябва да живееш с тях. Аз вземам негативните коментари като допълнителни точки за подобрение, за да съм постоянно мотивиран да уча и да играя по-добре в следващата игра”, заявява той в интервю.

Именно това позитивно отношение помогна на xNova да се превърне в звездата на отбора. Неговата смъртоносна игра с Witch Doctor и уникален стил на игра го правят истинско удоволствие за гледане от феновете по света.

­

fy


Снимка от EPICENTER XL

Най-възрастният играч в отбора, fy, беше част от оригиналният състав на Vici Gaming, когато беше сформиран още през 2012 година и беше част от различните варианти на VG до началото на DPC сезона през септември 2017. Познат като най-добрия Rubick играч в света, fy прави дори и най-утвърдените про играчи да изглеждат като малки деца в неговите игри, като им краде уменията и ги разбива след това с тях.

След като прекарва 6 години с Vici Gaming, fy напуска, защото има нужда от разнообразие - сменяйки роли и отбори, докато се опитва да израсне като играч. След като се заиграва с Offlane позицията, fy решава да се върне към класическата Support позиция за радост на LGD и ужас на противниците им по света.

fy няма какво повече да доказва, но продължава да превъзхожда там, където другите ветерани от неговата епоха отдавна са се предали, и планира да използва тези лъскави отигравания тази година, за да си спечели International.

­


Снимка от EPICENTER XL

LGD - отбор, който бе на ръба от разпад, се реформира и се превърна в китайският отбор с най-високо позициониране в целия Dota Pro Circuit сезон. LGD показаха, че борбата и непримиримостта носят своите награди. Пускайки се на най-големия турнир в света, този отбор продължава своята традиция никога да не изпуска International.

Родени от пепелта, огънят на LGD все още гори ярко и не изглежда да изгасне преди The International 8.

 

Източник: превод на The International Lowdown 2018 - PSG.LGD видеото от SirActionSlacks

Няма коментари

Напиши коментар