Team Liquid спечели MegaFon Winter Clash
Dota 2

Team Liquid спечели MegaFon Winter Clash

След като доминира първите два дни от състезанието, Team Liquid приключи MegaFon Winter Clash като шампион.

След като не се класира за следващия Minor или Major от новия DPC сезон, Natus Vincere не изглеждаше като отбор, за който някой би се притеснил, особено след като премина през затворени квалификации, за да стигне до Winter Clash.

Изненадващо, момчетата се справиха отлично с Virtus.pro в груповата фаза, побеждавайки ги безапелационно с 2 на 0 игри, достигайки до плейофите на събитието. Там те се сблъскаха със състава на Team Liquid, който след още две бързи игри ги изпрати отдолу за среща с китайците от PSG.LGD. Още една изненада - Na`Vi се справи и с китайския отбор, като така стигна до гранд финалите, където Liquid вече ги чакаше за втори дуел.

След три дни забавление в залата Crocus Expo в Москва, Русия, дойде ред и на гранд финалите между два отбора, които бяха готови да се борят за своя дял от наградния фонд от 300 хиляди долара.

Natus Vincere - отборът, считан за аутсайдер в турнира, наистина се справи добре с Team Liquid още в самото начало на първата игра. За жалост тъкмо когато изглеждаше, че нещата работят в тяхна полза, момчетата от Liquid започнаха да се противопоставят на всяка тяхна атака и накрая им отнеха победата от ръцете. Защитата на Liquid се оказва твърде силна за преодоляване. Във всяка игра виждахме почти по 30 убийства за Liquid, докато за Na'Vi те бяха дори под 15. След около 90 минути игра съставът на Team Liquid бе коронясан за победител и спечели наградата от 150 хиляди долара. Това представяне от Liquid показва, че момчетата са отново във върхова форма и изглеждат като силен претендент за следващия етап от Dota Pro Circuit, а именно The Chongqing Major 2019, на който ще вземат участие от 19-ти до 27-ми януари догодина.

  • Mega_Tron
    Mega_Tron
    Браво на течните, добре че в дотата не им се налага да играят срещу Астралис!в
показване на 1 от 1 Коментар