Team Secret с победа в ESL One Birmingham 2019
Dota 2

Team Secret с победа в ESL One Birmingham 2019

За организацията това е четвърти спечелен ESL One турнир.

След колебливото начало в турнира за Team Secret, те успяха да се стегнат и да стигнат до гранд финалите, за да постигнат една страхотна победа в 5 игри срещу Evil Geniuses.

Макар ESL One Birmingham 2019 да не беше турнир от DPC 2018-2019 сезона, то той предложи награден фонд от 300 хиляди долара, разпределени за 12-те отбора, които взеха участие. Съставът на Team Secret спечели последните два Major турнира от DPC сезона - The Chongqing Major 2019 и MDL Disneyland Paris Major 2019, което им гарантира не само директна покана за The International 2019, но и първото място в DPC класацията по точки - 14 250 точки, като след тях се намират Virtus.pro и Evil Geniuses, съответно на второ и на трето място в класацията.

В груповата фаза съставът на Secret допусна 4 загуби срещу Gambit Esports (с 2 на 0), Alliance (с 2 на 0), Keen Gaming (с 1 на 1) и PSG.LGD (с 1 на 1), печелейки единствено серията си срещу Evil Geniuses (с 2 на 0).

Така Secret се наредиха на трето място в групата и си осигуриха място в плейофната фаза на турнира, където започнаха участието си там от Lower Bracket-а. По пътя към гранд финалите те се изправиха и победиха следните отбори - OG, TNC Predator, Gambit Esports и PSG.LGD, за да се изправят срещу Evil Geniuses.


Игра 1

В първата игра и двата отбора извадиха най-доброто, на което бяха способни, като стратегия и избор на герои. Докато Secret се опитваха да приключат играта бързо, Evil Geniuses успяха да се противопоставят и да забавят нещата, но в крайна сметка по-добри излязоха момчетата от Secret, които в рамките на 52 минути поведоха в резултата.


Игра 2

Във втората игра Evil Geniuses бяха далеч от идеята да се предадат и показаха, че могат да доминират над своя опонент, контролирайки картата от самото начало до самия край, възпрепятствайки Secret дори да си помислят за обръщане на играта.


Игра 3

След победата на EG в предната игра, беше ред на Secret да поведат отново. Със страхотни отигравания от Yazied "YapzOr" Jaradat с Enigma, Secret успяха да го направят.


Игра 4

Само още една победа и Team Secret щяха да бъдат шампиони на ESL One Birmingham 2019, но не - Evil Geniuses отново се съвзеха и изравниха резултата след 30-минутно доминиране над своя опонент. В тази игра EG направиха 32 убийства и дадоха само 6 на Secret.


Игра 5

Петата и решаваща игра беше доста равностойна. И двата отбора показаха, че не са уморени и искат победата за себе си, но в крайна сметка само един може да бъде победител. Играта приключи в рамките на 40 минути в полза на Team Secret, за които това бе четвърти спечелен ESL One турнир.


След края на мача Clement "Puppey" Ivanov бе обявен за MVP от Mercedes-Benz и му бяха връчени трофей и ключове за чисто нов автомобил.

От друга страна пък Evil Geniuses най-накрая счупиха проклятието за "винаги трети", което бе надвиснало над тях от известно време насам, завършвайки втори на турнира в Бирмингам.

 

Източник: Dot Esports

Няма коментари

Напиши коментар