Team Secret пребори Virtus.pro, за да спечели The Chongqing Major
Dota 2

Team Secret пребори Virtus.pro, за да спечели The Chongqing Major

Втори пореден Major за новия DPC сезон и отново виждаме отборите на Team Secret и Virtus.pro на гранд финалите.

След тежка загуба с 3 на 2 игри по време на The Kuala Lumpur Major в края на миналата година, момчетата от Team Secret най-сетне бяха готови да променят историята си в гранд финалите на The Chongqing Major.

По пътя си към гранд финалите, Team Secret трябваше да преминат през съставите на Team Liquid, EHOME, Evil Geniuses и Virtus.pro. Да, точно така - Virtus.pro. Това е отборът, който успя да ги надвие в Upper Bracket финала и да ги изпрати долу за решаващ мач срещу TI5 шампиона Evil Geniuses. Побеждавайки го, Secret отидоха на гранд финалите за реванш срещу руснаците.

Ключът към победата в този последен мач в The Chongqing Major беше изключителната екипна работа от страна на Team Secret и изключителната игра от страна на Yazied "YapzOr" Jaradat.

Team Secret взе първата игра, доминирайки изцяло своя опонент, като Michal "Nisha" Jankowski успя да завърши играта с безупречен резултат 7/0/7 (K/D/A).

Моментумът от първата игра беше изцяло от страната на Secret, довеждайки до това, че Yazied "YapzOr" Jaradat направи доста рисков избор на герой във втората игра. Той игра Luna. Като Support. За разлика от първата, в която наистина игра Support герой в лицето на Shadow Shaman. Е, явно този избор е бил перфектен, защото играта приключи само в рамките на 17 минути, правейки я най-бързата игра в целия Major до този момент.

В интервю за VPEsports YapzOr разкри идеята си зад избора на Luna във втората игра. Той каза следното:

Преди два дни, седейки си пред компютъра с Puppey до мен, просто си мислехме, че в пиковете, които правим в този Major, ни липсва герой, който ни трябва, за да сме по-добри от останалите в драфта. Затова погледнах към пула с герои в играта и съвсем случайно забелязах Luna. Видях нейните таланти и умения, и всичко в главата ми се навърза. Показах героя на Puppey. Той реагира доста резервирано, но ми каза, че ако успеем да победим в гранд финалите с този герой, ще ми стисне ръката. Е, така и се случи.

Въпреки двете бързи победи и странния избор на герой, в третата игра Vladimir "No[o]ne" Minenko с неговата Pugna и K/D/A резултат 15/4/12, просто беше в пъти по-мощно от комбинираните показатели на YapzOr и Ludwig "zai" Wåhlberg, които бяха 15 убийства и 33 асистенции.

Дори и с такава тежка загуба, YapzOr и zai износиха съотборниците си към победата в четвъртата игра, комбинирайки си близо 40 асистенции, което спомогна на отбора да спечели играта и вследствие на което момчетата от Secret вдигнаха трофея на втория Major турнир от DPC сезон 2018-2019.

Първи спечелен Major за тях в новия сезон, като предходния Major беше спечелен от Virtus.pro. На трето място за втори път завършиха момчетата от Evil Geniuses.

Следващото събитие от DPC сезона ще бъде StarLadder ImbaTV Invitational Season 6 - Minor турнир, който ще се проведе между 4-ти и 10-ти март.

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар