Team Secret с победа в ESL One Katowice 2019
Dota 2

Team Secret с победа в ESL One Katowice 2019

С убедителен резултат от 3 на 0 игри в гранд финалите на ESL One Katowice 2019 момчетата от Team Secret надвиха своите опоненти от Gambit Esports.

Team Secret избраха да дадат шанс на своя млад Carry играч Michał "Nisha" Jankowski да се бори за трофея на турнира пред родна публика и фенове.

След победата на Secret в The Chongqing Major 2019, в интервю за VPEsports миналия месец Yazied "YapzOr" Jaradat каза следното:

Искаме той [Nisha] да се наслаждава на този живот в Dota 2 колкото се може повече. Аз бих искал да спечеля турнир у дома. Знам, че чувството може да бъде невероятно, въпреки че аз лично все още не съм го изпитвал. Затова с отбора избрахме да отидем в Катовице, заради него.

Въпреки че технически Team Secret вече се е класирал за TI9 чрез Dota Pro Circuit точките, които има в момента, отборът не се отдава на почивка, а продължава да мачка напред. През уикенда момчетата имаха супер доминиращ старт в груповата фаза на ESL One турнира по Dota 2 в Катовице, като това не приключи там, а стигна и до гранд финалите на събитието.

В шестдневното събитие Team Secret загуби само една единствена игра. Това се случи в първия ден на турнира, когато Secret се изправи срещу отбора на OG. По ирония на съдбата, европейците от OG бяха изключително близо до това да стигнат гранд финалите, но изглежда имаха сериозни затруднения с отбора на Gambit Esports, който веднъж ги победи с 2 на 0 в груповата фаза, и още веднъж в Lower Bracket финалите от плейофната фаза.

Gambit се бориха изключително добре, стигайки до гранд финалите, където Secret ги чакаха, и въпреки че крайният резултат от серията беше 3 на 0, то Gambit играха безстрашно и дадоха много причини на Secret да подобрят начина си на игра в движение. В трите игри Gambit започнаха доста агресивно, с неочаквани и успешни битки в ранния етап от игрите, което може би им даде невярното усещане, че са способни да запазят контрола над Team Secret и да ги победят. Въпреки това, превъзходният турнирен опит и индивидуалното умение на всеки играч в състава на Team Secret им позволи да се възстановяват всеки път.


Игра 1

Съставът на Team Secret изглеждаше непобедим, но Gambit все още имаха жажда за победа у себе си.

В първата игра стилът им на игра беше доста агресивен, което принуди момчетата от Secret да се адаптират в движение или да рискуват да изостанат в играта. Колкото и агресивно да играха, Secret успяваха да се възстановят бързо до момент, в който просто ги надиграха и спечелиха първата игра.


Игра 2

Момчетата от Secret извадиха някои стари трикове от ръкавите си, за да направят нещата по-лесни за тях във втората игра. Те принудиха Gambit да играят по-бавно и изпълняваха стриктно това, което техният капитан Clement "Puppey" Ivanov им казваше.

Това приключи с множество убийства в средния етап от играта, но не попречи на стратегията им, тъй като в крайна сметка Secret успяха да приберат и втората игра в своя джоб.


Игра 3

Gambit се бориха усилено в третата игра, но дори и след опит за натиск в средния етап на играта, не успяха да постигнат нищо особено с това. Team Secret измъкнаха още една игра от Gambit, подобрявайки цялостния си турнирен рекорд с 17-1 (победи - загуби).


След края на мача Ludwig "zai" Wåhlberg бе обявен за MVP от Mercedes-Benz и му бяха връчени трофей и ключове за чисто нов автомобил.

Team Secret и няколко още няколко отбора от ESL One Katowice 2019 ще се състезават в третия и последен Major турнир от DPC сезона, а именно DreamLeague Season 11 в Стокхолм, Швеция от 14-ти до 24-ти март. Отборът ще се бори за своя дял от 1 милион долара и 15,000 Dota Pro Circuit точки.

Свързани страници

Виж всички
Dota 2
Team Liquid спечели MDL Macau 2019
CS:GO
pronax и znajder възраждат Ancient
Еспорт
ROG в партньорство с ESL One

Няма коментари

Напиши коментар