Team Liquid спечели MDL Macau 2019
Dota 2

Team Liquid спечели MDL Macau 2019

Отмина още едно издание на MDL. Издание, което отбеляза завръщането на момчетата от Team Liquid, които бяха малко неактивни през първата половина от състезателния сезон.

"Тук съм след доста дълга почивка и е много хубаво да се върна към моя отбор", каза Amer "Miracle-" Al-Barkawi, след като получи MVP статуетката след края на турнира.

Miracle- показа феноменална игра, от груповата фаза до гранд финалите. Той беше един от най-важните фактори, които доведоха Team Liquid до победата срещу американският отбор Evil Geniueses.

Европейският отбор се класира на първо място в груповата фаза, губейки само по една игра от китайските отбори на Royal Never Give Up и Vici Gaming, за да си осигурят място в Upper Bracket-а на плейофите. Там се изправиха отново срещу Royal Never Give Up и без да губят игра, преминаха напред към полуфиналите, където вече ги чакаха момчетата от Evil Geniuses, с които също успяха да се преборят безупречно.

Evil Geniuses се озоваха в Lower Bracket-а, където трябваше да се преборят с The Kuala Lumpur Major шампионите Virtus.pro. След три доста оспорвани игри северноамериканският отбор успя да елиминира руснаците и да се класира за гранд финалите за мач-реванш с Team Liquid.


Игра 1

Доминиращото представяне на Team Liquid продължи, като първата игра от гранд финалите беше съкрушителен удар за EG, който продължи само 24 минути.

Miracle- поведе шоуто на Safe Lane със своя Phantom Assassin, докато EG бяха избрали Artour "Arteezy" Babaev да играе Pangolier, който за съжаление се бореше от самото начало до самия край на играта да се справи с отбора на Liquid. В рамките на 22 минути Miracle- успя да се снабди със Battle Fury (14 мин.), Desolator (18 мин.) и Satanic (22 мин.), завършвайки играта минути по-късно с резултат от 19-0-6 K/D/A.


Игра 2

Втората игра протече дори по-бързо. Точно за 20 минути. Liquid поведоха резултата с 2 на 0 в Best of 5 гранд финалите с още една изключително силна игра от тяхна страна.

За Arteezy този път бе избран Phantom Assassin, но представянето далеч не беше същото, като това на Miracle- в предходната игра. Arteezy загуби своя Safe Lane и завърши играта с 0-2-0 K/D/A, докато звездата на мача беше Иван "MinD_ContRoL" Иванов, който постоянно се озоваваше на правилното място със своя Batrider, успявайки да си подсигури 7 убийства и да помогне за още толкова на своите съотборници.


Игра 3

И това е поредният турнир, в който победителите не излизат с чиста победа. EG успяха да се справят с Liquid в третата игра и да я спечелят.

Изглежда за Arteezy една неуспешна игра с Phantom Assassin не е достатъчна причина, за да избере друг герой, с който да играе, така че в третата игра той отново избра този герой. На top lane с помощта на Tal "Fly" Aizik и неговия Chen, Arteezy успя да достигне до tier 3 кулата на Liquid в рамките само на 11 минути. EG просто имаха страхотно комбо от герои - Chen, Enigma и Kunkka, с които се доведоха до четвърта игра.


Игра 4

EG трябваше да бъдат доста внимателни с подбора на герои в тази игра, тъй като при загуба в нея - губят серията, а при победа - си подсигуряват още една, последна игра.

В първите пикове те заложиха на Chen и Phantom Assassin, което принуди капитана на Liquid да банне Enigma и да пикне Troll Warlord и Magnus. Miracle- изигра своя Troll Warlord на Safe Lane, докато Lasse "MATUMBAMAN" Urpalainen отиде на Middle с Lone Druid.

Team Liquid успяха да удържат своето предимство в networth-а през цялата игра и с помощта на Miracle- поваляха кула след кула на своя опонент, което им гарантира и победата в четвъртата игра. Мачът завърши с 3 на 1 игри в полза на Team Liquid.


Предстои Liquid и EG да се срещнат отново съвсем скоро. Този път в DreamLeague Season 11 в Стокхолм, който вече ще бъде първият DPC турнир за Liquid в пълен състав за новия сезон. Момчетата от Team Liquid пропуснаха първия Major в сезона, а във втория играха без Miracle-, който го пропусна, заради лични проблеми.

Свързани страници

Виж всички
Еспорт
Team Liquid в партньорство с Twitch
Еспорт
Team Liquid в партньорство с Honda

Няма коментари

Напиши коментар