Team Liquid и прераждането им с 5Jungz
Dota 2

Team Liquid и прераждането им с 5Jungz

The International наближава. Най-добрите отбори по Dota 2 от цял свят ще се борят за шанса си да бъдат запомнени завинаги като най-великите за всички времена. Всеки отбор и играч носят със себе си уникална история, която да се препредава напред във времето.

Това е историята на Team Liquid - една от най-старите организации. Тя е вече известна със своите отбори в други еспорт заглавия и с широко използваната им еспорт база данни Liquipedia, но в Dota 2 техният успех беше кратък, докато KuroKy не се появи.

Организацията започна своето пътуване в света на Dota 2 през 2012 г. със непостоянни резултати. Едва през 2015 г., когато подписаха със състава на KuroKy - 5Jungz, те най-накрая започнаха да виждат сериозен потенциал. Подборът на играчи беше направен от KuroKy само с една цел. След солидно начало в първата си година заедно, след The International 6 се наложи да направят смяна и в сезон 2016-2017 Team Liquid взеха под крилото си необикновения Miracle-, както и се довериха на съвсем нов талант в лицето на GH. Решение, което се оказа изключително изгодно.

На TI 7 отборът бе изпратен в Lower Bracket-а само след първия си мач на главната сцена. Една загуба ги делеше от това да се приберат у дома, а турнирът те първа започваше. Team Liquid противно на очакванията преминаха през Lower Bracket-а, елиминирайки петте си опонента, за да се изправят срещу Newbee за титлата на TI 7 шампионата. За обикновения зрител това беше неочаквано и доста късметлийско, но за Liquid - това не беше никаква грешка. Това беше план, правен доста дълги години.


KuroKy


Снимка от EPICENTER XL

Изчислена с точност поредица от събития за достигането на своята съдба, KuroKy, като част от подгласника Natus Vincere на TI 3, след загуба в емблематична надпревара срещу Alliance в гранд финала, взе съдбата в собствените си ръце и създаде 5Jungz след кратка среща с Team Secret.

KuroKy е известен с това, че е много добър играч, а с 5Jungz той се доказа като капитан от световна класа. Kuro е известен също и като един от най-великите умове в Dota 2 и е познат както от играчи, така и от фенове, като човек, който има мисия.

Печелейки The International 7, той осъществи мечта, която беше отнета от него преди четири години. Мечта, която живееше в него цели седем години. За пръв път стоичният лидер на Liquid показа малко емоции на главната сцена. Най-сетне се случи, той спечели The International!

­

MATUMBAMAN


Снимка от EPICENTER XL

Морски капитан в реалния живот и същински убиец в света на игрите, MATUMBAMAN беше основен елемент в Liquid още от времената като 5Jungz. Като един от най-екзотичните личности в Dota 2, той е също толкова вероятно да се появи на гранд финал с къси панталонки и сандали, които ще му помогнат да отстрани цял противников отбор, играейки невероятния си Lycan.

Местната финландска легенда се превърна в The International суперзвезда. Лоялен към Liquid от години, MATUMBAMAN прави отигравания, които само един побъркан може да реализира. За щастие за Liquid, MATUMBAMAN е точно толкова луд.

­

Miracle-


Снимка от EPICENTER XL

От началото на скромната си кариера като обикновен играч, в даден момент Miracle- се вряза право в професионалната сцена, като той е първият играч, който достига 9000 MMR в играта, а това тогава беше най-високото възможно, което един Dota 2 играч можеше да постигне. Miracle- може да прави точно това - да създава чудеса за всеки отбор, в който играе. Известен най-много с отиграванията си с Invoker, герой, който мнозина смятат за най-сложния и труден в играта, с него Miracle- може да бъде отбор от един човек. Отборите със стратегия за ранна игра почти се придържаха към неговия стил на игра. Ако сте способни да му направите място за развитие, то той ще ви увенчае с победа сам самичък.

В днешни дни Miracle- е повече отборен играч отколкото звезда, но от време на време обича да напомня на света, че той все още е най-добрият.

­

MinD_ContRoL


Снимка от EPICENTER XL

В ранната си кариера MinD_ContRoL беше играч, който предимно извикваха тук и там. Отборите, които полагаха усилия да направят нещо, опираха до неговата груба сила, а той им печелеше игрите, но не след дълго, когато идваше време за финализиране на основния състав, той бе избутван встрани. Изглежда MinD_ContRoL възприемаше това като възможност, която би му помогнала да придобие нови знания в бъдещите му начинания, докато много други отбори и играчи биха срещнали само разочарование и обезкуражение.

Краят на тези дни настъпи, когато съдбоносно повикване от Kuro го накара да се присъедини към Team Liquid. Оттогава MinD_ContRoL остана верен, а на въпроса какво би направил, ако не беше професионален играч, той отговори: "Ако сега не бях професионален геймър, то аз отново бих опитал да бъда такъв". Макар и мисълта му да е насочена в една посока, той поне може да я контролира.

­

GH


Снимка от EPICENTER XL

В периода на формиране на Team Liquid, отборът разполагаше с всички необходими съставки, но не изглеждаше наистина в състояние да се отлепи от земята. Това беше така, докато един напълно непознат ливански играч от компютърна зала не беше поканен в отбора от самия капитан - Kuro, който задейства "приливната вълна", която видяхме от Liquid на TI 7. Този човек беше GH. Един от най-разговорливите и позитивно настроени играчи в Liquid. Той винаги се усмихва и изгражда силен дух, като в същото време превръща враговете си в прах.

Отборите твърдят, че е почти невъзможно да се банва срещу Team Liquid и това се дължи главно на GH. Позволявайки на GH да играе с Keeper of the Light или Io, се счита за категорична загуба за опонента, смятат много отбори. И за тяхно съжаление неговият набор от герои, с които може да играе, изглежда от The International 7 насам само се увеличава. Support-ването в Dota 2 означава да държиш отбора си щастлив. Повечето Support-и се ограничават, правейки го само в играта, но както можете да видите от GH, всеки път, когато той влиза в будка, той приема Support ролята си много сериозно, пренасяйки щастие и позитивност към своя отбор в реалния свят.

­


Снимка от EPICENTER XL

И това е историята на Team Liquid. Отбор, който не иска нищо повече от това да бъде най-добрият и да стане блестящ пример за това какво означава да бъдеш Dota 2 шампион.

След спечелването на The International 7, отборът сподели със своите фенове, че чувстват нещо странно - празнота. Толкова дълго време, мечтаейки за Aegis of the Champions, а сега, когато вече го имат, сякаш са се изгубили. Но се съгласяват с това, че остава още една задача - да се превърнат в единствения отбор в историята, който печели две издания на The International.

Шампионите се връщат за това, което им се полага, тази година на The International 8.

 

Източник: превод на The International Lowdown 2018 - Team Liquid видеото от SirActionSlacks

Няма коментари

Напиши коментар