Списъкът с отбори за ESL One Birmingham 2019 е готов
Dota 2

Списъкът с отбори за ESL One Birmingham 2019 е готов

Приключиха и затворените квалификации в регионите Северна Америка, Югоизточна Азия, Китай и Европа.

Всички 12 отбора, които ще вземат участие на ESL One Birmingham 2019 са вече известни, след като приключи и квалификационния турнир GG.Bet Birmingham Invitational, в който участие взеха отбори от Европа и ОНД (CIS).


Югоизточна Азия

Квалификациите в регион Югоизточна Азия бяха първите, които се проведоха. Те протекоха сравнително бързо, като участие в тях взеха TNC Predator и Mineski, които бяха директно поканени и Tigers и Team Amplify, които дойдоха от отворените квалификации.

Отборът, който успя да се класира за основното събитие на ESL One Birmingham 2019 е TNC Predator, който по пътя си се справи с Tigers и два пъти с Mineski (веднъж в Upper Bracket-а и още веднъж на гранд финалите).


Китай

Успоредно с мачовете в регион Югоизточна Азия, се проведоха и тези в регион Китай, където участие взеха Keen Gaming и EHOME, които бяха директно поканени и Royal и Invictus Gaming, които се класираха от отворените квалификации.

Отборът, който успя да се класира за основното събитие на ESL One Birmingham 2019 е Keen Gaming, който по пътя си се справи с Royal и два пъти с Invictus Gaming (веднъж в Upper Bracket-а и още веднъж на гранд финалите).


Северна Америка

В регион Северна Америка Forward Gaming продължиха да доминират останалите отбори, като си подсигуриха второ класиране за основно събитие на турнир в рамките на една седмица.

Forward Gaming наскоро приветстваха нови трима играчи в своя Dota 2 състав, което ни доведе до мисълта, че ще им е нужно известно време, за да успеят да се сработят и да покажат класа като отбор. Реално това и стана - беше им доста трудно да се класират за MDL Disneyland Paris Major 2019, но след това играха квалификации и за Dota PIT Minor 2019, от които се класираха за основното събитие в Сплит, Хърватска. Ако успеят да спечелят Minor-а, ще си осигурят директно място и в парижкия Major след това.

Но що се касае до квалификацията за ESL One Birmingham 2019, те показаха малко колебливост, губейки първия си мач от TEAM TEAM в Upper Bracket-а, но побеждавайки го след това в Lower Bracket-а, за да стигнат до гранд финалите, където вече compLexity Gaming бяха там.


Европа и ОНД

Последният отбор дойде именно от специално организиран квалификационен турнир - GG.Bet Birmingham Invitational. Той също имаше поканени отбори, както и една отворена квалификация. Сред участниците видяхме съставите на Natus Vincere, Gambit Esports, Alliance, The Final Tribe, Old but Gold, Team Empire и The Pango, които бяха директно поканени, както и Black Hornets Gaming, които се класираха от отворените квалификации.

Отборите бяха разпределени в две групи по четири, като в група A на първо и второ място завършиха Alliance и Old but Gold, а в група B - Gambit Esports и Team Empire. Това бяха и отборите, които преминаха към плейофите. Останалите отбори отпаднаха след края на груповата фаза.

В плейофите Alliance се справиха с Team Empire и Old but Gold, за да си осигурят място в основното събитие на ESL One Birmingham 2019.


ESL One Birmingham 2019, събитието, което ще бъде последното от ESL One поредицата за тази година, ще започне на 31-ви май и ще приключи на 2-ри юни.

То няма да бъде част от DPC сезона, както и всеки ESL One турнир преди него, като например ESL One Katowice 2019 (22-24 февруари) и ESL One Mumbai 2019 (19-21 април) турнирите. Това обаче не пречи на ESL да раздават по 300 хиляди долара на издание, сякаш са домакин на Minor турнир от DPC сезона.

Ето го и списъка с отборите.

 1. Vici Gaming
 2. Team Secret
 3. Virtus.pro
 4. OG
 5. Team Liquid
 6. PSG.LGD
 7. Ninjas in Pyjamas
 8. Evil Geniuses
 9. Forward Gaming
 10. TNC Predator
 11. Keen Gaming
 12. Alliance

Източник: ESL

Няма коментари

Напиши коментар